2012. ápr. 21.

FELEJTSÜK EL, HOGY NEKÜNK JOBB LESZ


Ahogy mindegyik generáció fejlettebb lesz, (most felejtsük el a bejegyzés végéig ami jelenleg Magyarországon van) ugyanúgy a Földön gyökeretverő civilizációknál is szükséges generációs érettség. (Ennek a teóriának megértése csak akkor lehetséges, ha elfogadja, hogy jelenlegi civilizációnk nem az első a Földön.)
Az emberiség próbálkozik az ideális társadalom felépítésére, az csak a következő, vagy az azt követő, sokadik próbálkozásra fog megtörténni. Most civilizációnk megszűnő szakaszában vagyunk. Senki ne várja, hogy életében javulni fog helyzete. De nem árt ha ezeknek az ismereteknek is birtokában van. Valószínűbb könnyebbnek fogadja el élete hátralévő éveit, mint az, aki jobbra számit, de mindig rosszabb lesz neki.

A jelenlegi civilizációnk csúcspontja a felvilágosodás korában volt, amikor az ember rájött az ideális társadalomban hogyan kell az embereknek viszonyulniuk egymáshoz. Ezt legegyszerűbben a hármas jelmondatukkal érzékeltethetem: szabadság, egyenlőség testvériség. Ebből mi valósult meg. Az egyenlőség biztos nem. Az ellenérdekeltségű felek ellentámadásba mentek át, mert meglátták, hogy az egyes tömegeket befolyásolni tudó gondolkodó emberek rájöttek hatalmuk megszüntetésének módjára. Nem is szeretik a gondolkodó embert, bennük potenciális veszélyt látnak. Joggal. Akit a pénz, hatalom megszédített az minden aljasságra képes, hogy megtartsa más ember megnyomorítása révén szerzett kiváltságait.

Én elültettem a diófámat. Jófajtát. És Te Viktorom, milyet? Aki termését fel akarja szedni, nemhogy megköszöni, még jól el is fog átkozni. Mert arról dió helyett szar fog potyogni.

1 megjegyzés:

  1. Azt a fát ki fogjuk vágni barátom! A tiéd alól meg szedjük a diót! :)

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10