2013. jan. 15.

PULI


Még ha ritkán merészkedek ki a hideg miatt, álmossága ellenére akkor is ad olyan gondolatokat kis falumban látottak, amit további életre érdemesnek tartok.


Való igaz az a mondás, hogy a társadalomra vall, hogy hogyan bánik az állatokkal. Eléggé lehangoló végkövetkeztetésre utal a tömegével kitett kóbor kutyák látványa. A faluban is szaladgál 4-5 elárvult, valamikori házőrző. Most az lényegtelen, hogy számuk tudatos kapunyitás, vagy a rossz kerítés miatt ugrott meg ennyire. Lényegtelen hogy a chipbeültetás anyagi terhe, vagy a szilveszteri, szerintem felesleges pénzpuffogtatás miatt van. Jelenlétüknek a felelőtlen gazdik bunkó lelkivilága az oka. Az hogy a társadalom elnéző az ilyen egyénekkel az is jelenti jobbsorsra nem érdemes voltát. Se az egyének, se a társadaloménak. Tehát ne csodálkozzunk, hogy totálisan gajra megy minden emberi kapcsolatunk. Azt kellene látni a nagyokosoknak, hogy a felelősségrevonás hiánya előbb-utóbb a társadalom halálához vezet. Látják is, csak bennük lévő alapvető emberi hiba miatt, hogy azt hiszik, kimaradnak belőle. (Szerencsések leszünk, az oktalan optimizmus.) De nem fognak.

Érdekes az emberi agy. Egy elárvult puli látványa, milyen végkifejlethez repít el.

3 megjegyzés:

  1. Egy öreg rottweiler került egyszer hozzánk, olyan szelíd és jóérzésű kutya volt, hogy emberben ritkán vagy sosem látsz olyat. Pedig akkora volt mint egy kis boci. Jó nagy gödröt ástunk neki. Titokban meg is könnyeztem...

    VálaszTörlés
  2. Nem fogadod be? Nekem már több alkalommal is volt befogadott kutyám. Kiemelkedően hűségesek és odaadók.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha egyébként is megtehetném, akkor már tartanék kutyát. De körülményeim nem adottak felelősségteljes gazdihoz.

      Törlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10