2012. ápr. 1.

FELFELÉ HULLIK A FÉRGESE, avagy Zsiga Marcell és társai rácáfolnak a fizikára



Zajlik az élet feszt. Akiknek kellene, azok még most se látják a helyzetet rendesen, pedig az elnök le vagy nem lemondása kapcsán történő események igencsak kitörölhetnék a csipát szemükből, de nem. Rájuk vall a tragikusan hibás helyzetértékelésük. Saját maguknak annyira hihetően hazudtak, hogy már realitásnak hiszik az általuk teremtett álomvilágot. E miatt belekerültek egy csapdába, melyből egyszerűen lehetetlenség kikeveredni. Erre jó példa Zsiga Marcell és társai tévedése.

Az elvitathatatlan tény, hogy én jobban látom a jelenséget, mert én a bőrömön érzem. Ezért nem tudok érzelmek nélkül írni róla. Nem értem, hogy egyesek honnan merik venni a bátorságot, hogy beleugassanak olyasmibe, amihez abszolút nem értenek. Van pofájuk olyat állítani, hogy konkrétan, meg lehet élni 47.000 Ft-ból ? (Napiból urasan az biztos, de haviból már nem.) Ha lenne tapasztalata, hogy milyen is a csóró élet, akkor nem mondana ekkora orbitális baromságot. És az a szégyen, hogy annak ellenére, hogy bebizonyítják ökörsége tarthatatlanságát, továbbra sem revídiálja kijelentését. A szégyen nemcsak az övé, hanem azé is, aki még ezek után posztjára érdemesnek tartja. Azzal tisztában vagyok, hogy szavaim hatására senki sem fogja megváltoztatni álláspontját, inkább sajnálom szegény szerencsétlent. Be fog következni az az idő (még nem tudja egyetlen földi halandó sem, hogy mikor,) nem mer a tükörbe nézni, szervezetének az akarattól független nyáltermelődése miatt. Bár az is lehet, sőt biztos, nem fog abszolút moralizálni. (Már megint magamból indulok ki, mikor azt hiszem, mert szeretném ha előbb-utóbb felébredne lelkiismeretük.)
 
Az az álláspont meg egyenes vérlázító, hogyha még nem halt éhen 22600 Ft-ból, akkor a 47000 Ft jobb, mert több. Nem így fogalmaztak, de a lényeg ugyanez. Tessék örülni, hogy milyen jól járt. Aztán nem értik, hogy ha ilyen hozzáállás miatt miért vágják jól szemközt. (Igaz még csak képletesen, de ami késik, az nem múlik.) De még ez sem igaz, mert egyedül itt nem érvényesítik az új adószabályok miatti kompenzációt. Az a 47000 Ft valójában az elvett adójóváírás miatt csak 37000 Ft. Ha leszámítjuk az egyébként is járó 22600 Ft segélyt, effektíven 6 órásként csak 14400Ft-ért dolgozik havonta. Ez egyenesen abszurdum, még a 37000 Ft is az. Tessék kipróbálni ezt a határtalan szerencsét. Csak olyan valaki állíthatja ennek jóságát, kinek sokkal több a havi apanázsa. Halvány lila gőze sincs a valóságról. Nem lehet ennyiből tisztességesen, emberi méltóság szerint megélni. Csak szenvedni, éhezni, nyomorogni. Most már tudják is, mert helyettük megmondták emberek milliói. Ha még ezek után is váltig állítják igazukat, akkor ők gonosz emberek, kártevői a tisztességeseknek. A kártevőket ki fogják irtani, hisz nincs hajlandóságuk a változásra.

Én a meggyőzés híve vagyok. Mivel a külső meggyőzés az ő esetükben szinte reménytelen, várni kell, hogy közülük a jobb érzésűek eljussanak arra a pontra, hogy visszakoszoljanak. Ha egyáltalán lesz türelme, és ideje megvárni őket, a velem egy szinten lévő csóróknak. Ha elpattan a cérna, itt még vér is folyhat. Azoknak biztos, akik nem hallgatnak a józan paraszti eszükre, a nem reális helyzetfelismerésük, a túlzott kincstári optimizmusok, és a bazi nagy önbizalmuk miatt, hajlandóak elmenni akár a falig is. Sajnos félő, hogy az ártatlanoknak is lesz komoly vérveszteségük.

1 megjegyzés:

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10