2010. jún. 11.

DILETTANTIZMUS

A tegnapi bejegyzésem folytatásának is tekinthető a mai, mert az ottani aggodalmakat semlegesítették újabb nyilatkozattal, miszerint az adó összegének mértékével megemelik a minimálbért. Így nem éri hátrány az adózót. De a munkáltató nyelhet, mint a torkos borz, mert neki a közterheket, a megemelt minimálbér arányában kell megfizetnie az állam bácsinak. Ha már emelni fogják a minimálbért, egyszer, nehezen elképzelhető hogy időszakos emelés is lesz, az pedig azt jelenti, hogy befagyasztják ezt az alamizsna pénzt. Körültekintőbb lett volna azon a bizonyos keddi napon az első emberünk, és nem a frászt hozza rá egymillió háromszázezer embere, és családtagjaira, köztük rám is, örömódákat zengenék érette. De így, hogy jó alaposan megszívatott bennünket, két álmatlan, gondolkodtató éjszakát és nappalt szerzett nekünk, a dicshimnuszos ömlengésemtől eltekinthet.
Miért kellett neki két nap, hogy előálljon a farbával azt én csak találgatni tudom. Akárhogy is kutakodok semmi számára hízelgő indokot nem találok. Sőt elmarasztalót, azt igen. Íme néhány a találgatásaim közül.

I. Direkt nem mondott semmi megnyugtatót, mert hivatali arrogancia miatt átsiklott ezen a kicsinyesnek vélt problémán.

II. Direkt nem mondott semmi megnyugtatót, mert empátia hiányában nem is gondolta tovább ezt a dolgot.

III. Direkt nem mondott semmi megnyugtatót, mert tanácsadói nem oktatták ki.

IV. Direkt nem mondott semmi megnyugtatót, mert mint ahogy előre is jelezte, ez csak ötletszerű, még nem a végleges változat. De hát így megijeszteni bárkit, az nem várható el egy ilyen felelős poszton lévő személytől.

V. Két nap kellett, hogy ráeszméljen arra, ezért a proli népek zúgolódni fognak.

VI. Két nap kellett, hogy valamelyik tanácsadó meggyőzze csomagjának, e pontjának abszurditásáról.

VII. Két nap kellett, hogy a prolik ellenvéleménye elérjen hozzá. Megértse csomagjának e pontja, ahogy beharangozott a parlamenti pulpituson állva, szó szerinti értelmezése, az egy abszurdum.

VIII. Két nap kellett ahhoz, hogy rájöjjön, ha elveszi a szegények pénzét, és a gazdagoknak adja, abba bele is bukhat.

IX. Két nap kellett hozzá, hogy rájöjjön a 8 év is kevés volt a precíz kormányprogram megalkotásához, itt rögtönözni kell.

X. Két nap kellett hozzá, hogy rájöjjön, ha az ekkora szarvashibát nem javítja ki, sok értékes voksot veszthet az őszi helyhatósági választásokon.

Lehet más oka is van, de nem keresgélek tovább a fejemben, inkább nézem a VB-én Franciaország-Uruguay meccs II. félidejét, ott legalább lövést és nem baklövést lehet látni, amit zsinórban tesznek a mindenkori uralkodó pártjaink prominens személyiségei.

2 megjegyzés:

  1. Lesz még akció! Meg terv is! Leginkább meg akcióterv! Már beigérték.

    VálaszTörlés
  2. Lesz itt még szívatás bőven. Van egy olyan érzésem a frászt még párszor rám hozzák. Mert ugy kezdték.

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10