2012. ápr. 18.

NE BÁNTSÁTOK ORBÁN VIKTORT 4, avagy a vég kezdete

Ő ugyan még nem tud róla, hogy neki annyi, vagy ha mégis, azt igen jól titkolja. Nem bántom egy alpári szóval sem, mert egy döglött oroszlánba nem illik belerúgni. Pedig megérdemelné. Nem éppen úriemberi viselkedésre vallana. Igaz neki és sleppjének nem okozott morális aggályt ennek megtétele. De legyünk pápább a pápánál. A mi, az én erkölcsi tartásom lehet különb az övétől, még ha ő Magyarország miniszterelnöke, akkor is.


Hátradőlök székemben és várom azt a napot, mikor megszégyenülve kénytelen lesz lefalcolni. Több okból nem örülők neki. Tévedés, nem személyét sajnálom, csak az bánt, hogy tehetségét - mert van neki ez vitathatlan - nem szeretett hazám épülésére kamatoztatta, hanem lepusztítására. Kezében volt a kulcs. Kiejtette. Nagyon eltévesztette a házszámot, amikor érzésem szerint kormányzási, és gazdasági szinten a pinocheti modellt akart átvenni. Arról beszélt, hogy erős középosztályt akar, de az általa sejtettet kapitalista gazdasági módszer polarizációja miatt idővel csak nagyon gazdagokra és nagyon szegényekre vált volna ketté a társadalom. Lehetett volna jó király, mohósága, helytelen helyzetértékelése miatt rossz lett. Ami ment akkor Dél-Amerikában azt Európában a XXI. sz. már nem mehet. Ez a tévedése bukáshoz vezet. Akkor érezném valamivel jobban magamat, ha az előző mondatot már múltidőben írhattam volna le. Utólag könnyű okosnak lenni, de azt tudhatta az elején, ha maga és sleppje hozsaságának nem tud idejében gátat szabni, az neki dicstelen véget jelent. Kénytelen lesz a társadalmi nyomásnak engednie, és hasonlóan mint ahogy Schmitt Pál tette, távozni. Akkor lesz végképp tarthatatlan a helyzete, mikor jobboldalhoz köthető prominens személyek megkérdőjelezik erkölcsi tartását. Mind nála, mind a pártján is megfigyelhető erkölcsi erózió már olyan károkat okozott, megfertőzte az országot is, hogy miatta dicstelen bukásba sodor mindenkit. Ez a másik ok, ami nekem nagyon fáj. Együtt bukunk vele mi vétlennek is. Hiába generálódik bennem, elitélendő módón káröröm, nekem is fájdalmas lesz búcsúja. (Ha egyáltalán megérem.)

Európa összeteheti kezüket-lábukat, amiért olyan oltári szerencséjük van, hogy nem egy erősebb gazdaságú, nagyobb politikai hatalmú országba született vezérünk. Így is nagyon figyelnie kell rá, mert populista eszméi exportálódhatnak.

Ami utána jön az sem lesz örömteli. Lehet, tájékozatlanságom az oka, de nem ismerek senki olyan személyt, amely a nagy többség megelégedésére alkalmas lenne erre posztra.

3 megjegyzés:

  1. A Facebookra érkezett Tarjányi Mária hozzászólása, és rá válaszom:

    Hol a csudába van az a un. társadalmi nyomás, még most is többségben vannak azok akik támogatják/imádják ! Számomra teljesen érthetetlen a közvélemény kutatók felmérése! Persze ha irányított volna, az más!

    A karácsonyi káposztát nem valószínű, hogy miniszterelnökként fogja megenni. Egyébként valószínű a vágyaim miatt vagyok ennyire optimista. Nem fog észre térni, kénytelen ragaszkodnia az eddigi politikájához, mert ha bevallaná tévedését, vagy ne adj isten igazat mondana hazugságairól, mint Gyurcsány Öszödön, ellenfelei rögtön sárba döngölnék. De ha ragaszkodik az eddigi irányvonalhoz, az is bukta. Tehát neki annyi, belekeverte magát egy olyan csapdába, melyből lehetetlenség kikeveredni. Már csak idő kérdése kinyíródása. Lehet ellenfelei tanulékonyak, és az ő trükkös módszerei alapján saját fegyvereivel lehetetlenítik el. (A DK nagyon berágott rá a frakció alapítás megakadályozása végett. Nemcsak ők, rajtuk kívül még nagyon sokan keresik a fogást rajta, és találni is fognak olyat, amit nem tud mellébeszéléssel kimagyarázni. /Simicskó Lajos, Nyerges Zsolt, Orbán villa, Orbán család vagyonosodása, vagyonnyilatkozata pontatlan adatai, ésatöbbi /). A korróziónak már vannak jelei.
    Rossz gazdaságpolitikája miatt az ország csődbekerülése az ő sara lesz, azt politikailag nem fogja túlélni. Azt nem tudja az elmúltnyocévre, Gyurcsányra kenni. Minden romlik lefelé. csak a csoda segíthetne, de hát csodák nincsenek. Ha a csőd bekövetkezik, az eddig is nagyon vitatható társadalmi támogatottsága meg fog szűnni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://granadinho1.nolblog.hu/archives/2011/11/24/Az_Orban-csalad_es_a_kozhatalom_viszonya/
      A hozzászólásom zárójeles részéhez még ezt is hozzá lehet venni.

      Törlés
  2. A közvélemény kutatások eredményei szart sem érnek. Az emberek jó része vagy kikerüli az egyenes választ, vagy hazudik félelmében. Ha a mért adatokra hagyatkoznak, akkor nagyon nagy lesz a meglepetésük, mikor berobban a társadalmi elégedetlenség. Kiszámíthatatlan a robbanás ideje s ereje.

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10