2017. máj. 26.

A Fidesz, és az összes párt megroppantásának egyik vértelen lehetősége

Ne tévesszen meg senkit a cím, mert mást is takar, a kapitalizmussal is kapcsolatos. De amit a cím alapján gondolt először a cikkről, arra is szolgál. Ha csak erre vevő, akkor a második bekezdéstől folytassa, ezt itt ugorja át. Az elején tisztázni kell a fogalmakat, amik vagy szándékosan, vagy véletlenül keverve vannak az emberek fejében. Én így értelmezem. A kapitalizmus az rendszer. Az Orbán  jobb oldali rendszere valójában a kapitalizmusnak egy módszere. De ilyen módszer a Gyurcsány baloldalinak nevezett, de valójában jobb oldali kapitalista rendszere is. Ha én elutasításom a kapitalista rendszert, az nem jelenti azt, hogy automatikusan a szocializmus híve vagyok. Mindkettő elfogadását ellenző, komoly kritikai észrevételeim vannak. A jó megoldást (a harmadikat) ténylegesen nem engedte az említett kettő megszületni. (Ezért is van az USÁ-nak annyi háborúja.) Úgyhogy aki tisztán akar látni, annak sok bepótolni valója van. Szerencsére az a kevés amit módomban állt megismerni az én tisztánlátásomhoz elegendőnek bizonyult.

A roppantásról röviden: úgy van kialakítva a választási rendszer, hogy a Fidesz akkor is győz, ha veszít. Csak egyféleképp lehet legyőzni, ami kissé bizarrul hangzik, tömegesen érvénytelenül kell szavazni. Ez baromság, gondolhatják sokan, pedig nem az.

Kibontom a kétkedőknek, elmagyarázom, hogy miért nem, de előtte mindenkinek el kell dönteni, hogy jól érzi-e magát ebben a mérgezett levegőben, vagy tenni akar-e aktívan a változásért. Mert ha a válasza nem és igen, akkor olvassa a bejegyzést á-tól z-ig. Azzal tett annyit, hogy tükörbe ne kelljen szembeköpni magát, amikor igazán vad dolgok bekövetkeznek. Legfeljebb elmondhatja gyermekeinek, unokáinak, nem sikerült, pedig de sokan akartuk. Az én lelkiismeretem tiszta, kár, hogy az akkori értékítéletemmel nem passzolt azzal, amit itt sokak örömére ez a bőbeszédű csávó összehordott. De én legalább elolvastam ezt cikket. Próbálkoztam tájékozódni, mérlegeltem. Hibáztam, az emberi dolog, de nem tenni semmit, az bűn.

Másoktól átvett elgondolás alapján, amivel én is egyetértek, ez eddig nekem az egyetlen törvényes, és vérmentes megoldási javallat jövőnkre, a Fidesz uralom megbontására.  Megértése nem lesz egyszerű, de megéri a ráfordított időt, és türelmet. Ez a módszer abszolút kockázatmentes. Viszonylagos bonyolultsága ellenére fogják érteni azok, akik felelősen akarnak tenni utódaikért, a jövő nemzedékekért. Bonyolult, trükkös válasz van csak a latens embergyűlölő hatalom ugyancsak bonyolult, és trükkös rendszerére.

A 2018-as választásra készülve, (az optimista látásmódom beszél belőlem, ha addig kibírják) a nemszavazók nagy számát meg lehet magyarázni azzal, hogy apolitikusak (politikai kérdésekkel szemben közömbösek) az emberek. (Kényelemből nem mennek el, ha jó idő van azért, ha rossz idő van akkor meg azért, bár mindenki tudja a valós okot, amit ez esetben nem lehet bizonyítani. Van aki tényleg lusta elmenni, van aki nem látja értelmét).

De aki elmegy és szándékosan érvénytelen szavazatot ad le, arra nem lehet ráfogni, hogy apolitikus.

Ha az érvénytelen szavazatok száma közel azonos az előző szavazáskor leadottak számával akkor az érvénytelen szavazatok valóban a Fideszt erősíti. De ha szignifikánsan, nagyságrenddel nagyobb számú érvénytelen szavazat érkezik, mint legutóbb, azt nem lehet úgy magyarázni, hogy véletlenül ilyen sokan elrontották a szavazólapot. Az csak sajátos tüntetésnek vehető. (Ez volumenben országos méretű tüntetés lenne, sokkal nagyobb nagyságrendű, mint a netadó elleni, és lám az is eredményes volt. Ez megroppantaná a Fideszt.) Még egyértelműsíteni lehet a szándékot, ha tiltakozásunkat félre nem érthető pejoratív szóval, vagy rajzzal fejezzük ki. Csak egyfajta magyarázat lehet rá adni. Az igazat. Elérkezik az igazság  pillanata. Nem lehetne semmilyen Lázár-Németh-Kósa stb. féle cinikus Fidesz-dumával elütni egyértelműsége miatt, ahhoz túlságosan nagy a hazai, meg a nemzetközi visszhang. Ez elindít egy olyan bizalmatlansági lavinát, hogy a pártok legitim voltát is megkérdőjelezik. Bizalmi válság lép fel, ez egyfajta tiltakozás a Fidesz, az igazságtalan választási rendszere, meg a választáson induló valamennyi párt ellen is. Csak ahhoz az kell, hogy legyen meg a szavazók bátorsága azok között, akik azt hiszik, hogy ez a pártrendszer jó, és a Fideszt meg lehet verni szavazással. Hát nem. A választási rendszer olyan, hogy a Fidesz akkor is nyer, ha ténylegesen veszít. Mindegy hogy ki kire szavaz. Akkor meg nem mindegy, – hogyha esetleg nem lesznek mások is bátrak, – hogy Te milyen szavazott adsz le kockázat nélkül? Ha csalnak, ami nagyon kockázatos, az az ő saruk, de a tiszta lelkiismeretünk miatt nem mindegy, hogy mi mit tettünk, az meg a mienk.

