2012. jan. 14.

ELMÉLET ÉS GYAKORLAT


Salvador Dali:
 A polgárháború előérzete
Kép magáért beszél. Nem akarok riogatni senkit, én csak azt szeretném, ha gondolkodnának az emberek. Főleg azok, akik tudnának effektíven vízióm ellen tenni

Miért kerültünk ilyen csávába? A hozzáértés hiánya miatt.


Csak elméletből nem lehet működő valóságot kreálni, a gyakorlat nélkül nem lesz semmi se jó. Tapasztalatot kell szerezni, ez nyílt titok. Mégis elméleti szakemberek akarnak irányítani bennünket. Egy frontkatonából jó irányító válhat, ha van elég esze is hozzá, de aki nem szagolta a csatamezőn a puskapor szagát, abból soha nem válik olyan tábornok, aki a katonái megbecsülését is bírja. Hogyan lehetne magamögé állítani olyat, aki tudja, hogy őt feleslegesen a halálba küldi? Akik még így is teljes mellszélességgel feláll mögéje, azok csak agymosott lehet. Én sajnálom az összes szegény szerencsétlent, mert olyan iszonyatos lesz a felismerés miatti trauma, amit nem tud majd elviselni, vagy csak nagyon nehezen. Minél később történik meg ez a felismerés, annál pusztítóbb lesz hatása. Nincs empátiaérzés benne, mert mint a rossz tábornok, a maradék híveit viszi a vágóhidra. Vagy egyesek azért nem értik a szitut, mivel ugyanolyan elméleti szakemberek, mint ő. Addig nem lesz ideális a világ, míg azok mondják meg, hogy mit tegyünk, akik csak ugatják a kérdést, vagyis nem értenek hozzá, mert nincs gyakorlati megtapasztalásuk.

Azt kellene felismerni, és alkotmányba rögzíteni, hogy amit már elmondtam párszor, legfőbb érték az egyedi ember, és minden tett az ő védelme érdekében történjen.

A pártok a nép érdekei miatt alakulnak meg, pofázzák is ezt ellenzékként, de mihelyt hatalomba kerülnek a gazdasági érdekek kapják tevékenységükben a fő hangsúlyt. Hiába is rizsáznak bármit, a tömegek már nem számítanak, maximum csak szűk elit.

Én naivan azt hiszem, hogy mindenkit meg lehet győzni ész érvekkel, de aki nem képes észrevenni saját hibáit, az nem meggyőzhető. Minél jobban elhúzódik ez a válság, annál inkább radikalizálódni fognak a most még békés békétlenkedők. Ha történik valami rázós dolog, el fog szabadulni a pokol. Az pedig, mindkét fél szimpatizánsai vérmérsékletét, vehemenciáját ismerve, nagyon valószínűsíthető ez be fog következni. Lesz, az biztos, csak azt nem tudni, hogy mikor. Remélem, tévedek.

Egyik szempont szerint az lenne a jó, ha minél később történne a kenyértörés, mert a hatalomátvételre a jelenleg kovácsolódó ellenzék még nem elég érett. Másrészről minden egyes halogatott nap fokozza a károkozást.

2 megjegyzés:

  1. Van nekem egy rosszabb variációm is. Amikor nem a balfaszok, hanem pont a hozzáértők azok akik szándékosan csesznek el mindent. Feláldoznak sokakat kevesekért.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha jól értelmezem, a jelenlegi nomenklatúra nagyon is tudatosan teszi a rosszat ellenünk. Mint az Ördög-Koppány. Várom mikor követi el a hibát, amivel majd megállítható lesz. Eddig nagyon jól csinált mindent, célja elérésének érdekében. Hacsak nem az lesz a megállítását kiváltó hiba, hogy egyáltalán elkezdte.

      Törlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10