2011. júl. 27.

HIDEG VAN

Nem rendkívüli a mi, mérsékelt éghajlatunkon, még nyáron sem. De nem ilyen hosszú ideig, és ennyire! Lassan gondolkodni kell azon, hogy este fürdésnél be kell egy kicsit langyosítani. Én ugyan bírom a hideget, nem vagyok puhány, de el tudnám viselni, ha kicsit kellemesebb lenne a levegő hőfoka. A fürdőszobában mindenképpen.
Régebben gyerekkoromban nyaranta néha volt egy-egy hidegebb nap, de nem ilyen sokáig. Megbolondul az időjárás. Egyre szélsőségesebbek éghajlati viszonyoknak leszünk szenvedő alanyai. Ha hideg van, akkor nagyon. Ha meg meleg, akkor meg az nagyon. Ha nem esik az eső, akkor olyan sokáig, hogy minden lehervad. A kedvünk is. De ha esik, akkor annyi, hogy még a békák is besokallnak tőle. Volt olyan hely jobb sorsra érdemes hazánkban, ahol röpke egy óra alatt leesett másfél havi csapadék mennyiség. A viharok is egyre vadabbak lesznek, a biztosítóknak fizetnie kell(ene), mint a katonatiszt.

Nem kell ahhoz klímakutatónak lenni, hogy előre lássuk, az időjárás tekintetében is nagyon nagy bajok lesznek. A jövőképbe ezt is bele kell kalkulálni. (Az is igaz, jobb nem látni a jövőt, élni csak a mának.)

Már megint borúlátásom került előtérbe, mikor ilyesmiket írok, de hát nem tudok kibújni a bőrömből.

De egyszer majd, csak kisüt a nap, és az én pesszimizmusomat elpárologtatja. Optimistán mondom: örökre.

3 megjegyzés:

  1. Talán kicsit javul a mai napra. Felénk szakadozik a felhőzet. Bár az előjelzés sok jót nem ígér a hét hátralévő részére.

    VálaszTörlés
  2. a nyár hátralévő részére sem ígértek már kánikulát. Ami persze egyrészt jó is lehet, mert nem sülünk meg. Másrészt én napelemmel működöm, és ha már választanom kell a mostani ősz, vagy a fagylalttal, hideg sörrel karban tartható kánikula között, hát ez utóbbi szavaznék legalább nyáron... :(

    VálaszTörlés
  3. Sajnos még erre a hétre nem sok jó időt ígérnek,mi be is fűtöttünk az unokáimnak a fürdetésnél.Amíg nem voltam és nem beszéltünk megszületett a másik unokám kislány Anna és Május 17-én született.puszi Georgina

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10