2011. júl. 24.

FIN

Nekem kár, hogy vége, de a Tour de France versenyzői legalább megpihenhetnek egy kicsit, mielőtt következik a következő, a spanyol Vuelta. Kell egy kis regenerálódás, mert a több mint 3000 km tekerés alatt alaposan elfáradtak, meg le is poszkoltak. De hát valamit valamiért. Kapnak szép pénzt, mert még a 140-ik is kap 400 € abból a 3,4 millióból, amit szétosztanak. Akkor el lehet képzelni a dobogósok mennyit kaphatnak. Tévedés, nem az irigység beszél belőlem. Megérdemlik, mert heroikus küzdelem révén jutottak el idáig. Már csak laza csuklógyakorlat lesz nekik a mai etap, afféle gálamenet a Champs Élysées-n, hiszen a verseny tegnap a gyorsasági szakasszal eldőlt.
Ma ugyan még lenne lehetőség szökéssel módosítani a végeredményen, de már tradíció, hogy az utolsó szakasz teljesítésekor csak egyetlen tervezett akció van, a pezsgőzés. Persze tekerés közben, és a menet elején. Mert a csengetés után, (az utolsó körben) a mezőnyhajrában már igazán komolyan veszik a pedáltiprást. A párizsi futamgyőzelemnek presztízse van, pályázik is rá a sprinter Chavandish.
Joggal megérdemli a győzelmét a 35 éves ausztrál Cadel Evans, mert az egész Tour alatt a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtotta. Egyetlen futam alatt sem viselhette a sárga trikót, (az összetett eredmény első helyezettjét illeti meg) mégis Ő nyert Andy Schleck elött. (Andy tavaly egy egyszerű technikai malőr, melléváltás miatt csúszott le az első helyezésről) Lehet, hogy Andy is örök második lesz, mint Jan Ullrich? Csak nem. Amikor kellett, akkor ment, lásd az Alpokban, ha nem, akkor utazott szélárnyékban valamelyik vezető mögött. Nagyon okosan taktikázott. Na meg erő is van a vádlijában, feszt.
Megnézném a gálát is, csak hát vele egyidőben lesz F-1 is, kénytelen leszek zongorázni a távirányító gombjain, ha nem akarok lemaradni egyikről sem.
Nem kell sokáig bringaverseny nélkül maradni, mert 30.-án startol el a lengyel körverseny, amit végig közvetít a Eurosport. (Meg akkor lesz a Forma 1-es Magyar Nagydíj is.)

3 megjegyzés:

  1. Egy igazi bringásnak -mint te is- csemege a Tour.

    VálaszTörlés
  2. Nemcsak bringásnak, hanem mindenkinek.(Ha másért nem, hát a szép tájak miatt.)

    VálaszTörlés
  3. Ez így igaz. Én is gyönyörű tájakon jártam az elmúlt két héten. Van vagy 1200 képem, amiket rendezgetni kell és utána meg tudom mutatni a legszebbeket. No meg "mesélek" is.

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10