2012. ápr. 16.

MIÉRT ÜSSÜNK?

A holokauszt emléknapján született gondolatok, és egy facebookos hozzászólás továbbélése. A zsidók, és a mohamedánok illetve keresztények között több mint 2000 év óta nincs megbékélés, mert mire életkorának előrehaladta miatt elég intelligensé válna a megbékélésre aktív korosztály, mindig megszületik egy újabb hevesvérű generáció, aki fenntartja a feszültséget.
Magyarul a megbékéléshez intelligencia kell, legalább olyan, mint amilyen a XX. századi német-francia, vagy az olasz-osztrák szembenállás megoldásakor volt. Majd ha megszűnik a gazdasági különbség, vagy átértékelődik szeretett révén ember-ember közti viszony, akkor lesz csak megbékélés.

Ennek a kölcsönös oda-vissza helyzet értékelésére van néhány közmondás, ami nagyon ide passzol: kettőn áll a vásár, egyik kutya, másik eb, stb. Ha Jézusi tanítás szerint járnának el pro és kontra, nem lenne semmi probléma. De az ember nem hajlandó megfogadni a külső, még jézusi tanácsot sem, csak akkor, mire saját magától rájön, és zsigereiben érzi az ellenkezés abszurditását. Ahhoz, hogy eljusson erre az értelmi szintre bölcskorúnak kell lennie. De ott van a meggondolatlan ifjúság. Őket a mai pénzalapú világunkban csak anyagi jóléttel lehet lecsillapítani. Vagy még a fogékony korukban neveléssel idejekorán bölcséké tesszük.

Bárki bármit mond a föníciaiak óta, minden probléma létezésének oka a pénzhiány. Majd ha Jézus tanítása szerint élünk, a paradigmaváltás után (ha addig ki nem halunk), megszűnnek olyan feleslegesen, és mesterségesen gerjesztett a zsidó-arab-keresztény-buzi-cigány stb. problémák. De addig nem.

Mindenkinek szíve-joga, hogy felül a Sátán szavára, vagy felülemelkedik ezeken az álproblémákon.

3 megjegyzés:

  1. Nem mindenben értek egyet. Számos alkalommal tapasztaltam, hogy a "meglett" korosztály nevelte bele az ifjába a gyűlöletet. Mire a gyereke felnőtt, már másban nem is bírt gondolkodni. Oszt ha összejönnek, akkor egymást hergelik és a környezetüket lázítják, basztatják, idegesítik.

    VálaszTörlés
  2. Bizony. Az antiszemitizmus, a rasszizmus és általában is az előítéletek nagyon sokszor neveléssel rögzítettek. Mint a vallás is általában. Nem minden esetben, de sokszor.

    VálaszTörlés
  3. Válaszom mindkettőtöknek. Van, aki úgy hal meg időskorában, hogy még nem nőtt be a fejelágya. Akinek benőtt idejében az nem oltja logikátlan zagyvaságokkal fiatalokat fogékony fejét. Az előtétetek elleni gyógyszer idősek és fiatalok esetében is az intelligencia és a pénz. Csak az arányok különböznek.

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10