2012. dec. 27.

KAPIZSGÁLÁS avagy válasz minden érdekeltnek


Válasz a Stefka cikkre:

„Miről volt, van szó? Az Antall-kormánynak nem engedték meg, hogy valódi rendszerváltást hajtson végre, a saját hibái, korlátai mellett ezernyi akadályt gördítettek az útjába. A titkosszolgálati eszközökkel kirobbantott taxisblokád — az MDF–SZDSZ‑es paktum mellett — gyakorlatilag megbénította az első rendszerváltoztató kormányt. Az már csak hab volt a tortán, hogy a Sólyom-féle Alkotmánybíróság megakadályozta a valódi igazságtételt, és gyakorlatilag futni hagyta a gyilkosokat, a volt ávéhásokat, pufajkásokat, vérbírókat és politikai bűnözőket. Ezzel morálisan és hitében is elbizonytalanította a magyar társadalmat. Az ezt követő négy évben a balliberálisok ott folytatták a vár (ország) lebontását, ahol 1989‑ben abbahagyták. A Horn‑kormány mélyen áron alul — 250 milliárdért — eladta stratégiai ágazatainkat a külföldieknek. Sok ezermilliárd forintnyi kárt okozott, de a felelősségre vonás esetében is elmarad. A jobboldali pártszövetség megpróbálta helyrehozni a helyrehozhatatlant, az államadósság arányát 52 százalékra csökkentette, de nem kapott újabb négy évet a választóktól, hogy folytassa az építkezést. Viszont a baloldal újabb, most már nyolcévnyi teljhatalomhoz jutott. Ez a nyolc év gazdaságilag és morálisan is majdnem kiütötte Magyarországot. Gyurcsányék 2010‑re nyolcvan százalékra tornázták fel az államadósságot, és 7,2 százalék lett a költségvetési deficit. Csődközelbe került az ország.”
Az aláhúzott kivételével, a fentiekkel egyetértek. Én nem kultiválom sem a Gyurcsány nevével fémjelzet 8, sem az Orbán 4+2 évét. Mindegy milyen színezete van a regnáló hatalomnak, a szegény ember mindegyikére káros hatással van. Ami ellentét lehet köztünk az csak a sebesség megítélésének tekintetében van, hogy melyik társaságnak „érik” be előbb káros tevékenysége. Véleményem szerint az MSZP-LMP-DK pártformáció lassabb halált, a Fidesz-KDNP-Jobbik pártformáció gyorsabb halált hozz el. Hangsúlyozom pártformáció, és nem koalíció. Ha úgy jobban tetszik a baloldal, és jobboldal.

Mi az oka, hogy 2010-től az LMP-vel, és a Jobbikkal is támogatott 2/3 –ad ellenére az nem sikerül az ügynöktörvény megalkotása, amikor az ellenzéknek zsinórban nem tetsző törvényeket tud hozni a Fidesz-KDNP? A Fidesz-KDNP vajon miért nem akarja? A létét veszélyeztető komoly oka van rá.

„Kemény pénzügyi fegyelemmel, folyamatos bel- és külpolitikai ellenszélben ma ismét három százalék alatt tartja a jobboldali pártszövetség a költségvetés hiányát.
Nem véletlenül mondta éppen lapunknak Kövér László, hogy két politikai elitje van ennek az országnak. Az egyik a polgári oldal, amely amit felépít, azt a másik, úgynevezett elit, a baloldal lerombolja. És ha jobban belegondolunk, a baloldalnak nincs is elitje. Mert az nem lehet elit, amely nem alkot, hanem rombol, amely visszautasít minden jobbítást, amely a társadalmat érinti. Nem támogatja például a Mol vagy a gázüzletág állami visszavásárlását, külföldi tulajdonból teljesen magyar kézbe juttatását, mert felesleges pénzköltésnek tartja.”
Lustaságból nem vizsgálom a fenti szövegrészt, de érvek támogatása nélkül is szkeptikus vagyok a jelzett rész valóság tartalmával.


„Közben ez a kormány tíz százalékkal csökkenti a gáz, a távhő, az elektromos áram árát, amíg az előző, balliberális kormányzat a nyolc évében kétszáz százalékkal emelte a gáz és száz százalékkal az áram árát.”
Erre választ az alábbi hivatkozáson találsz. Nagyjából egyedétek a cikkben foglaltakkal. Az érveket kell nézni, és nem azt, hogy ki mondja. Ellenzékben Orbán Viktornak is igaza volt.

„A tüntető diákok nagy része már maga sem tudja, miért vonul az utcára, s éget el hallgatói szerződéseket, hiszen szinte minden követelésük teljesült. Kivéve az úgynevezett röghöz kötés eltörlését. De már bocsánat, ha az államilag finanszírozott egyetemeken ingyen lehet tanulni mindannyiunk pénzén, akkor a társadalom nem kérheti azt, hogy néhány évig a diplomás Magyarország javára munkálkodjon? Ilyen a világon nincs! A fiatalok jelentős része nem tudja, hogy akik settenkedve lázítanak és súgnak a homályból, izgalomban tartják a diákságot karácsony napjaiban, azok nem egyebet akarnak, csak káoszt és hatalmat, de minél előbb.”
De nagyon is tudják. Venni kell a fáradságot, és okokat alaposan körbe kell vizslatni. Elég csak a transzparensen látható szöveget megfelelően értelmezni. Nem egy legyintássel elintézni, hogy ezek hülyék. Csakhogy ezek nagyon nem hülyék, sőt.
Ha a jóindulatúság jellemezné ezt a kormányt, akkor miért riogatták a diákokat azzal, hogy egy jelentős keretszámtól fosztják meg őket. Tiltakozásuk után engedtek követelésüknek és kétszeri módosítással ripsz-ropsz min. 55000-re emelték  azt. Ha volt pénz rá, akkor miért volt a hülyítés. Most meg ismét kiderült a miniszter szájából hogy nincs is rá. Akkor valaki, valamikor hazudott. Az ilyen hazugságok miatt, tüntetnek átvitt értelemben a diákok. Olyan feltételeket kell kialakítani, hogy ne vágyjanak elmenni szeretteink. Mert ez rossz neki is, meg az itthon maradt szülőknek is.
Ellenzéki pártok tagjait egyenesen elzavarták tüntetéseikről, tehát hamis az az állítás, hogy befolyás alatt vannak. Megvan a magukhoz való eszük, van saját véleményük. http://www.youtube.com/watch?v=CkIDXjgjDc8

