2010. ápr. 22.

NYUGDÍJEMELÉS, BAROMSÁG, SZÜLŐI SZÍV. ISM.

NYUGDÍJEMELÉS


Úgy néz ki ebben az országba csak megdögleni szabad. Az a kevéske jövedelem, amit nagy kegyesen juttatnak a pórnépnek, az csak akkor lenne elegendő, ha nem a magas jövedelmekhez viszonyítanák a kiadásokat.
 Igaz az a közmondás, hogy „minden szentnek maga felé hajlik a keze”, mert akik olyan pozícióban vannak azok pofátlanul 80-100% emelnek az amúgy is magas fizetésükön, amikor az én igencsak szerény nyugdíjamon csak 2 %-ot. A válasz elégedetlenségemre tudom az, hogy tessék tanulni. Csakhogy, ha mindenki tanulna, és diplomás lenne, akkor ki sütne kenyeret, ki szállítaná el a szemetet, ki takarítana, soroljam még? Ha az egyik volt fönököm szerinti „alantas” munkát nem végezné el senki, akkor lenne csak igazán káosz.
2008-01-25

BAROMSÁG

A Teremtő, vagy úgy is fogalmazhatok, az evolúció elintézte sorsukat. Valahol olvastam, vagy hallottam, amivel kezdek egyetértenem, hogy a civilizáció maga az evolúció zsákutcája. Lehetséges, hogy a törzsfejlődés a majom két lábra állása után leszálló pályára került?

Más. Apám ma lenne 88 éves. Ha élne. Megérhette volna ezt a szép tisztes kort, hiszen édesapja 89 évesen halt meg, édesanyja 95.-ik évében. Tudom abszolút blődség a felmenőim életkorát számítási alapnak venni, de ha a csökkenő tendenciát figyelembe veszem, nekem már csak egy évem maradt. Apám 72 éves korában halt meg, én meg az idén nyáron leszek 54. Ha meg kell halnom, az nekem a saját életem szempontjából nem számít, csak az itt maradottak további élete miatt aggódók. Két agyvérzés, egy agyérgörcs, trombózis, vesegörcs (meg már a jó ég tudja hirtelenjében, hogy még milyen nyavalyában is volt részem eddigi életemben) a betegségek ellenére, még mindig van szerepem, családom mentális tartásának megadásában.
2008-01-21

SZÜLŐI SZÍV

Nem lehet serpenyőbe tenni, ha meg akarjuk mérni, hogy szülőnek lenni jó-e, avagy rossz dolog. Néha jó, de néha nagyon kegyetlen rossz. Ez is olyan lehet, mint a szülés. Az iszonytató fájdalom emléke csillapszik, elfelejtődik, amikor a szülő nő először pillantja meg gyermeket. Hiszen értelme életünknek a gyerek, nélkülük, csak tengnénk-lengnénk a világban. El kell viselni szívünknek azt a sok megpróbáltatást, amit a gyermekeink felnevelése jelent.
2007-11-13

1 megjegyzés:

  1. A diplomások nagy részének, nincs akkora szerencséje, hogy megcsípjen egy ilyen zsíros állást. Több olyan embert ismerek, aki felsőfokú végzettség nélkül a többszörösét keresi, mint én. Mégis egyet értek írásoddal.

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10