2012. jan. 19.

EZ A MÁSODIK ESÉLY?

Egyre inkább meg vagyok győződve, hogy nagyon valószínű a civilizáció hasonlatos az emberi élethez. Ahogy az ember megszületik, meghal a civilizáció is ezt teszi. Annyi különbséggel, hogy az emberi élet megismételhetetlen, a civilizáció újjá tud születni. Ha civilizáció haláláról kigondolt teória életképes (elégé képzavaros), ez magyarázatot ad jó néhány titokra, ami eddig nem fedte fel magát.
Mint például a mai modern sugárhajtású repülő, vagy tengeralattjáró azt hiszem egyiptomi hieroglifákon talált ábrázolása (ha nem hamisítvány), vagy az Indiában talált nem rozsdásodó acélobeliszk, vagy a nem tudom hol talált hibátlan alumíniumgolyó vagy a nem tudni, hogy mire használt precíziósműszer, melyek korát 10-20 ezer évesre taksálják a tudósok. Van még ezen kívül más egyéb rejtélyes régészeti lelet is.

A homo sapiens kb.170000-130000 éve alakult ki. A neandervölgyi ősember utolsó egyede kb. 25000 éve élt. Attól kezdve kialakulhatott egy olyan civilizáció, ami kihalása után már elfelejtődött. Ha azt veszem alapul, hogy mostani civilizációk kb. 6000 éves, akkor ez előtt volt elegendő idő már legalább egy korábbi kialakulására. Ebből adódóan lehetséges, hogy a mai civilizáció nem az első, hanem a második.

A jelenlegi civilizációnknak is vége lesz, az biztos. Hogy mikor, az még kétséges. De ha az ember ilyen ütemben pusztítja az életfenntartáshoz szükséges feltételeket, nem adok 500-1000 évet, és nekik annyi. (Lehet optimista vagyok?) Reménytelen hogy ez a civilizáció tovább éljen, mert azok a feltételek, ami ennek a fennmaradása érdekében szólnak, kisebb arányban vannak jelen, mint azok, amelyek a pusztulását idézik elő. A látható negativ környezeti, a politikai, gazdasági változások ezt mondatják velem.

Nélkülünk is tud a természet majd regenerálódni. Nem lesz gond amiatt, ha sikerül totálisan az embernek letakarítania magát e bolygóról, mert ha ismét kezdődne a civilizáció kialakulása vele, úgyis teljes krakh lenne a vége. Lehet, így lesz a jó. Hisz az utóbbi időben már úgyis a bolygó parazitái, lerablói vagyunk. A bolygó annak örülhet, ha sikerül úgy kipusztulnunk, hogy egy Ádám és Éva sem marad meg magnak. Ismerve az ember kártékony voltát, egy harmadik civilizáció végét, már maga szegény Föld anyák se élne túl.

1 megjegyzés:

  1. Én is azt mondom -már régóta- ez nem az első generáció ezen a sártekén. De ez vélekedés.
    Az viszont biztos, a természet csak nélkülünk tud regenerálódni. Csak nélkülünk.

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10