2010. ápr. 26.

BÖKI A SZEMÉT,TURÁNI ÁTOK?, BAKFITTY. ISM.

BÖKI A SZEMÉT


Sokaknak szálka a szemébe a nagy házam. Nem értik, hogy a fenében lehet, annak dacára, ha egyszer ilyen szép nagy házat tudtam építeni, most miért van ilyen ramaty anyagi helyzetem. Egyszerű, mint az egyszer egy. Akkor egészséges voltam, tudtam dolgozni, 1988-90-ben még más világ volt. Most már egészségem sincs, és a világ is más. Ugye így már érthető.
Én nem akartam ilyen nagy böhöm házat építeni, de a talaj hidrológiai viszonyai miatt kényszerültem kiemelni a pinceszintet a talajszint fölé. A talaj vízzáró agyagrétege annyira magasan van, hogy csapadékosabb évszakokban a fülei pincék nagy része megtelik vízzel.
2008-03-13

TURÁNI ÁTOK?

Érdekes egy dátum. Nem lennénk így, ha a történelem másképp alakult volna. De a történelemben nincs „mi lett volna ha…”. Ezt kell szeretni, ez van. Nyűglődünk, mert a turáni átok fog rajtunk. Vagy tényleg lehet, hogy az egész csak humbuk. Nagyon valószínű, hogy ez így van. Materialista szemléletemmel nem tudom elfogadni ezt az idealista álláspontot, miszerint a pogány sámánok átka fog, amiért a magyarság áttért a kereszténységre.
2008-04-04

BAKFITTY

Eddig mindig azt hittem, hogy sport teljesítmény az én eddigi kerekezésem. De egyre inkább azon az állásponton vagyok, hogy mindez bakfitty ahhoz képpest, amit jó néhány bringás lazán megtett. Találtam az interneten nem egy, nem kettő, hanem több száz olyan bicajost kiknek teljesítménye 10-20 szorosa az én egy-egy alkalommal megtett túráim távolságának. Pénzügyi helyzetem soha nem engedte meg hosszabb túra megtételét nem úgy, mint amit olvastam, az egyik transz-amerikai túrázónál. Ha nekem is lenne 6000 €-m, egy ilyen hosszú útra, nem 1000 km-t teljesítettem volna, hanem jóval többet.
2008-04-08

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10