2011. márc. 30.

EZ IS VISSZATEKINTÉS

Nehéz az élet. Legjobb volt gyereknek lenni, mert akkor még nem nyomasztottak gondok. Nem fájt sehol sem a testem, legfeljebb a ficánkolások miatti horzsolások, esések okozta fájdalmak ríkattak meg, de csak rövid ideig. Felkeltem, leporoltam magamat, és ha mi sem történt volna, nyargalásztam tovább. Ez volt ám a jó világ.
Nyáron jó időben mienk volt a határ. Mezítláb, a tarlón összegyűjtött szalmabálákból gunyeszt építetünk. Ott, vagy rossz időben a semmihez sem hasonlítható illatú szénapadláson mulattuk a vakációt a játszópajtásokkal. Zsugáztunk (tét nélkül), ökörködtünk, életünk „nagy” dolgait tárgyaltuk ki gyermeki vehemenciával. Önkéntelenül mosolyt fakaszt, visszaemlékezni arra a korra, amikor még gondtalan voltam. Télen korizni az Új-tó jegén. Még az sem számított (most), hogy a jégkitermelők lékébe beleszakadtam. Mire hazaértem a vizes nadrágom rám fagyott. Drága anyám csak megszidott, miközben a melegvizes lavórban csutakolt le. Apám ettől pragmatikusabb volt, tőle büntetésként megkaptam tiltást a tóról. Az már más kérdés, hogy a lábbelim állapota miatt amúgy sem mehettem volna le a jégre, mert a korim kapaszkodó csapjai eléggé megcincálták a egyetlen bakancsom sarkát. Az emlékek, mint a kitörő vulkánból a láva, úgy törnek fel.

Hú de jó nosztalgiázni. Hú de jó volt nosztalgiázni.

Tudnék mélyreszántó következtetéseket levonni a múlt és jelen összehasonlításából, de nem teszem, mert csak elrontanám vele a visszaemlékezés kellemes hangulatát.

Ezzel a bejegyzésemmel csak az a célom, hogy az olvasónak is kellemes perceket szerezek, inspiráljam őt gyerekkorára visszaemlékezni.

5 megjegyzés:

  1. Sok mindenre én is szívesen emlékezem.

    VálaszTörlés
  2. Mindig szeretettel emlékszem vissza én is a gyerekkoromra.Viszont, ha összehasonlítanám a mai iskolások túlterhelt életével,a játék hiányával,a sok fölösleges információval,Isten bizony nem lennék most gyerek.

    VálaszTörlés
  3. Jól teszed. Nosztalgiázz kicsit. Én is szoktam. Meg a vizes gatya is szokott fagyni gyermekkoromban. :)

    VálaszTörlés
  4. Én is szeretek nosztalgiázni.A tsz-be a hatalmas búza dombokról csúsztunk lefelé az unokatesómmal ha nem vettek észre ha igen bukta volt mert leugráltuk a búzát kukoricát ilyenkor futottunk ahogy bírtunk!És ha elértek na akkor szorultunk!És mégis milyen jó volt.....!

    VálaszTörlés
  5. "Az szeretnék lenni, ami akkor voltam, amikor az szerettem volna lenni, ami most vagyok" GYERMEK!

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10