2011. dec. 8.

A POFON

Illusztráció
Kezdem megérteni, hogy miért nem értem világunkat. Fejet kell hajtanom fiam előtt, aki arra kért, hogy ne is igyekezek megérteni, vagy még inkább azonosulni vele. Ő tudja, hogy azokkal az erkölcsi törvényekkel, amit én helyesnek tartok, a mai korunkban nem lehet létezni. Igaza van, mert az a világ, ahol a legfőbb értékmérő a pénz, nem egyeztethető össze az én értékítéletemmel. Nekem nagyon nem tetszik ez a rendszer, ahol az a gazdagságához mérik az ember értékét, ahol arra tekintenek fel, aki becstelen, a becsületes helyet, ahol a tisztességet felülírja az aljasság, ahol az én erkölcsi értékítéletemnek már nincs létjogosultsága. Az erkölcsi normák semmibevétele világunk pusztulásához vezet.
Ez egy olyan folyamat, ami megállítható lenne, ha mindenki ebben a vonatkozásban legalább úgy gondolkodna, mint én. De hát ez a kívánság is abszurdum, úgy hogy, mint atomháború idején, fehér lepedővel irány a temető.

Kezdem kiismerni a világot. Legalább is egy szegletét. Lehet, hogy nagyképűségnek hangzik, de nem az. Igenis rájöttem, lehet egy kicsit sokára, hogy az emberek nagyon nagy többsége buta. Nem veszik észre, hogy valójában gátlástalan pénzügyi oligarchának foglya. Az még nem nagy baj, hogy nincs elég sütnivalója, de az okosok, akik döntéshozó pozícióban vannak azok is olyanok. Most buta, vagy okos? Hogy is van ez? Ez nem ellentmondás egy mondaton belül? Nem. Az úgynevezett képviseleti demokráciában, állítólag a miénk is az, a nép maguk közül választ. Olyat, amelyik szimpatikus neki. Az nem számit hogy hót hülye, de ha a választójától egy fikarcnyival okosabb, és elég gátlástalan, akkor már a parlament széksoraiban lenne a helye? Sajnos így van. Azt akartam eldadogni, hogy a buta népnek hasonszőrű képviselői lesznek. (Ez nem nagyképűség, felsőbbrendűség részemről, hogy ezt a megállapítást mertem kinyilatkozni, sajnos ez a realitás. Ezt senki se vegye megalázónak, én is homály voltam nagyon sokáig, míg nem sikerült a dolgok mögé néznem. A nyilvánvaló sem biztos, hogy az, aminek látszik. Tessék kétkedőnek, szkeptikusnak is lenni. Plusz nem szégyen, ha sajátod helyett néha más szemével is látsz.)

Abban a hitben vagyunk, hogy a mi, választott embereink kormányoznak, hozzák meg életünket rendkívül erősen befolyásoló rendelkezéseket. Nagy tévedés. Ők csak bábok egy színdarabban. (Meg mi is.) Melyet a kormány mögött álló, rejtőzködő bankárok rendeznek. Ez egy jól kitalált színjáték, amivel sötét üzelmeik leplezik. Egy nagy átverés az egész cécó. Magabiztosságuk ellenére, iszonyatosan félnek a népharagtól. Ismerve a nép vehemenciáját, az nagyon valószínűsíthető, hogy nem lesz vér nélkül megoldva ez a konfliktus. Ezért nem céljuk az egyszerű nép kiokosítása, mert akkor felismerhetik az emberek, hogy valójában mire is megy ki a játék. Népbutítás folyik a médiákban, az egyre silányabb oktatásban. Gyakorlatilag a mi bőrünket akarják. Ezt nem hagyjuk szó nélkül? De nem ám. Ami pofont kapott a Fidesz irodában való akárki, azt áttételesen az a bankár, és bérence(i) kapta, amelyek ki akarnak nyírni bennünket. Nem mindegyikünket, de nagy részét az emberiségnek. (A cikk megfogalmazása óta volt egy molotov-koktélos támadás egy esztergomi Fideszes képviselő ellen. Ugyanaz a meglátásom rá, mint a pofozkodásra.)

