2010. jún. 19.

DILETTANTIZMUS 2

Bánatos vagyok, mert a szabad szeszfőzésből nagyon úgy néz ki, nem lesz semmi. Pedig de jó lett volna, ha megvalósul, mert nekem ebből komoly egészségügyi hasznom származna. A tömény szesz értágító hatása miatt, orvosi javallatra, (ez nem vicc) pusztítanom kellene a pálinkát, feszt.
Ha a kormány haditerve megvalósulna a szesz frontján, Orbánék szememben nagyra nőnének. De, az európai uniós szabályok nem teszik lehetővé az idahaza kuktával állítsunk elő finom cujkát. Benne maradhat metilalkohol, a rézeleje, különböző szennyező anyagok, mint például cianid is. Akkor nekem már régen el kellett volna patkolnom, mert ittam már ilyen kisipari módszerekkel zugfőzdében készült pálinkát. Úgy látszik nem eleget, mert még mindig itt vagyok. Hogy káros anyagokat is vannak benne, nem érdekel, hisz maga az alkohol is öl, butit, és nyomorba dönt. Akárcsak drága kormányaink. Egyik sem kivétel, úgyis mondhatnám egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz. Ugye igazam van. És mi jár annak, akinek igaza van. Hát a szája. Ha megnézzük az elmúlt 8 éves, előtte a 4 éves érát, konstatálhatom, hogy nekem egyik sem volt jó. Most a mézesmadzagként az orrunk előtt elhúzott szabad pálinkafőzésből sem lesz semmi. Pedig de jó lett volna. Már úgy elálmodoztam róla. Hiú ábrándokat köszönhetjük Viktorunk felelőtlen ötlet, inkább, a nem éppen megfontolt kívánságlistájának. Úgy néz ki tanácsadóival karöltve nem járta alaposan körbe az ebben felvetett témákat. Csak még néhány tétel csomagjából, ami szerintem is kicsit bibis.

• A bankok extraprofitjából elhappolandó 200 milliárd ficcset is, a bankok majd az ügyfeleinek a pénzéből szerzi be, mert a pénzintézetek vannak olyan fifikásak, hogy továbbterhelik azt. Fizetni fogják a népek a sápot, mint a katonatiszt. A bankárok attól félnek, hogy éhenhalnak, ha nekik kell fizetni ezt az új adót. Kevés nekik az a havi pár millió, amiből kell vegetálniuk.

• Hiába bruttósítják fel a minimált bért, a munkaadók az emiatt megemelkedett közterhek miatt ki fogják találni, hogy ismét a melós húzza a rövidebbet. Volt már rá példa eddig is, hogy szívatták a melóst mindenféle trükkös csalafintaságokkal. A multis csibészségekről egy közeli hozzátartozóm tudna bőven mesélni.

• Nem lehet egykaptafa alá venni az összes minimálbéres bérest, differenciálni kellene, aki tényleges az, és azokat, akik csak alibiből vannak ebbe a bérkategóriába sorolva. Hogy miképpen lehetne ezt a válogatást megtenni, azt én nem tudom, ennek kitalálására ott vannak az okosok.

• Kedvezmények azoknak, akik úgyis vastagok. Az egykulcsos adószámítással a gazdagabbaknak, a gazdagoknak kedvez. Azt a magyarázatot, amit Viktorunk adott a televízióban arra az ellentmondásra, hogy ez által a szegényebb gazdagabb lesz, az csak afféle fiskális csűrcsavás.

Én csak hőbörgök, itt a sok dumálás a háborgásom miatt van, talán  ha leírom, lenyugszom tőle. Biztosan csak akkor nyugodok le, ha ennek a hossztávú tervezésnek sikeres végkifejlete lesz. Csak érjem meg. De ha nem, az sem baj. Mert akkor már úgyis minden mindegy, mint a 111.

1 megjegyzés:

  1. Erről eszembe jutott, nagyapám módszere a lepárlásra. Megírom! Köszönöm az ötletet!
    A másik fő témához most nem szólok hozzá, mert nem akarom magam "felhúzni"!
    Rövidesen jön: "nem ezt a lovat akartam!"

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10