2011. szept. 18.

„POFI HOFI”

Hála a korlátlan, és viszonylag gyors netnek, ismételten megnézhetem fiatalkorom egyik meghatározó személyiségének, Hofi Gézának produkcióit. Jobb szórakozás ez, mint a kocsma.

Lehet, van aki viszolyog Tőle, azért, mert nem érti a viccet. Aki a viccpoén elhangzása után megkérdezi, „és?”.
Én akkor is szerettem, meg most is szeretem. Piszok jó szeme volt, hogy észrevette a kikarikírozható visszásságokat, és zsinórban produkálta a poénokat, melyet csak kivételes elme tudhatott. Poéngyárának egyes „üzemei” semleges termékeket állítottak elő, de fő termékei erősen politikai színezetűek voltak. Rögtönzéseim fenomenálisak voltak. Abban a kegyben volt részem még pályája elején, egy haknija alkalmából velem poénkodott. Valószínű minden személy, akit kiszúrt magának, aki miatt rögtönzött legalább egy poént, annak örökre az emlékezetében marad.
Szerencséje van a jelenlegi rendszernek, hogy már meghalt. Mert nem bírná elnézni azt a rengeteg szemétséget, amivel a jelenlegi politika embergyűlölő volta miatt szembesülnünk kell nap, mint nap.
A sittől még az a briliáns képessége sem tudná megmenteni, hogy úgy tudta előadni önmagát, vitriolos poénjait, hogy arra még az ellenségei sem haragudtak. Anno igen, de manapság már nem merném a rozsdás bökőt megkockáztatni. Ha élne, akkor már biztos a sitten mondaná, „azok a piszkos kapitalisták”.
De a vájt szemű, és fülű, most is észreveszi az aktualitást a jövőbe látó poénjaiban. Íme: De ha nem is veszi észre, legalább jót szórakozott.


3 megjegyzés:

  1. Imádtam Hofi Gézát. Iskolás korunkban kívülről vágtunk fejezeteket. Élmény volt hallgatni. Nemcsak mulattunk rajta, sok hasznos dolgot is mondott.

    VálaszTörlés
  2. Jól látott,nagyon jól. És jól adta elő. Élvezhetővé és kacagtatóvá formálta át az élvezhetetlent és a sírni valót.
    Egyetértek veled. A mai rendszer nem nézné el.

    VálaszTörlés
  3. Hajh! Ha csak tizedannyi humorérzékem lenne!

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10