2010. ápr. 8.

"EZ A KÉRDÉS VÁLASZATOK"

Tudom olcsó poénkodás az enyém, de hát nekem csak ennyire futotta: a köztársasági elnökképző iskolában tanítani kellene a népi megfigyeléseket. Ebben is találhatnak olyasmit, ami befolyásolhatja a választás sikerességét. Az köztudomású tény, hogy az időjárás milyen hatással van a választási kedvre. Ebben az időszakban virágzik a kökény, ez időtájt meg szokott bolondulni az időjárás. Szegénynek épp elég szempontot kell figyelembe vennie a választás kiírása miatt, a kökény-tényező már csak hab lenne a tortán. (A java, a komoly rész most jön.)

Itt vitatkozni kell önmagammal, mert lehet, hogy sántít teóriám. Ha jó idő van, akkor azért alacsony a részvétel, inkább szabadidős elfoglaltságot keresnek a választó polgárok, ha meg rossz, akkor meg nincs kedvük kimenni a zimolyába. Na most, hogy számszakilag precízen meg tudjam mondani, mi lenne a jobb, ahhoz politológusnak kellene lennem. Ha valaki nagyon el akar menni, az akkor is elmegy, még ha cigánygyerekek potyognak is az égből. Az időjárás milyensége, csak azoknál lehet befolyásolható tényező, akik hezitálnak. Vannak olyanok, akik meg azt sem döntötték el, hogy egyáltalán elmennek-e, pláne azzal meg végképp nincsenek tisztában, hogy kire adják voksukat. Én is tétovázok még, (már nem sokáig,) de abban biztos vagyok, hogy elmegyek, abban is, hogy szavazni is fogok valamilyen formában. Mert szavazhatok úgy is, hogy ikszelek, de akkor is szavazók, ha csak üres papírt dobok az urnába.

Ha valamelyik párt szimpatikus nekem, akkor ikszelek, az ugye tiszta sor. Ha elegem van a civakodásból, a gyűlölködésből, a képviselők önös kishitűségükből, az egyetértésükből, ami csak az illetményükre vonatkozik. Ha elegem van az ellenfél helyett az ellenségkeresésükből. Ha elegem van abból politikából, aminek egyik eredményeként bűnözök akarnak képviselői mentelmi jogra hivatkozva védettséget szerezni, ahol képviselők akarnak mentelmi jogukra hivatkozva kibújni elkövetett bűneik következménye alól. Ha elegem van abból politikából, aminek eredményeként napi megélhetési gondokkal küzdünk, az éhségtől kiesnek a gyerekek az iskola padból, a szegénységből, a nyomorból, a fiatalok kilátástalan életéből. Ha elegem van a hazudozásokból, sumákolásokból, a csúsztatásokból, ezeket értem az összes résztvevőre. Ha elegem van minden negatívumtól, aminek keserű terhét én és honfitársaim viselik. Meg ha a régi, meg az új brancsból is elegem van, akkor úgy illetem őket, hogy csak elmegyek de, nem szavazok egyikre sem. A három rossz megoldás közül ez a második, a kevésbé rossz. A legrosszabb az, ha egyáltalán el sem megyek, mert ezzel a szélsőségeket erősítem. Akkor marad a legjobb rossz.

Elmegyek és ikszelek.

2 megjegyzés:

  1. Mint a lottón? Megint ikszelünk és nem nyerünk?

    VálaszTörlés
  2. Olyan ügyesen keverik majd a lapokat, hogy mi megint csak tapasztalatot nyerhetünk, miszerint: megint rossz lóra tettünk.

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10