2010. aug. 8.

BARÁTFÜLE

Egy finom étek, azt nem vitatja, bizton állítom, senki. A Barátfüle Fesztivál falunk legrangosabb eseménye, elsőbbségét azt sem. A Barátfüle Egyesület minden évben megrendezi, több éves gyakorlata miatt, egyre profibban ezt a találkozót. A régi hagyományos búcsú leavanzsálódik, szerepét átveszi az új módi, a fesztivál.

Az én véleményem szerint, de ezzel a megállapításommal nagyon valószínű osztoz más is, az a legjobb benne, hogy ragyogó alkalom elszármozott falubelienknek, rokonainknak hazalátogatására. Mindenféle vásári bazár mellett azért volt itt bőven nívósabb látnivaló is. Vigyázni kell a szervezőknek az egyensúlyra, hogy ne egy olyan alkalom legyen a jövőben, hol vásári vállalkozóknak adnak alkalmat üzleti tevékenységre. Ha jövőben több kereskedő jelentkezik, vele szinkronban emelni kell a produkciók számát, vagy ha ez nem lehetséges, akkor a színvonalát. Remélem ezzel tisztában vannak az egyesületnél is. Biztos.

A környékbelieknek ugyan szenvednek zajos banzáj miatt, hangos, főleg a mozdonyok hosszú dudálása miatt. Hogy érthető legyek, a rendezvény helyszíne, és a falu között ott a vasút. (Kiadták ukázba a masinisztáknak, hogy Fülénél nyomni a kürtöt ezerrel, hogy minden sínretévedő még időben leugráljon.) De hát istenem, egy évben egyszer el lehet viselni a megemelkedett decibeleket. A mikrofonba „búgott” karaoké, meg a közelség ellenére, én aludtam, mint a bunda. (Igaz csukott ablaknál.) De továbbiakban inkább beszéljenek a képek, mert azok szemléletesebben adják vissza a hangulatot, mint ahogyan azt én eltudom szövegelni.





2 megjegyzés:

  1. Jó lekváros derelye! Haaaj, de finom!
    A képek és beszámolód alapján remekül sikeredett a fesztivál!

    VálaszTörlés
  2. Én is nagyon szeretem! Ennek is van fesztiválja? Eddig nem is tudtam!

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10