2010. máj. 31.

NEM VAGYOK ÉN ELLENÁLLÓ

Elcsábultam. Igaz nagyon nem is lázadoztam a bűnbeesés ellen, mert nekem már mindent szabad, mert védett korban vagyok. Önhatalmúlag állapítottam meg magamnak ezt az időszaki kategóriát, az egészségem gyehenna állapota miatt. Nem tudtam neki ellenállni, és magamévá tettem.

Mielőtt bárki rosszra gondolna, a csábító a képen látható kenyér volt. A hiányzó gyürkéjét tettem magamévá, mert hisz befaltam. A fotó készítése, illetve mielőtt elkövettem volna „ szörnyű” tettemet, közvetlen előtte vásároltam a mozgó pékárustól. Csábított, mert még meleg volt, úgy illatozott, hogy rögtön beindította a pavlovi reflexeket. Csak úgy ala natúr, minden nélkül üresen bekebeleztem.

Kimondottan takarékossági okok miatt, nem volt szokásom megszegni a friss kenyeret addig, ameddig régi is van. Kicsit ágálva, de mindig megbocsátva szemléltem családom gyengeségét, amikor álláspontommal ellenkezve cselekedtek. Be kellett látnom, hogy még az én „erős” jellemem is megtörhet. A friss kenyér csábítása ellen nem csak én, jó néhány túlsúlyos és kevésbé túlsúlyos honfitársam sem tud semmit se tenni. Sajnos a kenyér egyik káros jellemzője, hogy az arra hajlamosoknál súlygyarapodást okoz. A meleg kenyér mert pláne káros mert amellett, hogy a nyamíkázó kiakaszthatja a mérleg nyelvét, még a gyomrát is megülheti.

A képen látható kenyér friss, roppanós, meleg és illatos. Hát nem gyönyörű. Még az is emeli minőségének fokát, hogy szép barna, kreol a színe. Az árus már tudja, hogy a jó megsütöttet preferálom, de azért megkérdezi minden egyes alkalommal, hogy: etnikumot? Azt hiszem ez esetben nem sértő e jelző használata, mert itt pozitív kicsengése van. Itt az etnikum egyenlő a gyönyörű barnával.

Sajnos rajtam nagyon látszik a magyar átok, mert mindenféle kelt tésztaárut kedvelem. Olyan vagyok a kelt tésztával, mint A pom pom meséiben a Gombóc Artúr a csokoládéval. Nekem is jöhet az egész repertoár. Már nem érdekel a káros hatása, pusztítóm őket, ahol érem.

Jól kicseszett velünk a Teremtő, mert ami jó az életben, az vagy hizlal, vagy erkölcstelen.



Tegnap szándékoztam ezt a bejegyzést közzétenni, de más szerencsés ok miatt elhalasztódott mára.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon igazad van, a még meleg, friss, ropogós, illatos pékárunak egyszerűen nem lehet ellenállni! Nem is kell. Van mi sokszorta károsabb!

    VálaszTörlés
  2. Szia köszönöm az üzenetet nem véletlenül lettem a követőd:))
    Viszont most fogyoznom kellene, de ilyen finomságok láttán????
    Szép napot:)

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10