Ez megoldást jelent azoknak, akik nem tudnak erkölcsi aggályok miatt a pártok között választani. Azon áll, bukik ez a javasolt szisztéma, hogy először is politikailag érjenek meg az emberek, legyenek valóban felelős szavazó polgárok, ne dőljenek be a pártok szirén hangjainak, értsék meg ezt a kissé bonyolult, de könnyen alkalmazható módszert. Bátornak kell lenni, nem gyáván félni a változástól. A pártszavazók jöjjenek rá, hogy átb@sszák a pártok őket, mert a látszat ellenére valójában a kapitalizmus tökéletesített durvább szintjének, az NWO valagát nyalják. Inkább ismerjük be, hogy rossz lóra tettünk, viseljük tudatlanságunk ódiumát, mint kitartsunk tévedésünk mellett. Ha nem változtatunk álláspontunkon, azzal megássuk embertársaink, és saját magunk sírját.

Engem is piszkosul átvágtak, szívtam a fogam, büszkeségemen csorba esett, de túltettem magam. Net társaim, meg az összerakott ténymozaikok rávezettek engem a helyes útra. Végre felnyílott a szemem. Kiderült hogy bolondot csinálnak a pártok belőlünk, piszkosul trükköznek. Kitaláltak egy bonyolult bűvészmutatvány, hogy az átlagpolgár ne jöjjön rá. Olvasd el, és csodálkozni  fogsz. Amit tőlük látsz, az mind szemfényvesztés.

A pártok a Fidesz megverésének e módszerét teljes mélységében nem fogják propagálni, mert akkor saját maguk ellen beszélnének. A pártoknak az a céljuk, hogy minél több szavazópolgárt nyerjenek meg maguknak, hogy adják rá a voksaikat. Bekerüljenek a parlamentbe, ezzel megkaparintsák a zsíros lehetőségeket. Élősködhessenek rajtunk. Egyeseknél az is szempont, hogy legyen módjuk kiélni perverz hatalmi tébolyukat.

Az én intellektuális képességem hiánya miatt nem tudom olyan hathatósan megszólítani az embereket ahogy szeretném, ezért kérem, aki rációt lát benne, érti és nem közönyös, átformálva ütősebb nyelvezetre sajátjaként hozza nyilvánosságra. Ha blődségnek tartja, és kritikája építő jellegű, írja meg, hogy a továbbiakban profitálhassak belőle.

Engedélyezem, hogy átdolgozva (hisz eredetileg sem a sajátom, hanem köztudomású volt), vagy egy az egyben, hivatkozva rám, vagy személyemet elhallgatva, bárhol megjelenhessen.

Nem csak én látom jónak, más is. Ez a megoldási javaslat mivel nem a saját kútfőből származik, csak a magam számíze szerint értelmeztem, fogalmaztam. Nem kapják fel, nem teszik közhíré aki tehetné, érdemben nem cáfolják (mert nem is lehet), akkor ütős, merész, tehát jó.

Csak egyféleképpen lehetne ez ellen tenni, a választás betiltásával. (Jaj tippet adtam, de valószínű ez az opció más jó-rosszakaróink agyában is motoszkál.)

Szép szavakkal nem lehet célt érni, itt csak az ellenfél módszerével lehet operálni. Nem lehet, nem tudjuk jobb belátásra téríteni a taps embereket. Trükkösen kell erőt mutatni. Ennek a megoldásnak javaslata talán a bénultságot megtöri. Lehet túlzott jelentőséget tulajdonítok e módszer létjogosultságában, kérem rángassanak le a földre, vissza a valósághoz.

Pártok nem érdemlik meg (meg felesleges is), hogy voksunkat rájuk adjuk. Szavazunk érvénytelenül!

Mi lesz a következménye: Így is, úgyis káosz lesz, csak így valamivel előbb. (A halogatás a tett halála.) Ebben van pozitív perspektíva, míg az orbáni rohadásból csak negatív előjelű kibontakozás lehetséges. Gondolom én a buta fejemmel. Majd a tisztelt értelmiség, fizetünk nékik - áttételesen - tisztességesen, kitalálja, hogy hogyan tovább.

