2011. júl. 5.

MIT LEHET EZEN NEM ÉRTENI?

Illusztráció. 
Úgy érzem magamat, mint az, akire így vicsorog ez a fenevad.
Sokan nem látják át ennek a jelenlegi politikának iszonyatosan káros voltát, mert rengeteg homály ember van, akire még az észérv sem hat. Oka az, hogy olyan agyi képességekkel rendelkeznek, ami nem engedi meg számukra a tisztán látást. Azt hiszik, hogy tisztán látnak, de nagy tévedés, megvezették, megvezetik őket. Nem születhet mindenki jobb képességekkel, nem is velük van a bajom. Vannak ilyen, vannak olyan emberek. Vannak emberek, akiket lehetetlenség meggyőzni. Aki megért engem, az már magától is rájött hibás beállítottságára. Ha meg nem, majd akkor, mikor neki is úgy fáj, mint ahogy nekem most.

A karrierpolitikusokkal van bajom. Az a vérlázító, hogy vannak becstelen emberek, akik kihasználják ezeket a szerencsétleneket. Mind az összest fehérgalléros megélhetési bűnözőnek tekintem. Egytől egyig. Nincs kivétel. (Na jó, talán egy-kettő azért akad.) Hogy egy kalap alá veszem őket, arról ők tehetnek. Lásd a parlamenti egyetlen egyetértést, mikor a javadalmazásukról van szó. Majd ha mutat valamelyik olyan életvitelt, olyan hitvallást, ami elfogadható számomra, akkor majd teljes vállszélességgel kiállok mögötte.

Ebben az országban nagyon nagy bajok vannak. Aki ezt nem látja, az struccpolitikát folytat. Rendet kell rakni, de nem így, hogy totálisan a szegények vállára rakni az összes terhet. Megyünk Minszk felé, vissza a Rákosi érába, vagy ami még rosszabb a Horthy korszakba.
Már most vannak olyan megnyilvánulások, ami erősen Rákosi idejére emlékeztetnek. A személyi kultusz kezdeti stádiumára, illetve a koncepciós perek előkészítésére. A uralkodó párunk maga alatt vágja a fát. Öngyilkos politikát folytat. A disszonanciára, jobboldali, magasan kvalifikáltak gondolkodók részéről is van, ha nem is ilyen élesen megfogalmazott ellenvetés, mint az enyém. (Például lásd:itt.)

Lesz itt akkora pofára esés, aminek kijózanodódási hullám lesz a következménye. Várják a nagy pénzt, a magánnyugdíj után fizetett reálhozamot. Én nem akarok huhogni, de ami összeget kapnak, az várhatóan bagatell lesz. Mindenki kevesellni fogja. Remélem, tévedek.

Sokan nem értik, miért ez a nem éppen hízelgő vehemencia egyesek, és részemről az életünket rendkívül erősen meghatározó jelenlegi politikai irányvonal ellen. Mert sok millió szegény embereknek okoznak álmatlan éjszakát az anyagi létbizonytalanság. (Ha egyáltalán még van otthona, hol álomra tudja hajtani fejét.) Aki önhibáján kívül válik nincstelenné, sőt még életét is elveszik, az persze, hogy nem hagyja szótlanul. Mit lehet ezen nem érteni? Hasonló helyzetben Te nem ugyanezt tennéd? Idézek egyik hozzászólásomból: „A tényekkel nem lehet vitatkozni. A szegényektől elvesz, a gazdagoknak ad. Ez keresztényi viselkedés?” Ha áldozatot kell hozni, ám legyen. De arányosan. Ezen megint mit nem lehet érteni? Vagy nem akarod bevallani még magadnak sem, hogy rossz lóra tettél? Én azt mondom, hogy ilyen rohadtul még nem éreztem magam a politika miatt a bőrömben.(Ezért ez a kemény hangvétel.) De nem csak én érzek így. Pár millióan vagyunk. Akkor az várható el tőlünk, hogy happyk legyünk? Az elkeseredettségünkön mit nem lehet érteni? Te is el fogsz jutni erre pontra (vagy utódod), csak idő kérdése, ha nem kezdesz el gondolkodni.

Sajnos, arra kell biztatnom fájó szívvel gyermekeimet, ha boldogulni akarnak maradék életükben, ne nézzenek se Istent, se hazát, menjenek szerencsét próbálni olyan országba, ahol a becsületesség még erény. (40 %-al emelkedett a tavalyi évhez viszonyítva a fiatal öngyilkosok száma. A jövőbe vetett reménytelenség az oka a növekedésnek. Ezt nem lehet kimagyarázni) Ne is nézzenek hátra, ne legyen lelkiismeretfurdalásuk öreg szüleik iránt, mert mi már úgy is a dögé vagyunk. Mint ahogy ez az ország is. Ki kell nyírni mindenkit, aki szegény, aki falusi közmunkás, aki nyugdíjas, aki rokkant, aki rendőr, aki katona, aki tűzoltó, aki gondolkodik, aki nem bólogatójános, később a pedagógust, meg aki él és mozog. Mert az lesz. El kell üldöznünk az orvosokat, az ápolókat, hisz úgy se lesz már rájuk szükség. A betegek nem gyógyultak meg, hanem meghaltak. Mi ez, ha nem a politika gyilkossága?

Abban bízom, imádkozom, hogy lesz olyan okos, karizmatikus ember, vagy politikai erő aki, amely gátat vett ennek a degenere politikának.

Lenne itt feltámadás, de így nem, hogy fel, támadunk.

