2010. ápr. 12.

TALÁN MOST

Végre eldőlt, amit úgyis tudtunk, de most már 100 %-ig biztosabbak lehetünk abban, hogy ki kormányozza várhatóan a következő négy évben a jobb sorsra érdemesebb Magyarországot. Miért győzött a Fidesz? Sommásan, mert az MSZP politikája csődöt mondott. Bővebben a választok zöme optimista, és azzal a jelszóval áltatta magát, hogy talán a Fidesszel jobb lesz, ezért szavazott az ország így ahogy.

Ha kiterítették volna a lapjaikat, azzal a maguknak a rossz választási eredményét idézték volna elő. Csak hát nincs más alternatíva, nekik a taktikájukban, nekünk sem a pártokat nézve, csak az, hogy az egyik rosszabb, mint a másik. Nem hiszem, hogy ezzel a megállapításokkal én sz*rtam a spanyolviaszt, mert erre  más is ugyanúgy rájött. Mert ez fehér feketén látszik, nyilvánvaló, de nem mindenkinek. De hát nem csak azok szavaztak, akik átlátnak a szitán. Nem akarom ismételni magamat, mert erről a politikai vakságról már írtam valahol.

Ezzel kapcsolatban beugrott egy asszociációs kép: amikoris bringámmal földesutón tekertem, mindig az a csapás tűnt jobbnak, amelyiken pont nem mentem. Hiába vágtam át a másik oldalra, be kellett látnom, hogy teljesen mindegy hogy a jobb, vagy a baloldalon vagyok, mert mindenhol rázott, egyik sem volt jó.

Én is a bizakodok tiz milliós táborát szaporítom. Szeretném, ha okosan cselekednének, nem az önös érdekeiket, hanem az ország jobbulását tartanák szem előtt. Olyan kvalitású államférfiak kellenének, mint amilyen Kossuth, Széchenyi, meg Deák volt. A Jobbiknak Horthy Miklós Hiába van az az óhajom, hogy igazi államférfiúi hozzáállást várok, a leendő vezetőinktől, az előjelekből én úgy látom, hogy ez nem fog összejönni. Állandó végszóm is lehetne: úgy szeretnék ismét tévedni.

2 megjegyzés:

  1. Úgy irányítani egy országot, hogy mindenkinek jó legyen, sajnos lehetetlen. Egy kormánynak arra kell törekednie, hogy minden részletet megvizsgálva, úgy hozzon változásokat, hogy elégedett legyen vele a többség. Azt kívánom, hogy MINDENKI ehhez a többséghez tartozzon. Hogy ki teszi ezt kicsiny országunkkal, engem most hidegen hagy. Látványos és gyors javulást szeretnék már végre!

    VálaszTörlés
  2. Azt a leborult szivarvéget, akkor én megint nem a többséghez fogok tartozni. Én mindig azt érzem, hogy abba rúgnak, aki amúgy is a padlón van. Mert én ott vagyok már teljes mértékben. Eddig is így volt, ezután is így lesz. Szeretnék nagyon bízni a szívem szerint, de az eszem mást mond.

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10