2012. márc. 30.

95:5

Korunkra jellemző arányszám.
Azzal lehetne kötekedni, hogy nem pontosak ezek a számok a hozzárendelt fogalmakhoz, de a mértékek aránya, a nagyon kevés és a nagyon sok, az helyén való.

Az emberiség kisebb 5% mondja meg, hogy a maradék 95% hogy hogyan éljen. A minorita többség, vagyis az 5% birtokolja a Föld javainak 95%-át, ezáltal az 5% gazdag a többi 95% szegény. Az 5% hiszi azt magáról, hogy övé a Föld, és kénye kedve szerint azt csinál, amit akar. A gazdagsággal azt hiszik, az észt is megszerezték. Nem azért gazdagok, mert kurva okosak, hanem azért, mert kurvára gátlástanok.
A gazdagság a lopáson alapszik. Aki ezt nem hiszi, menjen vissza az alapokig, az ősközösségig, és magától rájön, így remélhetőleg a kételyeinek aránya a jelenlegi 95%-ról 5 %-ra csökken. Nincs az az Isten, aki azt mondta volna, hogy ennek, vagy annak a természeti kincsnek csak te, és te élvezheted egyedül a gyümölcsét. Amit konkrétan tudok, azt hiszem ez eklatáns példa a gazdagság kialakulására a Habsburgok őstörténete. Az Alpok szirtjein lévő váraikból rablólovanként le-lecsaptak a völgyben utazó kereskedőkre, kiket az áthaladásért cserében megsarcoltak. A mai maffiához hasonlatos ténykedés volt, mikor kereskedőktől védelmi pénzt szednek. Ha erkölcsileg elítélendő ez, akkor mai szemmel nézve az is az volt. Lehet büszkélkedni az ősökre.(Nagyon) kétes dicsőség.

Valami hasonló, igencsak húsbavágó számsor található Georgia köveken is.

A vadon élő állatok életükhöz minden szükségeset ellenszolgáltatás nélkül megkapják a természetből, az ember, a legfejlettebb állat, akkor hogy hogy nem. Nem a természetnek kell erőnket, fáradozásainkat átadni, hanem létfenntartásunkért fizetnünk kell az erőforrásainkat kisajátító 5 %-nak. Elgondolkodtató.

Ha úgy veszem a szellemi produktum, vagy művészeti alkotás is közkincs, annak ilyen-olyan birtoklása is lopás, mert a Föld, univerzumnak anyagának köszönhető létünk. Egyedül a szerencsének köszönhető, hogy új, az embereknek hasznosat, vagy gyönyörűséget tudunk előhívni agyunkból. Talán egy hasonlattal tudom álláspontomat elfogadhatóbbá tenni. Az új orvosi módszerek az emberek életét megkönnyítő találmányokhoz hasonlatosan eltitkolását, anyagi okok miatt akadályozni átminősítését közkincsé, a nagy átlag nem tartja se erkölcsösnek, se becsületesnek. Én értem ezt a fajta eretnek gondolatmenetet, csak tehetségem nem engedi, hogy ezt a megbizonyosodást megfelelő szavakba, más számára is még világosabban érthetővé tegyem. Mi is részei vagyunk a materiális létnek, éppen ezért nem sajátíthatjuk ki magunknak azt, ami ebből származik, amit ennek köszönhetünk. Ezen elgondolás alapján is adom közkincsé gondolataimat. Amim van, amit tudok nyujtani, azt átadom mindenkinek. Ha megtartanám magamnak akkor lopnék. A legjobb úton vagyok az evangéliumi, meg a tényleges szegénység felé. Amely személyeket példaképnek tartom magamnak, az mind szegény volt. (Jézus, Gandhi, Teréz anya.) A pápák sehol sincsenek. (De ez egy másik történet.)

Egyetlenegy gazdagnak sincs jogalapja a gazdagságra, mert hisz ilyen jogalap nem is létezik. Valamennyi fertőzött rész mindenkor mindig található minden vagyonosodásban, ez olyan, mint a DDT fertőzés, mindenhol, mindenben jelen van, kimutatható a Föld minden pontján. Valamikor 5 éve azt hittem, hogy a szemlélet, paradigmaváltás hamarosan meg fog történni, de félő, hogy a még 95 év múlva sem fog bekövetkezni. A jelenlegi helyzettel abszolút nem szimpatizálóknak jó, ha csak az 5 %-a lenne hajlandó a harcra, a maradék 95 %-a lapítana. Köztük én is, maximum fotelforradalmár lennék.(Nyomos érvekkel vagyok akadályoztatva a tevőleges cselekvésben.)(Bár ez az 5 %, koncentrált nagyon aktívak is elegendő létszám lenne, tudna alapvető fordulatot létrehozni. Időlegesen jó lenne, de hosszútávon a jelenlegi monetáris rendszerben nem érnénk el vele pozitív hatást, mert végső soron itt nem létezik jó megoldás. Maga a rendszer rossz. A miértek okainak és a lehetséges megoldásoknak kifejtése, is egy másik történet.)

A népeknek kb. csak 5 % van jelentősebb mélységig tisztában a helyzettel, a nyomorúság valós okaival. A többség csak lébecol az életben, úgy ahogy elvannak. Meg azt érzik, hogy ez a jelenlegi helyzet valamiért nem jó. A bajok forrása sokkal mélyebben van annál, mint amiről nagyjaink a napi politikában papolnak. Annak megpiszkálásához, az eredendő hibák kijavításához nagyon komoly össztársadalmi elhatározásra, hihetetlen nagy erőre, és alkalmas vezetőkre lenne szükség. De mire minden feltétel egyidőben megalakulhatna, addig az emberiség többször eljutna a falig. Na meg a jelenlegi kedvezményezetek sem engednék.

Megfoghatóan van olyan része ennek a cikknek, ami a napokban látott videó, a Vénusz Projekt inspirált. Nem véletlenül. Ha más „nagyember” is plagizálhat, akkor én is. De a becsületességem, önérzetem nem engedi, hogy az ott hallottakat egy az egyben elorozva a magaménak tekintve adjam elő. Csak olyat írtam le belőle a videó sugallatára, ami egyébként is csirájában már motoszkált bennem, lásd a Plagizálás című régebbi bejegyzésemet. Látottak, és hallottak a meglévő ködös gondolataimat csak letisztázták.

A leírtakból pénzalapú világunk gondolkodásmódja miatt sok minden nehezen fogadható el, nehezen emészthető. Ez sokszor ugyanolyan felfoghatatlanak tűnik, mint a véges életű, véges terű földi embernek elfogadni a világmindenség vagy az idő végtelenét. De attól, még ha nagyon nehezen is képzelhető el, attól még igaz lehet. Lehet? Az is.

Ez egy utópia, ha jogosak is elgondolásaim, soha nem fognak megvalósulni. (Pfuj ronda pesszimizmus!)

Mé’ ne? Nem vagyok én Nostredámus! (Na végre, az optimizmus előre tört.)


http://apa54.blogspot.com/2011/11/new-wordl-order-uj-vilagrend-avagy.html
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Uh9VxaO12zY

2 megjegyzés:

  1. Mikortól vallja magát valaki gazdagnak? ... Azt hiszem, ez még anyagi javakban mérve is erősen változó egy érték.

    VálaszTörlés
  2. Ezt a 95:5 eredményt a magyar foci válogatott is tudja hozni. Bocs! Nem bagatellizálni akartam, csak nem bírtam kihagyni. :)

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10