2012. aug. 29.

ELLENZÉK KRITIKÁJA LEVÉLTERVEZET FORMÁJÁBAN


A sértő megjegyzéseket kitörölve, ebből a tervezetből készre formázott levelemet elküldeném címzetteknek, ha lenne értelme. De sajnos nincs.

A piros x szimbolizálja az alant található levél elküldésének értelmetlenségét.

Nyílt levél

Árok Kornél Együtt Magyarországért Párt elnöke
Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció elnöke
Istvánffy András Negyedik Köztársaság párt elnöke
Mesterházi Attila Magyar Szocialista Párt elnöke
Schiffer András a Lehet Más a Politika párt elnöke
Meg a többi gondolkodásra is lusta, csak ugató ellenzéki politikusnak, kinek módjában állna effektíven tenni, de nem tesznek semmi érdemlegest.

Egyszerűen hihetetlen, hogy Önök nem látják a valós veszélyt. 2014-es választásokra számitanak, de elárulók egy fideszes nyílt titkot, nem lesznek választások, mert addigra a becsődülő gazdasági, meg a káoszos politikai helyzet miatt, jobb esetbe be lesz vezetve az egypárti diktatúra, rosszabb esetben a rendkívüli állapot, legrosszabbkor totális káosz lesz

Totojázásukkal kockáztatják jó pár millió honfitársuk fizikális és saját maguk politikai túlélését is. Sokkal súlyosabb a helyzet, mint ahogy azt gondolják.

Ne magukból induljanak ki, hogy majd alkotmányos úton megoldják. Ez nem járható út, mert ellenfeleik nem éppen úriemberi módszerekkel járnak, és fognak járni el. Bármennyire is viszolyogtató, őket csak saját álságos módszereikkel lehet legyőzni.

Önök kivárásra, kiszorítózásra taktikáznak? Abból elvérzés lesz. Határozottan cselekedni kell. Az politikai rövidlátásra vall, ha hisznek még kb. másfélév manőverezési lehetőségben, mikor jó ha néhány hónapjuk maradt.

Ha elbagatellizálják figyelmeztető szavaimat, én és családomnak nyomorúságos pusztulásának Önök lesznek felelősei. Nekem már nincs időm majd két évet várni. Lehet már ezt a telet sem vészelem át.

A túlélés érdekében, ahogy Hitler ellen is összefogott Roosevelt, Churchill Sztálinnal, most is a sérelmeket, véleménykülönbségeket félretéve minden olyan párttal, mozgalommal, személlyel, aki meg akarja állítani ezt az ámokfutást, szövetkezni kell. Azonnal.

Ha tétovázás miatt sikerül a Fidesznek terve, az Önök bűne lesz. Akaratlanul is támogatják őket, mintha titkon egyezkedtek volna velük.

A gonosz ellen még a kevésbé gonosszal is szövetkezni kell.

Nem a szándék, megvalósult tettek minősítenek.

Kelt: etecera nyavalya

MAGUNKRA MARADTUNK

Aki optimistább nálam, és rációt lát benne, az átdolgozva saját szájíze szerint nyugodtan elküldheti bármelyik címzettnek.

(Megjegyzés MJ-nek. Ez az írás még az utolsó megjegyzésed előtt íródott, ez is bizonyítja, hogy egy rúgóra jár az agyunk.)

8 megjegyzés:

  1. Nem az ellenzék bűne lesz, hanem mindannyiunké, akik önmaguk keveset, vagy éppen semmit sem tettek. Mindannyian, aki elhitták erről a rendszerről, hogy demokrácia, csak azért, hogy ne kelljen tenni semmit, akik nem vették észre, nem akarták észrevenni, hogy a diktatúra, a plutokrácia, a rabszolgatartás különös, folyton változó elegyében élünk. Nem csak mi, magyarok, hanem mindenütt, amit demokráciának hazudnak. A pártok egyik valódi szerepe a megosztás, ellenségesség szítása a lakosság körében. Másik szerepe egy szűk, tán csak néhány tízezres létszámú kisebbség érdekeinek képviselete, persze jól álcázva. Utóbbit jól bizonyítja a magyar tákolmány - értsd: Alaptörvény ide vonatkozó mondata, mely szerint a pártok a közvélemény kialakítása és képviselete.(Tehát előbb kialakítja(!) a közvéleményt! Ez a 'közvélemény pedig az, amit a lakosságnak sugallnak a pénz és hatalom tulajdonosainak érdekében.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kár, hogy nincs itt tetszik "gomb". Szívemből beszélsz!:)

      Törlés
  2. Addig nem fog menni, míg fel nem fogják, hogy nem személyekkel kell összefogni, hanem az általuk képviselt értékek mentén, egy érdekért.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindkettőtöknek válasz.

