2010. szept. 12.

ELEVE ELRENDELTETETT

Lehet, hogy más számára evidens, de nekem eddig nem az volt, mert én vagy nem hallottam róla, vagy alapból nem láttam rá az alábbi törvényszerűségre. Az is lehet, hogy ilyen törvényszerűség nem is létezik, de legalábbis elgondoltató, hogy az egyén egészségi állapotára a testvérek születési sorrendje milyen hatással bír.
Norbi szokta mondani ezt az elgondolást, amit egyre jobban átveszek, amivel kezdek nagyon is egyet érteni. Lehet, hogy az első gyerekben még benne van apa-anyai, a attól felfelé már csak afféle vakarékok? Ha valakinek tudomása van autentikus magyarázata erről a kérdésről, azt kérem ossza meg velem. Ha ez a teória ül, az nekem sok mindent megmagyarázna.

Való igaz, mind szűkebb, mind bővebb környezetemben megfigyelhető, hogy a testvérek sorában az első gyerekek jóval egészségesebbek, mint a sorban utána állok. Vagy csak az én vizsgálati mintavételem fals. Nem valószínű. Ha ez igaz, akkor a kínai náció egy pár generáció után a legegészségesebb nemzet lesz ezen a Földön. Tovább gondolva pár ezer év után, vagy lehet hogy még korábban, a lineáris lélekszám növekedés dacára, (nem véve figyelembe a halálozást, és más népekre jellemző hatványozott lélekszám-növekedést) a ferdeszeműek lesznek nagyon többségbe. Na jó, ez nagyon blőd fantazmagória, de ha a fenti megállapítás elfogadható, akkor én már értem, hogy harmadik gyerekként miért vagyok ilyen gyehenna állapotban.

1 megjegyzés:

  1. Erről a feltevésről még én sem hallottam eleddig. Nem is igazán hiszem, hogy így lenne. Én első gyerek vagyok és tartom is az előnyöm, mert én kaptam először infarktust.

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10