2012. ápr. 13.

VISSZA A JÖVŐBE 2

A Horthy rendszerhez hasonló, de attól jóval rosszabb kor köszönt ránk.

Mielőtt a kedves olvasó azt hinné, hogy ez a pasas teljesen meggárgyult, cáfolnom kell első reakcióját. Azok ellenére, hogy az előzetesben ilyeneket le mertem írni, ez még nem jelenti, hogy nincs ki mind a négy kerekem. Sőt. Mindig tudtam magamról, hogy nem átlagos, de normális gondolkodású vagyok, éppen ezért a körülöttem zajló jelenségeket tárgyilagosan látom. (Blogom bejegyzéseinek visszajelzései is e hitben erősítenek meg.) Érdemes még annak is rám hallgatnia, aki nem ért velem egyet.
Azt én nem mondom ezzel, hogy igazlátó vagyok, jó is lenne, hanem azt, hogy sok kardinális kérdésben felvetéseim megfontolandók, érdemes azokat megvizsgálni, és elgondolkodni. Érveim elfogadása esetén, ajánlatos hinni jövőbeni következtetéseimben is. Eddigi életemben megtapasztaltam, sokszor az okos enged alapon lesöpört meglátásaim is sorra beigazolódtak. Ezért joggal hihetem, hogy a jövőképem is helytálló lesz. A hozzám hasonló gondolkodásúaknak nem mondok semmi újat, csak az esetleg idetévedő másképp gondolkodókban felkeltem a kétkedést. Ha ez megtörténik, már célt értem.

Nem jó úgy elfogadni a készételt, hogy ha nem tudjuk az összetevők milyenségét. Különösen akkor, ha bizalmatlanok vagyunk a szakácsban, és ráadásul megkérdezésünk nélkül a spájzomban kutakodik. A konyhába beengedtem, de csak eddig. Anyámban, feleségemben, szeretteimben, az igaz barátom főztjében feltétlen, vakon megbízhatok, de aki a családtól idegen, akinek személyesen nem ismerem az életvitelét, és ráadásul még hajlamos kotorászni a zsebembe, na azt jobb fenntartással fogadni.


Sokszor sandaság van a tettetett értetlenkedés mögött. Mint például nem értik, hogy az IMF miért nem ül le tárgyalni a kormánnyal. Nem is fog, mert a kormány nem is akarja. Nem fogja azokat a sarkalatos törvényeket megváltoztatni, amit nehéz verejtékes munkával létrehozott két év alatt hatalma bebiztosítása érdekében. Nem fog kapni pénzt az ország működtetéséhez, mert nincs meg a jogbiztonság, emiatt nincs arra biztosíték, hogy vissza is fogja adni. Te adnál kölcsönt annak, aki nem fogadja el a feltételeidet? A bizonytalan jogi helyzet miatt a hazai vállalkozások nem lesznek képesek kitermelni az adósság visszafizetéséhez szükséges dohányt. Aki visszamenőlegesen megváltoztatja a játékszabályokat, az nem egy megbízható partner. Nincs rá semmi biztosíték, hogy a jövőbe nem így tesz, különösen akkor, ha leépíti a jogi visszaélések ellen szolgáló intézményeket. Megérteni ezt, ahhoz nem kell még érettségi sem. Ez ilyen egyszerű. Miért nem kell nekik a pénz? Mert ha valami csődbe megy, akkor olcsón fel lehet vásárolni a maradék (nem csekély) javakat. Később jó pénz reményében lehet velük kereskedni. Jobbik esetben, (de csak a magyar uraknak) megtartják maguknak, és gazdálkodnak vele, vagy rajta. Hogy emiatt milliók fognak elpusztulni, azt ki nem szarja le.

