2016. ápr. 23.

MIÉRT NEM TÖRTÉNIK SEMMI?

Az a lelkiismereti törvény bénít, hogy az ellenünk vétkezőket ugyanolyan módszerekkel még nem győzhetjük le amivel támadnak ránk.

Egyszerűbbre lefordítva: nem tudom a gonoszt jó eszközökkel legyőznöm, mert hisz én jó vagyok. Ahhoz nekem a jónak is bűnt kellene elkövetnem. Feloldani meg csak így lehet ezt az ellentmondást, ha az elkövetendő bűneink alól össztársadalmi feloldozást kapunk. Mikor már elviselhetetlenek lesznek a körülmények, és a vezetőink elég harciasak lesznek. Addig nem jönnek rá, hogy békés módszerrel nem lehet ezt a diktatúrát legyőzni, míg az ki nem mutatja fogai fehérét. Hasonló lesz, mint ami a II. világháborúban történt. Békés úton lehetetlen egy diktatúrát legyőzni. Ha ezt az elvet megértjük sok mindenre magyarázatot ad, mint például miért nincs összefogás, miért nem elfogadható a halálbüntetés, miért nem tudunk a lelkiismeretünk ellen parancsolni, stb.

3 megjegyzés:

  1. Szerintem, békés eszközökkel is le lehetne győzni. Csak megfelelő embereknek megfelelő lehetőségeket, megoldásokat, válaszokat kellene kínálni a meglévő problémákra. Csakhogy, a jelen rendszernek nincs igazi ellenzéke! A meglévő s erősebb ellenzéki csoportosulások újfent csak nem rendszerváltást, hanem módszerváltást hoznának. Látják ezt a választók. Végül is, néha bármennyire is nem értek egyet, de el kell ismernem, minek elmenni választani? Hisz fordulat nem várható, legfeljebb csak kisebb változás, átrendeződés.

    VálaszTörlés
  2. Békés úton a diktatúrát legyőzni nem lehet. Eddig minden ilyenem változáskor vér folyot. A védekező diktatúra minden eszközt hajlandó bevetni, hogy magát megvédje. Hiába kutakodok emlékeimben, én nem találok olyan drasztikus váltásra példát, ami erőszak nélkül történt volna. Az is igaz mindet nem tudhatom.

    VálaszTörlés
  3. Alapjában a jó ember az balfasz is...most bocs, ha sértésnek hangzik, de nem tudom ezt szebben kifejezni. A filmekben is jön a genya ember, a jó életére tőr konkrétan, a jó valahogy lelki tusakodások közepette lefegyverzi a gonoszt és bead neki legjobb esetben egy horgot, amitől legfeljebb elkábul a másik, ez a jó meg elkezd ölelkezni másokkal, míg a genya erőre kap és az szó nélkül és lelki tusa nélkül újra életre támad...szerencse, hogy ilyenkor bejön a képbe Bruce Willis és csendben beleereszt hat golyót a genya fejébe, amíg az cafatokra löccsen. persze aztán jönnek a szüzkurvák és ájulnak a Bruce Willis tettén és ruhájukat elkezdik szaggatni és sűrűn emlegetik istent.
    A népek diktátorait is csak így lehet elrendezni...mert a népek úsznak a jóság felhőjében és keblükön melengetik ama gyilkos kígyót, valami furcsa, titokzatos, szent indíttatásból...

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10