2012. ápr. 26.

FIDESZES SZOCIALISTÁK



Ez már akkor készen volt, mielőtt politikamentesnek nyilvánítottam netes tevékenységemet. Furcsa címe, na meg aktuális témája miatt sajnáltam volna, ha „íróasztalfiókban” marad, ezért döntöttem úgy, hogy megjelentettem.

A cím abszurditása első hallásra olybá tűnhet, mint ez a vicc, mikor a néma mondja el a süketnek, hogy a vak látta a bénát futni. De nem az.
Nagyon óvatosan kell fogalmaznom, mert akikről szó van, olyan státuszban vannak, hogy ha e cikk alapján magukra ismernének, kellemetlen helyzetbe sodorhatnának engemet. Ki lehetne ugyan barkohbázni, hogy kire, vagy kikre is gondolok, de a ködösítésem miatt, még ha pontosan is eltalálnák, akkor is letagadhatnám. Nem írhatók konkrétabban, mert engemet nem véd a sajtószabadság. (Egyáltalán van még olyan?) Az is igaz, manapság nem kell bírói bizonyosság ahhoz, hogy elítéljünk másokat, elég a gyanú árnyéka is. Ennek ódiumát kénytelen vagyok vállalni. Hiszen bárkit, bármivel meg lehet gyanúsítani.

Melyik hivatali, vagy akár csak háztartási helyzetben lévő szocialista érzelmű ember viselné el valamilyen retorzió nélkül, ha manapság is, és később még egyre inkább annak számító, fideszes szitokszóval (már van a h o l) illetném. Nincs szándékomban, hogy bárki is azt érezze, hogy direkten meg akarom győzni őt, ezért az óvatosság, célom csak indirekten hatni rájuk. Ugyan félreérthetnek, de abszolút nem bántó szándékkal, kifejezetten jobbító célzattal íródott cikkem.

Vannak szocialista értékrendet maguknak valló személyek, akik azt a fideszes állásponton vallják, hogy sok, majd minden nyomorgó a maga lustaságának köszönhetően van slamasztikában. (Ezt nekik tudnám cáfolni, de teljesen felesleges lenne erőlködésem, mert bigottságuk miatt képtelenek minden észérvet tőlem, vagy bárkitől is elfogadni. Majd maguktól is rájönnek elgondolásuk tarthatatlanságára. Ha előbb el nem halálozódnak.) Mind a lekezelő stílus, mind a meglévő segítség szétosztásának „igazságos” volta is, furcsa teóriám létét bizonyítják.

Magyarul teljesen mindegy, hogy a jelenlegi hatalmat kiszolgálót kinek, minek, fideszesnek, vagy szocialistának hívják, eben guba. A pórnépnek mindkettő egyformán rossz.

Ja akinek nem inge, az nem veszi magára.

Én akár beszélhetek már össze-vissza is, mert ebben a világban aki normális, az a világ szerint örült.

2 megjegyzés:

  1. Tisztáztuk már. Jót választani nem lehet, mert egyelőre nincs. Lehet, nem is lesz soha. Kevésbé rosszat lehet választani. Csak ahhoz meg jól kell tudni dönteni. Meg tudni kell dönteni és kell is.

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10