2010. júl. 8.

MOZOGNI KELL

Barátaim internetes blogjaikban nem elmélkednek, mert nekik bőven van írni való témájuk a mozgalmas életük révén. Én, helyzetemből adódóan csak kisebb kirándulást engedhetek meg magamnak háromkerekű rekummal, hála barátaim, ismerőseim aktív segítségének. Valaha 50-100 km letekerése meg se kottyant. Most a maximális teljesítményem jó ha 10 km. Ennyivel is be kell érnem. Örülök ennek is, mint majom a farkának.

Ha nem is olyan sunggal mint amivel a touros versenyzők tepernek, de elég tisztességes tempót tudok vele elérni. Gondolom, majd később hasíthatok vele, gyorsabban is mint most, ha valami gebaszt nem akadályoz meg benne. Igaz már most is, minimális edzéssel együtt tudok tekerni a normál bicajosokkal. Úgy érzem vízszintes úton nagyobb sebességet lehet vele elérni, mint hagyományos bringával. A hegymenetben viszont elvérzek, mert, ha a legnagyobb elánnal is nyomom neki, felfelé menet még egy kisgyerek is röhögve, simán elhúzhat mellettem. Valószinüleg azért ilyen rapszodikus a menettulajdonsága, mert járgányom legalább három normál bicaj súlyát teszi ki. Sebaj amit elveszítek tempót felfelé, azt behozom sima terepen.

De mi a fenének akarok én tekerni örült tempóban? Nézem az Eurosporton a Tour de France-ot, és elkaptam a versenyzőktől a versenylázat? Á dehogy! Csak elfelejtkezem magamról a tekerés közben, és a menetszél fütyülése miatt úgy érzem magam, mintha a régi életem jött volna vissza. Miközben leírom e sorokat, addig sem vagyok a jelenben. És ez jó nekem.

7 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Minden elismerésem és csodálatom! Legkomolyabban mondom! Valaha szerettem bringázni, de az nem ennek az "istennek" az idejében volt.
    Most ha tíz kilómétert kellene letekernem kiköpném a tüdőmet!

    VálaszTörlés
  3. Két év kihagyás után, mikor ismét el kezdtem a tekerést, pár fokos emelkedőnél én is majd kiköptem a tüdőmet. Ez az állapot egy kis edzés után elmúlt. Mozogni kell, a sok ülés miatt. Autó, csónak, nem egy előnyös párosítás. A bringa meg a csónak az már inkább.

    VálaszTörlés
  4. Igazad van, csak hát biciklivel nem tudom vinni a kutyát meg a sok cuccot. Sokat állok a csónakban, régebben is állva horgásztam a parton. Ezért aztán ha tehetem gombászok, vagy csak járok egyet az erdőn. Legjobb azonban a nyaralás, olyankor aktívan pihenünk, sokat túrázunk. Alig várom az újabb várakat!

    VálaszTörlés
  5. A lényeg a címben van megfogalmazva, mozogni kell! Annyit, hogy jól essen, nem kell megszakadni. Ti már nem készültök versenyre, csak az egészségetekért mozogtok. Csak így tovább! Én is futok minden nap, plusz ami még jön. Sajnos most nyáron a röplabda szünetel, pedig hiányzik!

    VálaszTörlés
  6. Általában távol áll tőlem, hogy beleugassak mások életébe, de én a „védett korom”, a távolság, és büntetlenségem miatt, már meg merem tenni. Valószínű, ha nekem is lett volna autóm, akkor nem fanyalodtam volna rá a kerékpár-utánfutók építésére. Lehet már elfogadható árban venni is, akinek nincs lehetősége magának barkácsolni. Javaslóm Neked is. Így azok a problémák, ami akadályozna egy normál bringánál a felszerelésed, és a kutya szállításában, egycsapásra megoldódna. Tudom elég macerás lenne, meg a látvány is elég komolytalannak tűnne, de csak először. Még egyszer elnézést kérek a szeld erőszakért, de én a bringázásnak fanatikus híve vagyok még most is. A környékbeliek őrült biciklisnek is tituláltak hajdanában.

    VálaszTörlés
  7. Joe papának: A mozgást nem szabad abbahagyni, mert szünet után nagyon nehéz ismét megindulni, ezt sajnos én is megtapasztaltam. De ezt az átmeneti időszakot hamar le lehet küzdeni, ha a szünet nem volt hosszú. Ha hosszabb volt, idősebb korban az izületeknél visszafordíthatatlan elváltozások jöhetnek létre.

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10