2011. szept. 29.

HANGOSAN GONDOLKODOM

Illusztráció
Megöregedtem azért látom a fiatalokat megvadulva? Félek, hogy semmi köze nincs látásmódom változásának a fiatalok általános helyzetének megítélésében. Az is lehet amit én vadulásnak láttok az normális? Nekik. A megváltozott világot képtelenek vagyunk mi öregek megérteni, életkori konzervativizmusunk miatt. Vagy az is lehet, hogy valami nagyon el lett szúrva?
Az én elvem az, hogy a gyerekre még akkor kell tenni a féket, amikor még lehet, vagyis kiskorukban. Ha ezt elszalasztjuk, akkor már veszett fejsze nyele. Sokan elszalasztották, aminek mindenki issza a levét. Kergebirka szülőnek kergebirka gyermeke, felzúdítja a jó szülő megnevelt, de az életkora, a tapasztalatok hiánya miatt még nem a reális ítélőképességének birtokában lévő csemetéjének fejét. Így áttételesen az ilyen szülők nemtörődömsége miatt a felelős szülőnek fájdul meg a feje. Kicsattanó egészségük, a veszélyhelyzet nem reális megítélése miatt hajlamosak rá, hogy előre szaladjanak. Vagyis olyasmit is bevállaljanak, ami meghaladja képességeiket. Maga az alapállapot ad okot az elégedetlenkedésre. A felelős szülő alapállapothoz viszonyítva gyermekei státusza miatt elégedett lehet. Sokszor félreértik morgolódásukat. Hiába nem tudjuk mindig kellően szétválasztani ellenérzetünket, ami valójában a helyzetüket károsan befolyásoló körülményeknek szól. Ez valószínű minden szülő veleszületett hibája , helyesebben minden ember hibája, mert a fiatalok is lesznek egyszer szülök. Ebbe a hibába ugyanúgy bele fognak esni, mint őseik. Erről nagyon sajnálom, de nem tehetek, nem tehetnek. Az alapállapot szintjének folyamatos csökkenése miatt, ugyanúgy mint szüleink, mi is azt érezzük, hogy minden gyerek kevesebbet produkál attól, mint ami elvárható lenne tőlük. Az alapállapot romlás folyamata, nagyon úgy néz ki megállíthatatlan. Ezek szerint törvényszerű, hogy be fog következni elkorcsosodás, a végső pusztulás. Bármennyire is paradoxnak tűnik, az ún. fejlődés csak sietteti ezt a leépülő folyamatot az emberiség fizikai megsemmisülése felé. Mindezeket csak azért írtam le, mert tudatosan csak akkor tudunk élni, ha tisztában vagyunk a valós helyzetünkkel, jövőnkkel.

1 megjegyzés:

  1. Nem normális. Meglehet két különböző dolgot értünk vadulás alatt, de az biztos, hogy nem normális dolog. Viszont következménye a mai világnak. Akár törvényszerűnek is elkönyvelhetjük.

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10