Dühét megértem, de ugyanakkor fel is háborít tette, mert teljesen ártatlannak adta. Nem megoldás az erőszak. Lásd a Bohóc cikkét: http://tukorrokut.blogspot.com/2011/11/ez-megoldas-ez.html

7 megjegyzés:

  1. Az "okossággal" szerzett pénzforrás eyszer kimerűl, lesz nagy szegénység, akkor jól jön majd egy pár olyan ember, aki tud egy másfajta megélhetési módról. De ameddig le nem bomlik az alapokig minden, addig nem lesz semmi ujjászületés. A butaság mellé odatenném a bolondulást is. Az emberek meg vannak bolondulva.

    VálaszTörlés
  2. ha azt gondolod, hogy bármiféle bankárok állnak az utóbbi kéttucat év politikai ámokfutása mögött, akkor semmit sem értettél meg a világból.

    csak egy ellenőrző kérdés: melyik országban keres többet a bankár: ahol szegények az emberek, vagy ahol elég nagy jómódban élnek?

    mi az érdeke egy bankárnak: kicsi, lepukkant lakásokat hitelezni drágán, amik aztán bebuknak és a bank nyakán marad egy nehezen értékesíthető pecó, amit jelentős veszteséggel ad tovább, vagy egy drága és jó minőségű lakásra adni hitelt kis kamattal, amit viszont garantáltan visszakap?

    VálaszTörlés
  3. Meg. "Az emberek meg vannak bolondulva. Ugyanis az a helyzet, hogy a képviselőket az emberek választják, tehát az emberek a foglalkoztatók és a képviselők az alkalmazottak.
    Mégis eltűrik az emberek, hogy azt csinálnak velük, amit csak akarnak.
    Tehát nem az alkalmazott az igazán bolond, hanem aki alkalmazza!

    VálaszTörlés
  4. Figyelmetekbe ajánlom:

    http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20111206-interju-rona-peter-kozgazdasszal-az-imftargyalasokrol-gazdasagpolitikarol-bankrendszerrol.html

    Nem mintha nem lenne gondolatom, de már a link is rohadt hosszú. :))

    VálaszTörlés
  5. Elnézést Jóska!
    Ennyi idő "elteltével", azért nem lehet annyira naív, hiszen, amióta a világ világ, mindig is az érdek, a pénz és a hatalom mozgatta a világot, nem pedig az úgynevezett erkölcs (amit mindenki, mindig, tetszése szerint "ÉRTELMEZ"/ett/), vagy pláne NEM az "igazság"!!
    E-témával kapcsolatban, nagyon tanulságos, a "Látkép" legutóbbi, a vallásokkal foglalkozó száma, ha esetleg eddig nem tudta volna....!!!!

    VálaszTörlés
  6. Névtelennek.
    Teljesen igaz, az mozgatta mozgatja. Csak egy a nem mindegy, az pediglen, hogy az erkölcs szabta gátat meddig tolják ki.
    (" Az erkölcs fogalma alatt egy adott társadalom által régebbi tapasztalatok alapján összegyűjtött és helyesnek ítélt viselkedési szabályok összességét értjük.")
    Egészen az erkölcstelenségig?

    VálaszTörlés
  7. Paraleart lásd mintegy válasznak: a http://apa54.blogspot.com/2011/12/ne-gondolj-holnapra.html

    Nem naiv vagyok, hanem inkább idealista. Szeretnék egy olyan világban élni, ahol nem a pénz a hatalom. Ahol nem a gazdagság dominál, tudom ez csak álom. Az óhajtott világképemről a figyelmes olvasó blogbejegyzéseim révén már pontos képet alkothatott.

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10