2012. aug. 14.

RÉMLÁTOMÁS


Szomorú, nagyon szomorú jövőt sejtek. Aminek nincs kiútja. Halogató taktika lehet az, amin oly sokan mondanak. Elvonulni a világtól, de a világ előbb-utóbb megtalál. Aki a menekülés illúziójában ringatja magát és megteheti, annak jó lehet ez a megoldási javaslat. Kiköltözni tanyára, berendezkedni önellátásra. Felkészülni családja, értékei védelmére jó nagy vérengző csahos kutyákkal, vadászpuskával. Mert portyázó rablócsapatok fogják a környéket ellepni.
Tud védekezni, de csak ideig-óráig. A muníció egyszer el fog fogyni, a vérebeket is sorba le fogják pusztítani. Az éhező csőcselék nem fog apadni, sőt, éhségük erősödése miatt vakmerőségük és számuk csak nőni fog. Megvalósulnak hollywoodi fantasztikus filmek jóslatai a jövő tragikus világáról. Ezek a szörnyűségek mind azért van, mert a jövőt a nagyon nagy többség nem következteti előre. Nem kell nagy távlatokat pontosan látni a hétköznapi embernek, elég, ha a holnapokat sejti előre, nem csak a mának él. Ez a vakegér tendencia, a mának élés, általános. Emiatt alakul életünk ilyen szerencsétlenül. De ahhoz, hogy ezt az egyszerű összefüggést meglássuk, ahhoz nyitott szeműnek kell lennünk. A nagyon nagy többségünk vak. A vaknak meg nem lehet megmagyarázni, hogy létezik az „isteni szikra”. Van megoldás bajainkra, amit képtelenek vagyunk megoldani, mert a tradíciók gátját kellene lebontani, melyet vak emberek milliárdjai tartják össze.

Törvényszerű pusztulásunk. Arra nincs esély, hogy minden ember agyában kialakuljon a megoldás képe. Ha kinyitom a szemem és teszek ellene az sem jó, ha csak úszom az árral, az sem jó, erre nincs megoldás. A hitetlenkedőknek meg van a magyarázat az visszás élet okairól. Hiába akarják megoldani azt. Jobbító szándékú erőlködésükkel csak bajok, szenvedések sorozatát szabadítják embertársaikra. A mai világ urainak nem érdekük, hogy az emberek rá jöjjenek elnyomó trükkjeikre, ezért van ez a tendencia, hogy butítsák a népet.

Mindenre van magyarázat. Meg kell hallgatni az ellenfél véleményét is, mert csak úgy lehetünk objektívek, ha nyitottak és nem bigottak vagyunk.

Olvasd el pupák, ha nem szeretnék, hogy betörjék a fejed?
(Én vagyok a hülye, mert optimistán azt hiszem, hogy értő talajra hullik jobbító szavam.)

1 megjegyzés:

  1. Annyira meg van bomlasztva az egység, hogy két ember nem képes valamit együtt csinálni. Ez lesz a vesztünk. Kutyákat nem fogunk tudni tartani, mert azok is éhen halnak.

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10