Azt sulykolták belénk, hogy nincs megoldás, nem érdemes keresni, pedig van. Legyünk kishitűek. Egy frászt. Én meg ezt fogon sulykolni. Amikor csak eszembe jut, ismételten emlékeztetőnek meg fogom jelentetni. Azért is jelenik meg sokszor, mert folyamatosan frissül, soha nincs kész.

A szándékos érvénytelen szavazás = nagyszabású országos rendszerellenes tüntetés. Történelmi bűn lenne kihagyni.

Én már biztos érvénytelenül fogok szavazni, hogy félre ne értsenek, kiélem "művészi" hajlamaimat is.

Elméletben jó ez módszer, gyakorlatban meg csak úgy tudjuk  meg, ha így is cselekszünk. A puding próbája az evés.

Ha tetszik, oszd tovább, ha nem akkor is. Lehet ismerőseid között van olyan, aki rációt lát benne, és a maga épülésére felhasználja. Amit az internet felajánlott Neked, azt a lehetőségedet használd ki. Tegyél meg mindent, hogy a javaslatot széleskörűen terjeszd. Eljuttathatod olyanhoz, aki még hatékonyabb tudja a leírtakat megfogalmazni, és köztudomásúvá tenni. Te is tudsz effektíven tenni embertársaidért, magadért, hogy ez a lázálom véget érjen. Ezt egy kiindulási pontnak szánom, amit érdemes tanulmányozni, és tovább dolgozni rajta, ha nincs ettől különb javaslat, és nem lesz a 2018-ig hathatósabb megoldás. Talonban ez jó lesz. Ne csüggedj, ne legyél KISHITŰ!

Propagáld, oszd meg, hogy minél több emberhez jusson el a jó hír, van megoldás.

Ha egyik párt se szimpatikus, ne engedd magad hipnotizálni, ne a győztesnek vélt pártra szavazz lélektelenül, hanem a lelkiismeretedre  hallgatva mindet utasítsd el. Azzal ha nem mész el nem tudják mit gondolsz felőlük. Ne törődj az esélyekkel, a pártokkal, magadnak felelj meg. Lehet, hogy így sem lehet győzni (ami valószínű az emberek kishitűsége miatt), de legalább esélyt adtál magadnak. Fennáll az a veszély, ha nem így cselekszel, egyszer a lelkiismereted fog odaparancsolni a tükör elé.

VIGYÁZÓ SZEMETEKET IZLANDRA VESSÉTEK.

http://apa54.blogspot.hu/2017/04/hangosan-gondolkodom-3.html

4 megjegyzés:

  1. Jó cikk. Egyetértek! Szervezzünk rá egy start up-ot? Olyasmire gondolok mint a Momentum, vagy a KKP.

    VálaszTörlés
  2. Az elgondolás figyelemre méltó, de sajna, ha a választások után valamilyen formában fennmarad a Fidesz, akkor nincs értelme az egésznek. Képzeljük el, hogy a Fidesz kikerül a hatalomból: mi fog történni? Orbánék mesés vagyonokat halmoznak fel, a médiát szinte teljes egészében a kezükben tartják. Ismerjük Orbán „egyéniségét”: a hatalomért mindent képes megtenni. A vesztes Fidesz tehát szabotálni fogja a nélküle működő kormányzást – amihez nemcsak meglévő anyagi háttere, de a káderei is rendelkezésre állnak. A Fidesz ugyanis minden fontos – és kevésbé fontos – állami és közigazgatási vezető pozícióba beültette az embereit – és ez a hatalmas „hálózat” képes bármilyen intézkedést szabotálni.

    Egyetlen megoldást látok: az összes létező párt azonnali feloszlatását, anyagi bázisaik zárolását. Ez pedig csak egyféle módon érhető el: forradalommal. Aminek nem kell szükségszerűen vérrel járnia, de amíg a mai pártokból akár egyetlen is marad, addig a helyzet nem fog változni, bármelyik is kerüljön hatalomba.

    VálaszTörlés
  3. Más a szavazás és más a választás. A szavazásnál eredményes az érvénytelen voksolás az érvényességi küszöb miatt, de választásnál ilyen nincs, így csak legalizálni lehet a választási eredményt.
    Egyetlen módszer (szerintem), ha üzeni akarunk a megélhetési politikusoknak és a hatalomnak, hogy olyan víccpártra szavazunk aki vállalja a választási törvény kétfordulossá tételét, a népszavazás elsödlegességét a törvényhozás felett. Valódi alkotmány létrehozását népszavazással legalizálva.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Apa54!
    Nagyon egyetértek a helyzetelemzéseddel, igen, nem pártoskodásban és kapitalizmusban kell gondolkodni. A megoldási javaslatod -szerintem- több sebből vérzik. 
    1, Nekünk, változást akaróknak nincs média felületünk. Mint látod 2017-es írásodra 21-ben találtam rá. 
    2, Te is említed..........
    Nem tudom él e még ez a honlap, ezért választ várok előbb és utána fojttatjuk.
    Üdvözletem B.A.Z. megyéből
    Gábor
    wasdoktor@protonmail.com

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10