De az is lehet, azért nem kell az olcsóbb 4%-os Valutaalapi kölcsön mert a piaci 10%-ost biztos nem tudjuk visszafizetni, és adósság fejében átjátszódik, annak a bizonyos burzsoá karvalytőkének Magyarország. E feltételezés lehet, hogy csak agyam felelőtlen játékának hibatag terméke, de az is lehet, ráhibáztam. Nem lehet tudni, mi sugalmazza tetteiket valójában. Konkrétan lemodellezni a változást még szuperszámítógépekkel is képtelenség, de az biztos, hogy társadalmi berendezkedés a 45 előtti időkre kezd emlékeztetni. (V. kerületi városkép meg mindenképpen.)

Miniszterelnökünknek fáj a feje, szegény arra nem jön rá, hogy nála van az orvosság, csak képtelen bevenni, mert nincs betegségtudata. Mi hiába is akarjuk megváltoztatni őt, lehetetlenség, csak akkor tud változni, ha felébred(ne) szunnyadó lelkiismerete. Ha erre nem képes még idejében, akkor ezer százalék biztos a dicstelen bukása.

Nagyon nagy a felelőssége saját emberivel szemben is, mert tudatosan a romlásba viszi őket. A feldühödött tömeg nem fog mérlegelni, és aki a Fideszes érában kicsit is ferdén nézett rá, azt is egy kalap alá veszik a nagyokkal, és legázolják a mostani megszívatott elvbarátait is. De az még odébb lesz. A jelenlegi ellenzék a Jobbik kivételével szelíd, elégé tutyi-mutyi. A Fidesz nagyon jól tudja, hogy emiatt e felől nem éri semmi veszély. A szép szóból nem ért, a szelíd ellenállás meg nem hatja meg, erőszakra innen nem kell számítani. Számára egyedüli veszélyforrás, a bár tagadott furcsa szövetségese, a Jobbik. Tudom abszurdumnak tűnik, de nem az, egymást erősítik radikalizmusuk miatt. Bármennyire is ellenfelek egymásnak, amelyik fél gyengül, a másik ugyanolyan arányban erősödik, így akarva, akaratlanul is egymás malmára hajtják a vizet. Hasonló a felállás, mint Hitler és az SA közt volt. Annyi különbséggel, hogy itt nem lesz a Hosszú kések éjszakája. Engedd el hajam lesz biztos, csak azt nem tudjuk hogy még mikor. Vagy arra számít, hogy a birka nép ilyet nem fog tenni? A birkákra jellemző, hogy ha egy megindul, többi akár a halálba is követi. Még akkor is, ha az első netalántán kerge birka.

Remélem, csak a türelmetlenségem hozza ki belőlem ezeket a drasztikus jóslatokat, és ettől jóval konszolidáltabban fog megoldódni ez a tragikus helyzet.

A jelenlegi bajok forrása a terhek aránytalan elosztásának mértéke. A szegények nagyságrenddel nagyobb arányban vannak terhelve, mint a gazdagok. A maradék javakat nem mértékarányosan osztják meg. Na ezt abszolúte nem lehet Gyurcsányra kenni, ez egyedül Orbán műve/bűne. 

4 megjegyzés:

  1. A szegényeknek már az a reményük sincs, hogy agyon dolgozhassák magukat, a túlélés reményében.
    (A feedjit ablakban a Vatra Dornás én vagyok, nem tudom miért helyez engem oda meg Besztercére, mindent elkövettem a feedjit kontomon, de mindenhol így jelentet meg...csak hogy tudjad, ha nézed)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vannak, akik még nem tudják, nekik jó.(Én meg fülei/székesfehérvári létemre a feedjit szerint dunaharaszti vagyok.)

      Törlés
  2. "Téveszmék: A betegnek teljesen téves képe van az őt körülvevő világról, de meggyőződésében nem lehet megingatni. Itt említendő meg, hogy a skizofrén egyéneknek gyakran nincs betegségtudata, mert logikus magyarázatot vélnek felfedezni viselkedésükre, téveszméikre. Ezek azonban igen bizarr jellegűek, a realitástól nagyon távol állnak."
    (Egyáltalán nem rád értelmeztem!)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahogy olvastam reflektálásodat rögtön arra a vezéregyéniségre gondoltam, akire Te is.

      Törlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10