2011. márc. 24.

VILÁGOSODIK

Illusztráció
Utálom magamat, mert az blogtémáim eddigi különbözőségei megszűntek, egysíkúvá vált érdeklődésem. Oka rettenetesen egyszerű: a politika úgy hat rám, mint az állandósult fájdalom. Nem hagy egy pillanatra sem békén, állandóan érzem életemre veszélyes döféseit.

Van egy elgondolásom, ha ez kivitelezhető lenne az nagyon valószínű, hogy kiugrasztaná a nyulat a bokorból. Abból indulok ki, hogy általában a nagy többség, hasonlóan mint én, csak az egyszerű, tiszta, világos beszédet érti meg. Egy sor olyan egyszerű kérdésre, amire lehetne válaszolni igennel, vagy nemmel, így kapnánk választ vezető nagyjainktól.
Nem pedig fiskális körmondatokban, amit utólag lehet így is, meg úgy is magyarázni, mint azon klasszikus példát akár az ellentételes értelemre is: „a királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem”

Ez az egyszerűsített kérdezési technika nem idegen a mindenkori hatalomtól sem, lásd a választásokat, vagy mint például most is az új alkotmányhoz kiküldött kérdőíveket. Ez kérem visszafelé is működhetne.

Kérdéssor a miniszterelnökhöz, mert vannak, akik végre szeretnének tisztán látni:

1. Ön minden magyar miniszterelnökének tekinti magát? (Itt értsd Magyarországon, illetve a világ bármely országában élő magyar állampolgárságú, vagy magyar nemzetiségűnek valló embert, vallásra, nemi identitásra, iskolai végzettségre, származásra, vagyoni állapotra tekintett nélkül.)

2. Ön egyetért-e azzal a megállapítással, hogy a szegényebbeknek az élete sokkal nehezebb a jobb módúakétól, illetve a gazdagokétól? (Itt értsd szegénynek azt, akinek legföbb megoldhatatlan napi gondja az, hogy hogyan ad gyermekeinek, vagy/és magának enni. Forintosítva: a szegény 50000 Ft/fő/hó alatt, a jobb módú 50000-300000 Ft/fő/hó között, a gazdag 300000 Ft/fő/hó felett.[Ez nem hivatalos kategorizálás, teljesen önhatalmi besorolás. De azt hiszem nagyjából reálisnak tekinthető.])

3. Ön egyetért-e azzal, hogy az összes szegény saját lustaságának, trógerságának köszönheti sanyarú helyzetét? (Itt értsd ez alatt azt, hogy „bujkálnak a munka elől”. Egyes kevesek biztos, de a nagy többség örül bármilyen munkának)

4. Ön elfogadja-e azt a megállapításomat, hogy a szegények mintegy büntetésnek élik meg a „reform” politika őket súlytó következményeit?

5. Ha a 4. pontra a válasz igen, akkor egyetért-e azzal, hogy ilyen kollektív büntetéssel kell súlytani az eleve elesetteket?

6. Egyetért-e ön azzal, hogy minden rokkantnyugdíjas sumák, szívatni kell őket? (Itt értsd ez alatt azt, hogy egykalap alá venni az összeset, az összlétszámot tekintve kisszámú léhűtő miatt, akik korrumpáltak orvosokat. Riogatni őket nyugdijemelési moratóriummal)

7. Ön a gyakorlatban kivitelezhetőnek tartja, hogy a rehabilitált rokkantakat visszavezethetők a munka világába? (Ez alatt értsd azt, hogy minden érdekeltnek lesz egészségi állapotának megfelelő munka, amikor a teljesen egészséges sem talál magának?)

8. Ön igazságosnak tartja, hogy a legelesettebbeket kell még jobban súlytani?

9. Ön igazságosnak tartja a közteherviselésének arányait? (Itt értsd azt, hogy a legutolsó adószámítási tematika szerint, az adóteher aránya a kisjövedelműeknél nagyobb, mint a magasabb keresetűeknél? Még közérthetőbben: a 2011 évi adószámítással, a kispénzűek rosszabbul járnak, mint a tehetősebbek)

10. Ön szerint, ha szegényebb réteg alultápláltság, és rossz lakhatási körülményei miatt idő előtt elhalálozik, vagy kilátástalanság miatt családirtásba kezd, öngyilkosságba menekül, lesz majd elegendő ember leszármazottait kiszolgálni?

11. Egyetért-e azzal a véleményemmel, hogy sok választója csalódott Önben, és pártjában? Becsapottnak nem érezhetik magukat, mert semmi konkrétumot nem ígért választáskor.

12. Ön elfogadja-e azt a véleményt, hogy mindenkinek anyagi lehetőségei szerinti azonos mértékkel kell hozzájárulni az országot súlytó terhekhez?

13. Az Ön egyéb, kiegészítő személyes megjegyzései a kérdéslistához: ___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________

Annak ellenére, hogy valószínűleg nem szerez tudomást kérdéseimről, nem volt felesleges ügyködésem, mert egynéhány hithű alattvalója önmagukban meg fogja válaszolni azt. Félő, hogy meglátásai Önre nézve nem lesznek hízelgőek.

5 megjegyzés:

  1. A levélhez nincs mit hozzáfűznöm, pont.
    Az egysíkú gondolkodásoddal nekem nincs bajom, lehet belőle bőven tanulni... :)
    Mindezeken kívül pedig én is tartozom neked egy hatalmas baráti öleléssel, utólagosan is sok boldogságot kívánok neved napja alkalmából!

    VálaszTörlés
  2. Jó kérdések,ismét egyetértünk!

    VálaszTörlés
  3. Úúúúgy van! Egyetértünk.

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    Nem közvetlenül, de kicsit kapcsolódik a feltett kérdéseidhez egy tegnapi élményem.
    A tévében mutattak egy férfit, aki a falu utcáját egyengette lapáttal. A kamera a kitisztított árkot is végigpásztázta, és a kérdezett arról beszélt, hogy ők maguk, összefogva és ki-ki maga is hogyan teszi rendbe a környezetét.
    Leszoktunk róla, hogyha csöpög a csap, megjavítsuk. Jöjjön szerelő. Ha kidől a kerítés, akkor jöjjön asztalos, és nem sütünk kenyeret, mert olcsóbb a boltban, és külföldön gyártott autókkal járunk be hatalmas távolságokat, pedig nagyanyáink 20-30km-es körzetben élték az életüket.
    Az önellátás képessége elveszett, és a specializálódás kiszolgáltatottá tett. Aki pedig pozícióba kerül, az is a saját teremtményének a foglya. A politikus nem fog osztani. Egyik sem. Minden mozdulatodból kiszámoltatja közgazdászokkal a pénzbeli értéket, és abból kéri a közös részt, mint sajátját.
    Igaza van?
    De felteszem másképpen is a kérdést.
    Gondolkodhat másképpen?

    VálaszTörlés
  5. Szia Hanczur!
    Igen, nem. Csak nem etikus.
    Hogy mégis miért lázadozok? Mert rossz vesztesnek lenni.

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10