2011. szept. 13.

AZ I-GAZMONDÓ JUHÁSZ

Nem kellett hozzá nagy jóstudomány, hogy előre lássam a tutit.
A tények. A WikiLeaks által közreadott titkos táviratban volt egy, amiben az akkori legnagyobb ellenzéki párt elnöke azt mondta külföldi diplomatáknak, hogy: „Ne figyeljenek arra, amit a megválasztásomért mondok!” Most mintegy magyarázkodásképpen a napokban mondta ő erre, hogy:„ most is azt mondom a külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok.” Hát ez az.
Egy egyenes jellem azt teszi, amit mond, és azt mond, amit tesz. Sajnos vannak emberek, akik képtelenek szavakhoz tartozó tetteket hozzákapcsolni? Sokáig nem értettem, hogy magasan iskolázott, príma intelligenciával megáldott emberek, hogy fenében lehetnek követői ilyen embernek. Aztán rájöttem: nagyos is megértik őt, ők pont ugyanígy gondolkodnak. Azt még értem, hogy az egyszerű becsületes embereket mézes-mázas szavaival át tudta verni a palánkon, így maga mögé állítani, de azt nem, hogy arra nem gondoltak mi lesz a szekértáborral amikor a hazudozások miatt kiborul a bili? Csak hát nekik is előbb utóbb elér a tudatukig, a valóság. Hisz mind a közmondásban: előbb utolérik a hazugembert, mint a sántakutyát. Csupán idő kérdése, hogy mikor esik le a tantusz. Mint abban a Móricka viccben, mikor az iskolában dicsekszik az újszülött macskáiről:
         ─ Nekünk két Fideszes kismacskánk van.
         ─ Tegnap még azt mondtad, hogy hat van.
         ─ Igen, de azóta négynek kinyílt a szeme.
Az ilyen „egyenes” jellemről készült, ehhez a témához szorosan kapcsolódó érzékletesebb bohóci pamflet itt található.

5 megjegyzés:

  1. Ezeknek nem nyílik, mint a kismacskáknak. Túl sokáig élvezik a "dolgot", pedig mások szopnak helyettük.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen a méltatást. :)

    VálaszTörlés
  3. Nos,en mar tobb eve nem latogatom magyarorszagot,mivel szamomra megmagyarazhatatlan,hogy a magyar lakossag nagy resze hogy lehet ennyire befolyasolhato negativ iranyba.Hogyan tudta elerni a mostani kormany a sajat iranyelveivel,ami nem mas,mint a gyuloletszitas,hogy a magyar a magyarnak essen.Miert lett az az elve a magyarnak,hogy ha nekem nincs tehenem,akkor a szomszede is dogoljon meg? Es ez a remalom csak fokozodik ahelyett,hogy az emberek felebrednenek es vegre feljutna nekik,hogy az orruknal vezetik oket! Ez az en szereny velemenyem! :-( Sajnos meg nemigen ertek a szamitogephez,ezert nem tudom nevvel elkuldeni,mivel nem tudom,hogy mi az a URL.Es nem csak ez,hanem a"nevtelen"-en kivul mast sem.

    VálaszTörlés
  4. Jó ez így, ha aláírod a neved. Mindjárt nem vagy névtelen.
    Kérdésedre a válaszom: az irigység. Miért irigy az ember, a magyar ember? Nevelési, meg anyagi okai vannak. Meg biztos más egyéb is de azokat fix egyre nem tudhatom, maximum csak sejthetem. Szerintem minden bajnak a forrása a gondolkodásra képtelenség, a butaság. Na hogy ez miért van, az más kérdés. Most vagy én bonyolítom túl a bajnak okait, vagy valójában is ilyen bonyolult, mert hisz minden mindennel összefügg.
    Hasonló polémiákról itt találhatsz tőlem elmélkedéseket:
    http://apa54.blogspot.com/2010/03/fel-fejjel.html
    http://apa54.blogspot.com/2010/04/osok-bune.html
    Van még több is másutt, csak lusta vagyok kutakodni a 62 elmélkedéseim között. Ja kérem a lustaságra is visszavezethető a bajok oka.

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10