2012. máj. 29.

MI LETT VELEM?


Most vagy valóban okosabb lettem, vagy totálisan megbutultam, mert a butákra jellemző, hogy nagyon tisztában vannak minden olyannal, amiben az okosak erősen kételkednek. Na ezért nem tudom, hogy mi lett velem? Úgy érzem az élet sarkalatos kérdéseire válaszokat kaptam. Nem kívülről, a saját fejemből. Nem értettem, miért van az, hogy a jó szenvedi el azt a lelki büntetést, amit a tetteiért a gonosz érdemelne. Mert a jó az érzékeny, a gonosz meg szívtelen bunkó.


Etetnek bennünket azzal, hogy a hatalom alapja a nép, holott ez soha sem volt így, soha nem érvényesült a népakarat. Mindig a szűk elit mondta meg a tutit. A csorda nép mindig az elit szószolóinak szavát itta, és hallgatott is rájuk. Most is ez van. Szükség van nekik ránk, mert belőlünk heréskednek. Tőlük várni a megváltót, az igazlátót? Botorság. Én is onnan vártam a  messiást, aki mögé felsorakoznék, de most már tudom onnan soha nem lesz. Aki megfelelne, annak olyannak kéne lennie, mint amilyen én vagyok. Mindenkinek olyan felelne meg amilyen ő maga, tehát a megváltó fizikai létezése csak vágyainkban van. Botorság várni rá, hisz mi vagyunk az, bennünk van. Addig fog létezni a csordaszellem, míg a fenti gondolattal a társadalom politikailag aktív része nem fog tudni azonosulni. Ezek a teóriák az elit számára üldözendő, mert veszélyt jelent hatalmukra. Tesznek is róla, hogy ne tudjon az emberi elmékben spontán, na jó egy kis katalizátor segítségével kifejlődni. Ennek megakadályozásának leghatékonyabb eszköze a sajtószabadság megszüntetése, tehát a manipulált televízió, a sajtó, a lebutított oktatás, na meg a vallás. Már tervezik  az internetet is beszabályozni, de egyelőre az még nem megy. Aki e magyarázat ellenére sem érti meg, hogy nem a nép érdekében, hanem pont ellenében tesz az ilyen-olyan színezetű elit a maguk önzésük miatt meg mindent, azok megérdemelnék a közelgö felébredés nyakukba szakadó traumájának minden szenvedését.

Summa-summarum: nem szabad a politikusoknak hinni. Még azt sem, amit kérdeznek. Ez vonatkozik a világ összes politikusára.

A leghatékonyabb politikus csak az lehet, aki mentes mindenfajta erkölcsi aggálytól, mert ha lenne neki, nem bírná magát sem elviselni. Tehát amelyik létezik, az csak kárára van a többi jóérzésű ember számára, mert hisz erkölcsös politikus nincs. Ez is ellentmondás, szükség van rájuk most még, de károsak. Ezzel a garnitúrával, mivel nem győzhetők meg, el fogunk menni a falig, a csattanásig. A nagy bummot túlélők majd a romokból újra kezdik a nagy építkezést, és félő, hogy ugyanúgy végzik, mint mi. És újra és újra és újra. (Ha pesszimizmusom igaznak bizonyul.) Velük egyszerűen lehetetlenség ideális társadalmat megteremteni, miközben a pórnép ezt szeretné. Nem értik, azzal, hogy a politikusoknak a szekerét tolják, a saját eredeti vágyaik ellen tesznek. Ez is ellentmondásos viselkedés.

Ebben az életben még a legnagyobb optimizmus ellenére sem fog igazságosabb társadalom kialakulni. Az akadályozó tényezők minden generációváltásnál újra termelődnek. A több ezer év miatt bőven lehetett volna idő rá. Nem lett. Pedig okos emberek mindig voltak. Az csak hiú ábránd hogy afelé megyünk. A kapitalizmus haszonélvezői nem fogják feladni gonoszság és trükközés árán kicsikart fényűző életmódjukat. Aki ennek bekövetkeztében hisz, az egy idealista hülye. Én is ezt szeretném, de mivel tudom hogy ez nem lehetséges, akkor én egy realista hülye vagyok.

2 megjegyzés:

  1. Pedig bizony másként nem megy. Hiába is van igazad, egy szekeret akkor is tolni kell. Mert ha nem, akkor ez lesz ami most is van. Ha rosszat tolnak többségben, akkor még rosszabb lesz. El kell találni a jobb szekeret. A sok nem jó közül a kevésbé rosszat. Sajna itt tartunk manapság, a kevésbé rossz a "jó".

    VálaszTörlés
  2. Ez a kényszerű rossz, vagy eszi, nem eszi, ez van.

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10