2010. ápr. 15.

SÜLLYEDŐ VILÁG

A pénzzel meglehet venni mindent. Gondolhatja az arab olajsejk. Igen megvehet sok mindent, de van, ami nem hódol be vastag bankszámlájának. A sok pénzt, ami az olajbevételekből származik, be kell fektetni olyan beruházásba, amiből majd az olajkutak kiapadása után is tud vastagon profitálni. Jól kifundálták, hogy vastagon aratni csak olyasmiből lehet, ami extra, és különleges.
Megálmodták a világot, a világ kicsinyített mását az Arab öbölbe. Dollár milliárdokkal nyomtak a tengerbe, illusztrisan mondva, tenger sok pénzt, álmuk megvalósítása érdekében. Feltöltéssel kialakítottak a jelenlegi tengerszínt felett 1,5 2 m magasságig, a Föld szárazulatának kicsinyítet mását ábrázoló szigetcsoportot, amit még a világűrből is látható. A szigeteket egy részét jó pénzért, már az építés alatt eladták pénzes külföldieknek.

Csak egy gikszert nem vettek figyelembe, aminek részben ők is okozói. Olajat adnak el, amiböl a gépkocsik üzemanyaga készül. A kipufogott CO² mint üvegház hatású gáz miatt felnyomódik az átlag hőmérséklet a Földön, aminek egyenes következménye a jégolvadásnak szerte a világon. Az olvadékvíz tengerekbe folyik, így tehát az arabok húzódhatnak fel a sivatag dűnéire, ha nem akarnak tengervízben lubickolni. Tehát a klímaváltozás miatt tengervízszint emelkedés várható. Nem kevés, sok. Jósolnak a szakemberek több méteres növekedést, akkor vagy megtanulnak a feltöltött szigetek lakói a vízen járni. Vagy még, idejében lelépnek. Lehet abban a hitben vannak, hogy ott azon a vidéken nem lesz vízszintemelkedés? Ennyire csak nem mandinkák? Lehet, hogy mégis? Most vagy a strucc helyett ők dugják a fejüket a homokba, és nem vesznek tudomást a rájuk leselkedő veszélyről, vagy nagyon is tisztában vannak a helyzettel. Lehetséges, hogy tudnak már valamit, amit mi még nem, és azért olyan nyugodtak. De is lehet, hogy majréznak már feszt. Csak jól álcázzák magukat. Ügy hallottam a szigetekkel már most bajok vannak, mert mintha itt is létezne lemeztektonika. Elcsúsztak eredeti helyükről. Az éles szemű ISS asztronauta már láthatja azt, amit idelent még nem vettek észre, hogy süllyed világunk.

2 megjegyzés:

  1. Még mindig jobb így süllyedni, alkotva. Majd megoldják a problémát! És nálunk? Az elmúlt húsz évben szétbarmoltak egy csomó mindent ami jó és ellopták azt amiből a jövőt kellett volna alapozni. SÜLLYEDÜNK!!

    VálaszTörlés
  2. A válaszra egy külön pamflet dukálna, de csak annyit mondok, hogy teljes mértékben egyetértek Veled.

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10