„Ahogyan nincs béke az olajfák alatt, úgy nincs béke a Kárpát-medence e tájékán sem. A most kitüntetett — csaknem félmillió embert megmozgató — békemenet ezért élő valóság. A békemenet csinált már egyszer történelmet, és ha kell, ezután is megvédi Magyarországot. Megvédi hazája szabadságát, függetlenségét, megvédi országa önbecsülését. Jó lenne, ha szenteste, legalább karácsonykor mindenki békésen ünnepelhetne. Menjetek békével.”
Mindennel, csak az aláhúzott résszel nem értek egyet, arról a jó neveltetésem tiltja a minősítést. Csak annyit, őszintén sajnálom ébredéskor őket

A cikk egyébként felszínes, sekélyes, demagóg gondolatok gyűjteménye, ami megtévesztő lehet a mélységi gondolkodásra képtelenekben.

Egyéb, nem szorosan a tárgyhoz tartozó hozzáfűzni valóm:

Az én meglátásom az, hogy a NWO, az új világrend magyarországi bevezetését készítik elő a 89 utáni rezsimek, a jelenlegi gyorsit rajta.

Legszívesebben el se mennék szavazni. Ja és egyébként, 2014-ben a várhatóan nem is lesznek választások. Ez én, meg jó néhány „tisztafejű” meglátása. Oka egyszerű, az Orbán kormány nem engedheti meg magának azt a kockázatot  hogy elveszítse a választást, mert a következő rezsim a bebetonozások ellenére le fogja pusztítani mindazt, amit fáradságos munkával addig felépítettek. Ha téves helyzetértékelés miatt, mégis a megmérettetést választja egy vérig sértett ország a választási trükkök, meg a várható csalások ellenére le fogják söpörni. Ha netalántán mégis győztesként kerülne ki a megméretésből, abból a baloldal oltári nemzetközi botrányt kreálna, ami előbb utóbb belső fegyveres konfliktust okozna. Vagy ha azt nem, akkora cécó lenne belőle, ami az új Orbán kormány végét jelentené. Más lehetőség nincs, mint a rendkívüli helyzet bevezetése. Abban, pedig szabad választások nincsenek.

Van egy olyan sejtésem, hogy a mindenkori kormányokat zsarolják a titkos háttérhatalmak. A mostanit is. Ezért tekintem áldozatnak Orbán Viktort. Sajnálom szerencsétlent. Akkor állhat fel a miniszterelnöki székből, csak azt teheti amit a burzsoá háttérhatalmak engednek neki. Ő is, akárcsak elödei 89-ig, egy saját akarattól megfosztott báb. Tehát aki azonosul tetteivel, az a mozgató háttérhatalom akaratának kiszolgálója. Ők a jó fizetés elvételének veszélye miatt van megzsarolva. Mi is meg vagyunk zsarolva, bennünket szegényeknek az életük elvételének lehetőségével zsarolnak meg.

Egyébként tök mindegy hogy hogyan látod Te meg én, egymás bőrébe nem tudunk bújni, ami neked probléma az a Tied, ami az én problémán az enyém. Az ország problémáját egymás meggyőzésévvel nem oldjuk meg. Teljesen lényegtelen most kinek van igaza, majd az útókor igazságot tesz. Nem érdemes kiállni bárki mellett is mert a szegény ember csak addig kell nekik, míg a hatalomhoz segítik a szavazataikkal.

Hihetetlen bonyolult a helyzet, ahhoz hogy megértsük iszonyatosan bonyolult gondolkodásra is van szükség. Erre olyan átlageszű ember mint amilyen én is vagyok, még ha azt hiszi, hogy képes, még akkor sem tudja, legfeljebb kapizsgálja.

Parazita szemlélet uralkodik. Amit fideszesek folytatnak azzal gyorsított végpusztulást okoz Magyarországnak. Elpusztul az anyaállat, vele pusztul a parazita is.

http://www.magyarhirlap.hu/nincs-beke
http://www.youtube.com/watch?v=CkIDXjgjDc8

3 megjegyzés:

  1. Békés, boldog új esztendöt kívánok!
    „Kívül, belül maradjon
    Békében az ország;
    A vásárra menőket
    Sehol ki ne fosszák.
    Béke legyen a háznál
    És a szívredőben.
    Adjon Isten, ami nincs,
    Ez uj esztendőben.”
    ( Arany János )
    Batorba - Csilla

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Újév alkalmából kívánom, hogy ébren született legvadabb álomképed is megvalósuljon.

      Törlés
  2. Boldog új esztendőt kívánok kedves Barátom! :)

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10