2011. szept. 10.

VILÁGFORRADALOM

A világháború után szabadon. Csak megérzéseimet rögzítem. Lehet, hogy blődség, amit mondok, de zsigereimben érzek egy elsöprő változást. Azt még hozzávetőlegesen sem tudom megmondani időpontját, de hogy lesz, az biztos. Majd valamikor. Az nagyon valószínű, hogy ez nem fog bekövetkezni az én életemben, talán még gyermekeimében sem.
Zsinórban minden hírműsor a fejesek által elkövetett piszkosságok garmadájával van tele. Leáldozóban van a drága európai unió a közös valuta miatt. A kamatpolitika miatt minden országnak az adóssága kúszik felfelé. Be fog fuccsolni minden kapitalista elven működő gazdaság. De az én hablatyolásom helyett olvasd a következő hivatkozást. Olyan társadalmi ellentétek alakulnak ki, melyeket békésen nem lehet feloldani. Valahol olvastam, amivel morálisan nem értek egyet ugyan, de a népesség túlszaporodása és a betokosodott kormányzási módszerek miatt, kimondottan pragmatikus okokból egyet kell értenem vele. hogy 50 évenként szükséges lenne egy háborúra. Mivel a II. Világháború befejezése óta eltelt idestova 65 év, és a pacifikált európai viszonyok miatt belátható időn belül nem is várható semmilyen csihipuhi, ezért a felgyülemlett feszültségeket remélhetőleg békés módon oldják meg. (Na ebben azért annyira nem vagyok biztos. Reménykedek, de félő, hogy emiatt vér is fog folyni.) A szocializmus bukta volt, a kapitalista demokrácia is ad abszurdum, kell jönni egy olyan új forradalmi rendszernek, amely a természettel, technológiával és magával az emberrel sokkal harmonikusabb kapcsolata lesz, mint az előzőeknek. Ennek előfutára az izlandi átalakulás? Ha ez nem következik be, akkor a maya naptár próféciája beigazolódik, igaz kicsi eltolódással. De hát azt hiszem, ennyi eltérés még belefér. (Vagy az is lehet, 2012 után már nem volt több hely a kövön?)

3 megjegyzés:

  1. Hisz most volt fülkeforradalom! Ja és azóta is egyhuzamban hadat visel a kormány OV vezérletével. Hogy vér nem folyik? Dehogynem! A nagy többség már azt izzad.

    VálaszTörlés
  2. "Csapatai(n)k harcban állnak."
    Mi meg fizetjük ami kell hozzá. "Pénz, pénz, pénz!"

    VálaszTörlés
  3. Én nem Magyarországra értettem ezt e víziót, hanem globálisan. De így is jó.

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10