2012. ápr. 29.

JÓ BALEKNEK LENNI?



Napi politikával nem foglalkozom, családom, és magam maradék egészségem védelme érdekében nem érdemes.  A világban zajló események alapvető okaival viszont igen. Ha valaki hasznosnak tartja megállapításaimat, vagy blődségnek, annak szíve joga rá. Még akkor is elmondhatom a véleményemet, meglátásaimat, ha csak most az utóbbi néhány évben értem be, most láttam meg a disszonanciákat.
A megszólalás joga nem vehető el tőlem. (Lehet, hogy későn érő típus vagyok?)

Minél nagyobb a nyomorúság, a kiválasztottaknak annál nagyobb a jólétűk. Az is megfigyelhető a világban, ezzel nem mondok újdonságot, hogy a szegény és a gazdag közötti különbség, egyre nő távolodnak el egymástól jövedelmi viszonyaik. Az európai jóléti államok zöme a gyarmatosítások révén indulhattak el a gazdagodás felé. Nem a munka szeretete miatt. Lopásból. Még ha demagóg is, de igaz.

A besűrűsödés jelensége miatt a becsületesek egyre szegényebbek, a becstelenek egyre gazdagabbak lesznek. Minél gazdagabb valaki, annál becstelenebb, hacsak nem jótékonykodta el vagyonát. Kivétel, aki saját szellemi tőkéje alapján tett szert vagyonra, de ez az elenyészőbb.

Jelen világunkban csak demokrácia lehet, vagy diktatúra. Létezik egy harmadik út is, de az a távoli jövő zenéje. Az erőforrás alapú társadalom, csak paradigmaváltás után lehetséges. De hogy ezt megérjük, az nem biztos. Véleményem szerint, addig még nagyon sok időnek kell eltelnie még, optimális körülmények esetén is. Fő feltétele, hogy a változásokhoz szükséges kritikus tömeg fejében spontán módón alakuljon ki a jelenlegi globális pénzalapú rendszer elutasításának vágya. Magyarul, csak azután, ha el tudja képzelni, illetve fogadni egy pénz nélküli társadalom létjogosultságát. A demokráciával és a diktatúrával is bajok vannak. Az első esetében a alacsony értelmi szintű szavazok nem tudnak megfelelő vezetőket kiválasztani, míg a másikban a félelem szülte nem kellő ellenőrzés miatt rossz döntések születhetnek.

Harc a pénzhatalmak ellen esztelenség. Már a leges, leges legelején, a föníciaiknál eldőlt végzetünk. Minden menekülési mód keresése eleve reménytelen próbálkozás. Bárki, bármi másban látja a tutit, téved. Hogy mire alapozom ezt a bizonyosságot? Ahol a pénzalapú társadalom létrejött, felcserélte az addigi primitívnek mondott társadalmi rendszert, ott lerohadt minden. A nem hamisított történelemben van számos példa, a gyarmatosítások során exportált nyugati civilizáció a pénz hatalmától addig érintetlen világot mindenhol tönkretette. Nem lesz semmilyen jobbító változás, csak legfeljebb időlegesen. Végleges megoldással senki nem rendelkezik. A hazai, de a világpolitikát is irányító, ilyen-olyan módón odakevergett vezetőinek sincs épkézláb megoldási javaslata, mert hisz nem is létezik olyan. Ha lenne, akkor már megvalósult volna. Végleges csak a pusztulás lehet semmi más. Figyelem, ezt a végkövetkeztetés csak az esetben fogadja el, ha a második civilizáció létezésének teóriáját is elfogadja. A pénzhatalom a munka nélküli luxus lehetőségét soha nem fogja önként kiadni a kezéből. Ahhoz vasmarékkal ragaszkodik.  Nyolc, vagy akár tizenhat órai munkával sem lehet hirtelen fényűző körülményeket teremteni, csak ügyeskedés árán.

A bennfentes kiválasztottak hintik a rizsát, etetik mindenféle maszlaggal a népet, de csak azért, hogy megszerezzék maguknak a zsírosbödönt. E cél érdekében átgázolnak, nem sajnálva más pénzét, más vérét, életét, csak a sajátját, mindenen, és mindenkin. Azokat, akik „nem látnak át a szitán”, a bizakodókat használják ki, paliznak át. Figyeld meg, mindig biztatnak, hitegetnek, hogy majd jobb lesz, és mindig rosszabb lett. A próbálkozásokból, a kísérletezésekből már herotóm van. Politikustól, bármilyen színű is, még azt sem szabad elhinni, amit kérdez. Aki mégis hisz nekik, az magára vessen. Én már most borítékolom, csalódni fog benne. Ha esetleg megvilágosodása előtt sikerül elpatkolnia, csak akkor úszhatja meg lóvá tétele miatti kínos érzést. Választáskor nem azért ünnepelnek, hogy most akkor a néppel jót tehetnek, egy frászt, azt, hogy beköszöntött nekik a bőség kora.

Akit a lustasága meggátol  körülmények alapos vizitálástól, és emiatt bedől ékesszájú politikusoknak, az magára vessen. Meg kell minden oldalt a lehető legnagyobb alapossággal ismerni, és az egyén vérmérséklete alapján fogadja,vagy utasítja el a hallott politikai nézeteket. Az a baj a lustasággal hogy, igaz nem szándékosan, de gyilkosaik lesznek önmaguknak és vétlen embertársaiknak is.

Beleültetnek a hintába észrevétlenül úgy , hogy az életedet is ellopják, és még észre sem veszed. Ezért mondom én, hogy a politika az átverés csimborasszója.

A disszonáns helyzet ami  létrejött, egy olyan gordiuszi csomó, amit lehetetlenség megoldani, csak átvágni lehet. Az átvágás eredménye csak is halál lehet.

Egyelőre kénytelenek vagyunk a politikusokkal együtt élni, úgyhogy óvatosan, kellő fenntartással bánni velük, és nem szerelemmel.

1 megjegyzés:

  1. Pont ez a kurva nagy baj!Mindegy lett, hová teszed a voksodat. Így is, úgy is baleknak érzed magad egy idő után. Ezért fordultak el oly sokan és ezért van az, hogy most már nem is teszik le a voksot. Tehát az nyer, akinek több a fanatikusa.

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10