2010. márc. 22.

BANKKRACH

Nem vagyok szakember, de annyit én is látok a pénzvilágban, hogy ellehetetlenülésének egyik okának valószínűsíthessem egyes bankvezérek azon szemléletét, amit egy klasszikus közmondással tudok legjobban érzékeltetni, hogy „minden szentnek maga felé hajlik a keze”. Ki van találva az ügyesen, hogy a törvényes lehetőségeiket úgy csűrhessék-csavarhassák, hogy abból maguknak a maximálisabb profitot kisajtolhassák. Az anyagi szabadságuk miatt elrugaszkodtak a valóságtól.
  Csak a maguk zsebének tömésével foglalatoskodtak, és nem törődtek a többiekkel, azzal hogy gátlástalanságuk hány ember életét lehetetlenítik el. A „szentektől” nem várható el szolidaritás. Hiszen az embernek az ember a farkasa. Hiába óhajtják az aktuális szépségkirálynők a világbékét, az csak egy vágyálom marad. Ha ez nem így van, akkor ide a rozsdás bökőt. Hú de elkalandoztam eredeti témától, én is úgy vagyok vele, mint a Bazi nagy görög lagzi című film görög étterem tulaja aki szerint, minden szó jelentése visszavezethető görög nyelvhez. Én is mindig oda lyukadok ki, hogy a világ bizony dögrováson van.

2008-10-18

2 megjegyzés:

  1. A bankok így működnek, meg a biztosítók is. Viszont nagyon sokan mérlegelés nélkül vettek fel akkora összegeket kölcsönnek, amit egy hatéves is kiszámolt volna, hogy nem lehet visszafizetni. Szerintem a világ nincs dögrováson, de az emberi gondolkodás afelé visz!

    VálaszTörlés
  2. A világ idővel kiheveri azt a romlást, amit az ember hozott rá. De addigra az emberi faj már nem fogja itt rontani a levegőt, a szó szoros, és átvitt értelmében is. „Itten kérem” én az emberiség végzetére, a végére gondoltam.

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10