      Akár hogy nézzük ez patt helyzet, majd ha a vaknak el tudjuk magyarázni, hogy milyenek a színek, akkor ez az ellentmondás feloldódik. Az meg lehetetlen. Valamivel jobb a rálátásom az átlagtól, de még önmagamnak is nehéz megmagyarázni ezt az összefüggést, hát egy gyengébb felfogású egyénnek. És olyanok vannak többségben. Azok joggal azt várják, hogy magasröptű kérdésekben, amihez ők nem értenek, náluk okosabb emberek, nem a megadatott okosságukkal visszaélve, állást foglaljanak. Maga a pártrendszer rossz, nem létezik a képviseleti demokrácia

      Arra várni botorság, hogy minden egyén magától rájönne a tutira, pedig tudom, hogy ennek így kellene lenni. Ez egy ellentmondás. Ezért mondom én, hogy az ellentmondások hiábavaló feloldásáért való küzdelme a viszi, tartja fenn ezt a világot. Leegyszerűsítve, csak kinlódunk.

      Törlés
    2. Amit Povisels Jóska javasolsz, annak megvalósításához sok idő kell. Az idő a legfontosabb tényező.( http://apa54.blogspot.hu/2012/08/flashmob-cinege-utcaban.html Végét nézd!) Most nem nagyon, csak nagyon célirányosan lehet gondolkodni, mert tűz van. Azonnal cselekedni kell. Moslékkal is lehet tüzet oltani. Jobb ma egy kisebb káosz, amikor a társadalom még nagyjából egyben van, mint amikor pár éven belül csak romjai lesznek. Két választásunk van, a kisebbik és nagyobbik rossz között. Azzal is tisztában vagyok, látva a köztársaság elnök lemondása körüli Fideszes herce-hurcát, hogy most is elmennek a végsőkig. Arra nincs idő, mert az örökkévalóság lenne, hogy újabb, jobb tudatosabb a paradoxonok feloldására alkalmas ellenzéki csoportosulások alakuljanak. Ez eleve lehetetlenség is. Ergo a már meglévő ellenzékkel kell megoldani ezt a helyzetet, mert nekik vannak viszonylagosan karizmatikus, mozgósításra alkalmas személyük. Olyan akiket nem kell keresgélni, meggyőzni a helyzet komolyságról Tehát ha nem teszik, mert téves helyzetértékelés miatt abban a hitben vannak, hogy van idejük, az ő bűnük lesz. Hol hibázik a logikám?

      Törlés
    3. A Facebookra érkezett Povisel Józseftől.

      Az én gondolkodásom szerint ott a logikai hiba, hogy amint kormányzatot és ellenzéket emlegetünk, nem jutottunk előrébb. Bármilyen ellenzéki csoportosulás ugyanazon játékszabály szerint tud csak működni. S nem is más a célja, mint beülni a diktátori székbe. Tehát nem a nép fölött uralkodó kormányra és ellenzékre van szükség, hanem a NÉPÉRT uralkodó vezetés-irányítás kell s így nincs szükség ellenzékre sem. A hatalom gyakorlóját a nép választja (ma a látszat ellenére nem ez történik), s ha méltatlanná válik, le is válthatja. -- Valóban nincs sok időnk, ezért kell merészet gondolni s lépni. Ám amíg nem hiszünk valaminek a megvalósulásában, tenni sem fogunk érte. Ez legapróbb cselekedeteinknél is így van

      Válaszom rá:

      A következő lépéseket kell megtenni. A sorrendiség fontos
      1. leváltani az Orbán kormányt – azonnal – bármi áron bárkivel.
      2. leváltani az első olyan kormányt melynek nem lesz kétharmados többsége – sürgős.
      3. polgári forralom izlandi mintára

      Törlés
  3. Sziasztok!

    Igaza van Povisel Józsefnek! Leváltani Orbánt BÁRKIVEL,BÁRMI ÁRON, amíg nem késő.Izland pedig valóban egy követendő példa. Már amennyiben életben akarunk maradni...:)))

    VálaszTörlés
  4. A bárkibe nem tartoznak bele a szélsőséges nézeteket hangoztató pártok, csoportosulások.

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10