2010. aug. 29.

PÉNZCSINÁLÁS MINDENÁRON

Orosz bombázókat fogtak el Kanada határának közelében, olvasom a Jetfly hírlevelében, idézem: „Kanada, Oroszország, az Egyesült Államok és más országok között egyfajta sajátos versengés kezdődött az északi sarkvidéki erőforrásokért. A sarkvidéki jég olvadásával ugyanis új lehetőségek nyíltak a régió kőolaj-, földgáz- és ásványkészleteinek feltárására.” A látott információk szöget ütöttek a fejembe, ennek apropójaként születtek az alanti gondolatok bennem.
Ugyanakkor látom a tv-ben, hogy a Földön létező valamennyi jég megolvadása, milyen bajokat okozhat a tengerparton élőknek a vízszint megemelkedése miatt. Nem a lábikrájuk kiázása miatt aggodalmaskodnak az ott élő népek, hanem az életterük végett. Ezért nem értem az említett országok hozzáállását a kérdéshez. Mert nekik is van tengerpartjuk, ahol a víz nem pár centivel, hanem akár 70 m-el is emelkedhet. Ha minden jég elolvad. Mert az lesz. Úgy fogunk járni, mint a Vénusz bolygó, ahol az üvegházhatás miatt a felszínen a hőmérséklet 500°C körül van. Hogy, túlzottan borúsan látom a jövőt, szerintem inkább a politikus nagyokosok nem akarják személyes pozíciójuk védelme miatt, kishitűségük folytán reálisan látni még a jelent sem, pedig vannak szakemberek, akik figyelmeztetik őket. A jelen jeleiből következtetni tudnának.

Mindig oda lyukadok ki, hogy az emberiség vesztének oka, az emberek önzésében keresendő. Nem is tudom, miért tépem a számat, hisz csak magamnak okozok vele zűrt. (Jól megfájdul tőle a fejem.) De ha böki valami szememet, az nem hagy békén addig, míg ki nem jön. Az a szálka, amit érzek az istennek sem akar kijönni, csak sziszegni tudok miatta. Tudom lejárt lemez ez, ráadásul mindig ott ugrik a tű vissza, hogy „dögrováson vagyunk”. Ígérem, többet nem fogom (remélem) ezt a verklit tekerni, vannak más bajok a világban. De azok nem lényegesek ezek után.

Azzal tisztában vagyok, azért megy a kavarás, mert az mindegyik fél részére világos, hogy valaki rá fogja tenni a pracliját. Tiszta kiszorítósdi. Hiába a pénz nagy úr. Erre klappol egyik régebbi bejegyzésem utolsó sorai.
 
De hát mit ágálok az emberi önzés miatt? Az állatvilágban is jelen van, mikor egymástól elrabolják a koncot. Hogy a létfenntartás a cél, igen, de a hiéna is vadászhatna. De neki is kényelmesebb a nagyobb létszámukból adódóan a készet elvenni az oroszlántól. Mit várhatunk a legfejlettebb állattól, az embertől? Kezdem azt hinni, hogy az élet megjelenése ezen a Planétán, egy rossz mutáció következménye. Én legalábbis annak minősítem, hát azok után, hogy itt mi folyik? Mi mást hihetnék.

1 megjegyzés:

  1. Bizony úgy néz ki selejtes mutáció. A pénz igen nagy úr és még mindig a kőolaj kitermelése, feldolgozása az egyik legtöbb haszonnal járó tevékenység. Azon az úton haladunk, hogy tönkretegyünk és elpusztítsunk mindent. Egyuttal magunkat is!

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10