2011. júl. 10.

REAGÁLÁSRA VÁLASZ

Eredetileg egy válasznak készült a legutóbbi bejegyzésemre kapott reagálásra, de aztán úgy döntöttem, hogy gondolataim megérdemlik, hogy nagyobb nyilvánosságot kapjanak. Tudom, a válaszoknak van rögzített helyük az aktuális blogban, de, a címzetthez hasonló érdekeltségű felek, csak a gondolatában megfogalmazott nem rögzített kérdéséikre válaszomat itt biztos, hogy megtalálják.

Marcsi hozzászólása:

„Sok a baj, a probléma az országban, de vajon csak azóta vannak ilyen rettenetes, elviselhetetlen dolgok, mióta a Zorbán a miniszterelnök? A korábbi időkben minden olyan szuper volt, nemkülönben a szoclibek 8 év ámokfutása alatt? Eltévesztetted a blogod címét, elmondhatod mindenkinek, ez itt az Orbán fóbiások gyűjtőhelye, többen lennétek, akár egy nemzet megmentő pártot is alakíthattok. Hajrá!
Na meg aztán a látogatottság sem mellékes, ebben segítek. „

Technikai malőr miatt csak most áll módomban válaszolni. Elnézést kérek érte. (Valami kehe történt a memóriával.)

Na látod, abban egyetértünk, hogy sok baj van ebben az országban. Csak a rövidtávú véleményemet vázolom. Amikor a Bokros-csomagot csípőből lehurrogta mindenki, akkor cseszték el a gazdasági helyrepofozás lehetőségét. Már régen túl lennénk a megrázkódtatásokon, sokkal kisebb stressz árán. Lám a lengyeleknél nincs most olyan nagy baj, mint nálunk, az akkori sokkterápiának (az ottani Bokros-csomagnak) köszönhetően. Anno balfék volt a kormány meg az akkori ellenzék is. Én abban látom az ellenkezések okát, hogy az önös személyes és pártérdekeket fölé rendelték az össztársadalmi érdeknek. Még ha mást mond bárki, akkor is ez a szent meggyőződésem. Meg sem hallgatta kellő mélységben a másikat, illetve nem is volt együttműködő egyik fél sem, korlátoltságuk miatt. Ez a megállapításom mostani ciklusra is vonatkozik. Az együttműködés csak akkor van, amikor a saját javadalmazásukról kerül szóba.

Ha megfigyelted, mindegyik hatalmon lévő párt, pártok elsősorban a saját zsebük megtömésével foglalkozott, a háttérben. A szocialisták és liberálisok alaposan elcseszték tugyi-mugyiságukkal sorsunkat. Olvasd el korábbi bejegyzéseimet, mely egyikében láthatod, hogy nagyrabecsülésem miatt csupa kisbetűvel írtam le „hőn szeretett” miniszterelnökűnk nevét

"Eltévesztetted a blogod címét, elmondhatod mindenkinek, ez itt az Orbán fóbiások gyűjtőhelye, többen lennétek, akár egy nemzet megmentő pártot is alakíthattok. Hajrá! "
Abban igazad van, hogy eltévesztettem a blogom címét, annyi változtatással fogadnám el javaslatodat, hogy a fóbia helyett a kritikusok szót használnám. Egyelőre azonban megmaradok eredeti megnevezésnél. A párt alapításra köszönöm a javaslatot, de nem fogadhatom el, mert nem bírom a politikusokat. Meg ismerem magam korlátait, és nem vállalkozom olyan feladatra, ami meghaladná képességeimet. (Szembe sem akarom köpni a tükörképemet, nem akarok azonosulni a politikusi külön fajjal. Én megmaradok kritikusnak.) Ha mélységében elolvasod az itt található bejegyzésemet, megvilágosodsz negatív előítéleted voltáról irányomban.

Aki kritizál az attól, hogy ellentmond még nem ellenség, akit meg kell semmisíteni. Az ellenfelet érvekkel kell meggyőzni. A közszereplőknek többet el kell viselni, a nekik nem tetsző megjegyzésekből. Ők meg is védik magukat, nem kell védelmébe venni senkit sem, mert még elbízzák magukat. Nekünk (ebbe természetesen beleértelek Tégedet is) az egészséges bizalmatlanság, mind a múltbeli, mind a jelenlegi politikai helyzetben javasolt. Viszont nem javaslom érzelmi okok miatt mindenféle elgondolás kritikátlan átvételét. Tessék alaposan mérlegelni, csak azután átvenni a tanokat. Gondolkodás fárasztó, (néha veszélyes) de rendkívül fontos tevékenység.

„Na meg aztán a látogatottság sem mellékes, ebben segítek.”

Ha pénzt keresnék vele, akkor fontos lenne. De azzal, hogy ezáltal több embertársamhoz juttatom el gondolataimat még fontosabb. Ezzel a tevékenységemmel talán hozzájárulok embertársaim életének jobbításához. Életkorom, meg egészségi állapotom okán én már az ilyen nagy szavakat is megengedhetek magamnak. Ezért köszönöm Neked, még ha negatív reklámnak is szántad, segítségedet.

1 megjegyzés:

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10