2011. márc. 2.

ÉBRESZTŐ!!!

Illusztráció
Olvasom az egyik közösségi oldalon nagyjainkhoz íródott alattvalói hozzászólásokat, és elszörnyülködök egyesek kritikátlan nyelvcsapásain. A kétharmados választói felhatalmazásra való hivatkozás a létszám alapján valóban legitim, de rettenetesen gyenge alap, mert olyanoktól kaptak bizalmat, akik pillanatnyi jóhiszemű memóriazavarban  szenvedtek anno, mikor leadták szavazatukat (vagy a jóhiszemű agymosott állapotban, [nem tudom melyik szó lenne a jobb, ennek eldöntését a Kedves olvasóra bízom, azt alkalmazza, amelyik neki vérmérséklete szerint a legszimpatikusabb]). (Vannak sajnos, akiknél állandósult ez a helyzet.)

Nagycsaládhoz hasonlítom Magyarországot, Úgy talán mindenki megért. Ha nem működik együtt minden családtag, nem egy állásponton vannak, akkor nem fog sikeresen működni. Ha a családfő tévesen ítéli meg a helyzetet, és nem a valóság diktálta kritérium szerint cselekszik, rontást hozz mindenkire. Előbb utóbb. A családfőnek jó látásúnak, bölcsnek, gondoskodónak, megértőnek kell lennie, hogy porontyait fel tudja felelősséggel nevelnie. De ha ez a felelősségteljes családfő álomvilág luxusában él és eközben nem éri fel ésszel, hogy gyermekei nyomorognak, éheznek, hagyja hadd kínlódjanak, az bizony bűnt követ el. Egy mezei állampolgárt ezért a magyar bíróság bizony elmarasztalná. Akkor lehet a nehéz helyzetet elviselhetővé tenni, ha minden családtag arányos teherviseléssel kiveszi a részét. Kedves olvasó Te is végre nyisd ki szemedet. Vagy már rájöttél erre magadtól is? Akkor hallassad szavát, mondd a papának, hogy bizony nincs ez így jól. Hogy hol? Mindenhol ahol csak módod van rá, pl.-l a Facebookon, vagy az utcán.(Ha egy hithű tevése le nem gázol.)

Milyen az a családfő, aki kivételizik családtagjaival, egyiket jobban szereti, a másikat üti, vágja? Az egyiknek ad cukorkát, másikról még a rongyát is letépi testéről, hadd fagyon meg. Elveszi nyomorúságos életének a lehetőségét is? Na egyetértesz a családfővel? Igen? Nem? Ha igen akkor Te is álomvilágban élsz. Még idejében ébredj fel, most, mert ha csak akkor eszmélsz, amikor a szennyes ár eléri lelógó kezedet, az bizony nagyon is rémisztő lesz. Mert az ár emelkedik, hiába áltatjuk magunkat nem fog alattunk megállni. Ha időben észretérünk, akkor fel tudjuk magunkhoz emelni embertársainkat. Na nem azért, hogy megmentsük a fulladástól, mert hisz nekünk is ez lesz végzetünk, hanem lelkiismeretünk végett. A becsület ezt diktálná.

2 megjegyzés:

  1. Egy a baj a hasonlatoddal. A rossz családfőtől végszükségben akár gyorsan is meg lehet szabadulni. Politikai berendezkedésünk nem ilyen egyszerű.

    VálaszTörlés
  2. Nálunk a politikában nem valószínű az ilyen radikális lépés. Hirtelenebb haragú országokban ezt politikai gyilkossággal, vagy és illetve puccsal oldják meg.

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10