2010. márc. 20.

NYUGDÍJEMELÉS

Úgy néz ki ebben az országba csak megdögleni szabad. Az a kevéske jövedelem, amit nagy kegyesen juttatnak a pórnépnek, az csak akkor lenne elegendő, ha nem a magas jövedelmekhez viszonyítanák a kiadásokat.
Igaz az a közmondás, hogy „minden szentnek maga felé hajlik a keze”, mert akik olyan pozícióban vannak azok pofátlanul 80-100% emelnek az amúgy is magas fizetésükön, amikor az én igencsak szerény nyugdíjamon csak 2 %-ot. A válasz elégedetlenségemre tudom az, hogy tessék tanulni. Csakhogy, ha mindenki tanulna, és diplomás lenne, akkor ki sütne kenyeret, ki szállítaná el a szemetet, ki takarítana, soroljam még? Ha az egyik volt fönököm szerinti „alantas” munkát nem végezné el senki, akkor lenne csak igazán káosz.
„Felfelé nyalunk, lefelé tiprunk”, ez sajnos az emberi természetben lakozik, kiirtani nem lehet. El kell fogadnunk, mert a törzsfejlődés csak így mehet tovább. Vannak alapigazságok, az a bizonyos farkastörvény, el kell fogadnunk. Csak aki a leszállóágban van, azt ez bizony nem vigasztalja.

2008-01-25

1 megjegyzés:

  1. Így igaz, de már kezdenek rádöbbenni, hogy ha mindenki diplomás lesz és senki nem végez fizikai munkát akkor...? Nemrég láttam erről egy műsort.

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10