2012. máj. 6.

MÉG MINDIG NEM ÉRTEM


Megint utolért a politika, pedig menekülök előle. Az eszem megáll olyan hírről, hogy Horthy Miklós köztéri szobrát akarják egyesek Budapesten látni, és hajlandóak is adakozni érte. Egyszerűen hihetetlen számomra, hogy olyan eszmeiséget akarnak, ami már egyszer bizonyítottan megbukott. Nem értem, miért hiszik, hogy most sikeres lesz. Belelépni ugyanolyan gödörbe, amilyenbe egyszer már kitörtünk a bokánkat? (Ez vonatkozik a Jobbikra is.)


Csak arra tudok gondolni, hogy ennek az eltévelyedett látásmódnak oka a felelős, következetes gondolkodás hiánya. Akik ilyen egyszerű logikus összefüggést nem képesek meglátni, azok őrültek, a diliházban van a helyük, vagy hihetetlenül buták, és/vagy lusták a gondolkodásra. Mivel papíron most ilyen emberek vannak többségben – Úristen – én egy bolondok házában, gyengeelméjűek között élek. Most akkor köztük én vagyok a bolond, a nem idevalósi? Ez nem kérdés, ez tény.

Még mindig nem értem, mi a figyfene folyik itt, ebben az országban. Nem jövök rá Orbán észjárására, vagyis amit feltételezek az nem éppen hízelgő számára. Ahhoz hogy ő jó államférfi legyen, következetesnek kellene lennie. Amit kint mond Barossonak, annak pont az ellenkezőjét mondja magyarjainak. Ha pénzt akar az IMF-től, akkor miért olt bennünket azzal, hogy nem leszünk gyarmat? Ha ellen akar menni a globalizmus gyarmatosító politikájával, akkor miért nem egy táborba tereli a magyarokat? Arra hivatkozni hülye kifogás, hogy az elmúlt „nyocév” alatt elkótyavetyéltek mindent és ezért nincs pénz. Ha stadion építkezésekre, meg a holdudvar tömésére van, akkor lenne az elesetek felemelésére is. Ha demagógnak is számít állításom, vállalom annak ódiumát. Én nagyon szeretném, hogy amit mond nekünk az is lenne, de nem az történik, és abban neki is van sara. Nem is kicsi. Aki ezt nem veszi észre, az szerelmes belé.

Vagy az van, hogy elmeállapotával vannak nagyon nagy gondok, ez az egyszerűbb. Az is lehet, erre tippelnék én nagyobb hotsszal, bármennyire valószerűtlenül tűnik, egy Brüsszelből rendezett, ott megirt forgatókönyv alapján játszott ördögi színdarabot láthatunk. (És vagyunk szenvedő alanyai.) Főbb vonala az alábbi lehet: Orbán és utódai (elődei visszamenőlegesen Antallig, vagy még előbbig,) ledögleszti az országot, megszünteti a nemzetállamot, azt még nem tudni milyen formában az európai globális világrendnek legyen élelmiszer előállító egyik része. Ezzel a tevékenységgel Orbán és sleppje nagyon jól jár, megteremtik hetedízigleni utódaiknak is a gazdagságot, jólétet. A többi 99%-nak rabszolgasors jut. Másra nem tudom vélni a látottakat, másra képtelen vagyok következtetni. Valami ilyesmi lehet a háttérben. A végső cél a New World Order. (Az újszülöttek csak keressenek rá a gugliban, ami kapásból 166000 találatot ad meg.)

Vagy jobb, ha semmit nem okumulálók, hagyom a történéseket úgy megesni, ahogy akarnak, hiszen úgy sem tudok tenni semmit ellene.

Sokszor az a vád ér, hogy körülményesen, nem az egyszerű észjárásnak röviden fogalmazok. Most az teszem, a helyzet, és a kilátások szarok.

Na ezért annyira nem vagyok naiv, hogy ne lássam a mögöttes okokat. Az pedig, a pénz. Bővebben, még több pénz.

Változás nem lesz, a bénaságunk részben ennek a tetű internetnek köszönhetjük. Kiadjuk a mérgünket azzal, hogy leírjuk sirámainkat, hozzászólunk itt meg ott, mint ahogy én is teszem. Nem akarom magamat mentegetni azzal, hogy fizikailag nagyon korlátozva vagyok. Nem tudom, hogy mi lenne, ha mobilizálható állapotban lennék, de nagy a valószínűsége már régen szedtem volna a sátorfámat, és leléptem volna nyugodtabb vizekre. Változás nem lesz, mert akik tehetnének effektíven e lázálom ellen, már leléptek, vagy tervezik, és azzal vannak elfoglalva. Meg lehet őket érteni, még jövőt szeretnének maguknak és családjuknak. Pont erre spekulál az itt maradottak elitje. A besűrűsödésre.

Állandó sipákolásom bizonyára unalmas annak, aki rendszeresen ide látogat, de ha csak egy embert is meggyőzök, segítem felnyitni a szemét, már van értelme ittlétemnek. Mást nem tudok tenni, jajgatok. A jelenlegi helyzetet kritizálom, körüljárom jobbról, balról a témát, hátha sikerül más szövegkörnyezettel elérnem ellenérdekeltségű olvasó feleszmélést


Ja és Radnótinak van a 103. születésnapja. (Annak a Radnótinak kit pont Horthy politikájának következményeként lőttek agyon)


1 megjegyzés:

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10