9 megjegyzés:

  1. luca/muttertiger2011. július 6. 8:31

    Pár éve még "csak" attól féltem, hogy nem lesz pénzem, munkám, anyagi javaim.
    Mostanában már aggódom azért, hogy ÉLETem se lesz. szabad mozgástérrel, hogy legalább ha már nincstelenné válok ott és akkor halhassak éhen, ahol nekem tetszik...
    Az mostoha lányom 17, az édes lányom 7 éves.
    És amennyire tőlem tellik kapacitálom őket arra, hogy legalább 1-2 világnyelvet sajátítsanak el magas fokon....hát hogyne hiányoznának ha más országba kellene menniük...de legalább talán...nyugodtan hiányolnám őket, nem félve tartanám őket a közeleben...

    VálaszTörlés
  2. Szomorú, amikor meg kell halnunk a vakok, süketek, némák miatt. Ahogy egy állat előre érzi a leendő földrengést, én is előre érzem a bekövetkező személyes, és országos tragédiát. Bár ehhez nem kell még normál jóstehetségnek sem lennem.

    VálaszTörlés
  3. Ne is mond a "személyi kultuszt". Ma reggel hallgattam a "Megmondó Embert" és kicsi híja, hogy nem másztam falra tőle. Elképesztő módon "polírozza" ő is a miniszterelnököt. Mintha itt más nem is lenne, aki ért valamihez is, aki bármit is eltudna dönteni. Csak ő! Mert ő megmondta, mert ő visszautasította, mert ő eldöntötte, mert ő véghezviszi, mert ő megvívja, .....
    Észbontó! Szép összefoglalót adtál. Nem is vitázok a leírtakkal. Sajnos nincs mivel.

    VálaszTörlés
  4. Nem saját, valahonnan ollóztam, de találó:

    - Orbán Viktort gondolatával képes lenne elpusztítani az egész világot, de Orbán Viktor sose gondol rosszra!

    - A világon a 3 leggyakoribb örömforrás: a szerelem, a szülői szeretet és Orbán Viktor!

    - Orbán Viktor negatív adót vetett ki országára a középkorban. Akkor kellett eltörölnie, amikor már nem fért több arany a királyi kincstárba!

    - Orbán Viktort nem azért szereti önmagát, mert beképzelt, hanem mert maximalista!

    - Orbán Viktor egyszer azt gondolta, hogy minden háztartásba ingyen bevezeti a sört. Aztán úgy döntött, hogy nem, mert Orbán Viktor csak olyan dolgot vezet be, amit mindenki szeret!

    - Orbán Viktor semmit sem tud elrontani. Nem tanították meg rá!

    - Az emberi agynak csak 10%-át használjuk. A maradékot Orbán Viktor használja helyettünk!

    - Orbán Viktor nem csupán vallásos. Ő maga a vallás!

    - Orbán Viktor nem tanulni járt iskolába. Felmérte a terepet, hogy hol fognak róla tanítani!

    - Isten magára hagyta a földet. Tudta, hogy Orbán Viktor mellett nem lenne dolga!

    VálaszTörlés
  5. Sok a baj, a probléma az országban, de vajon csak azóta vannak ilyen rettenetes, elviselhetetlen dolgok, mióta a Zorbán a miniszterelnök? A korábbi időkben minden olyan szuper volt, nemkülönben a szoclibek 8 év ámokfutása alatt? Eltévesztetted a blogod címét, elmondhatod mindenkinek, ez itt az Orbán fóbiások gyűjtőhelye, többen lennétek, akár egy nemzet megmentő pártot is alakíthattok. Hajrá!
    Na meg aztán a látogatottság sem mellékes, ebben segítek.

    VálaszTörlés
  6. Ó,ó! Orbán fóbiások gyűjtőhelye. Ez nagyon jó.
    Ki mondta, hogy amiről nem beszélünk épp, az jó?
    Már unod? Még alig egy éve szidhatjuk könyörgöm. A szocikat már szidtuk nyolc évig. Most hadd kapcsolódjanak ki egy kis ideig. Nem hiányoznak ők sem.
    Van egy nem szép mondás. Nem az a baj, hogy nyakig ülünk a szarban, hanem az, hogy valaki lötyögteti!
    Ez van!
    Eddig is nyakig ültünk benne, de most Viktorunk nagyon lötyögtet.
    Amúgy miért? Szerinted elegáns dolog azoktól elvenni a lehető legtöbbet, akiknek a legkevesebb van és azzal a mozdulattal odaadni a tehetőseknek?

    VálaszTörlés
  7. Marcsi a válaszomat a következő bejegyzésben találhatod meg.
    http://apa54.blogspot.com/2011/07/reagalasra-valasz.html

    VálaszTörlés
  8. én nem vagyok Orbán-fóbiás. volt idő amikor kifejezetten szerettem azt amit csinál.
    nem tartozom egy politikai párt zászlaja alá sem.
    arról tudok írni, amit érzek, laikusként. lehet hogy nem értek hozzá, ezért szakzsargon nélkül csak azt tudom írni, amit érzek. Egy nyúltól se várja el senki, hogy a ballisztikáról tartson kiselőadást, miközben szemben áll a puska csövével.
    Mielőtt ítélkezel kedves Marcsi, gondolj arra, mennyivel lenne jobb ha hazudnék arról, amit érzek. Mert most azt érzem,amit írtam. És ha valaki bebizonyítja nekem az ellenkezőjét, szívesen megváltoztatom a véleményemet.
    Én például nem vonom kétségbe, hogy anno a legnagyobb válságos zűrzavar lecsengésével, igen szép teljesítmény volt, hogy nálunk sokkal stabilabb gazdasággal rendelkező országok jelentettek csődöt, mikor mi még talpon volvtunk. És ha ez így is marad, hát én lennék a legboldogabb. Politikától függetlenül...

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10