2012. márc. 11.

A SZÁMOK HAZUDNAK

Ne sértődj meg a számokért!
Mutatnak valamit.
Vegyük a FaceBook-t.
Orbán oldal: kb. 130.000
Szolidaritás: kb. 80.000
"Békemenet", min. 200.000
"Szolidaritás márc. 10." max 5000
Mindeközben majd 10.000.000 elégedetlen.
Na ezt add össze!
Hogy is van ez?

A Facebookon találtam a fenti számsort.

A számok nem hazudnak. A mi esetünkben a felületes szemlélőnek a látottak mégis erősen félrevezethetőek lehetnek.

Orbán oldalára csak úgy tudsz írni, a fanok által negatívnak jellegűnek értékelt hozzászólásokat, ha előtte lájkolod. Tehát nagy részben itt is ellenérdekeltségű emberek vannak. Emiatt hamis ez a szám. Csak futólagosan szemlélődő fideszesek verhetik a mellüket. Azt kell megnézni, hogy milyen arányban vannak a kritikusszeműek és a hosszúnyelvűek.

 A békemenet számát a vidékről, meg a határon túlról felszállított ideiglenes vakok duzzasztották fel. A buszok bérléséhez pénz kell. Arról lehetne vitatkozni, hogy milyen pénzből fizették, de ha teljesen végigkövetnénk a pénz útját, előbb-utóbb megtalálnánk a kormányforrást. A Szolidaritásnak meg nincs dohánya. Ha lenne neki is korlátlan pénze, akkor tömegpasszirt tudnának csinálni Pesten. Nem szervezési bénaság, a pénzhiány okozója a kis vidéki létszámnak. Vidéki lévén van merszem a pesti, hozzám hasonló emberek közönyösségének okát firtatni. Az tény, hogy nincs olyan karizmatikus, makulátlan ember, aki mögé ki tudnának állni. (Én legalábbis nem tudok. Gyurcsányi kvalitású személyt el tudnék képzelni, de őt nem, mert megosztó, és leszerepelt.) A történelemben van számos példa, hogy szükség van a vezérűrűkre. A jelen helyzet is ilyen. Az elégedetlenkedő embernek két lehetősége van, vagy lázadozik, vagy apátiába menekül. Annak, hogy az apátiát tekinti a mostani élete egyetlen lehetőségét, a jelenlegi politikai folyamatok sugallják. Nem hisz a kiútban, amiben én sem. Lásd a legutóbbi bejegyzésemet. Na meg a restség is nagy úr. 


Azt a szempontot is figyelembe kell venni, hogy a vidékéitől magasabb jövedelmük van. (Az élet sem drágább ott, mint itt. Sőt a helyi kisbolt árszínvonala magasabb, mint a rózsadombié. Ezt nyáron itt lakó pestiek mondták.) Még nem érzik olyan erősen bőrűkön ennek a politikának kegyetlenségét, mint mi. A több pénz miatt kicsit fáziskésésben vannak. (Olyan pesti átlag embert értem itt, mint a vidéki átlag magyar.) Azok, akik már érzik bőrükön a kosztatás fájdalmát, akiknek ugyan még nincs megélhetési gondjuk, de tudják a lejtőn valló lecsúszás végén hatalmas csattanás vár rájuk, már mernek ugatni.

El fog jönni az az idő, jó parasztosan fogalmazva, amikor el fog válni a szar a májtól, amikor mindenkinek ki fog világosodni. Az egyedi ember életében minden véges, meghallhat úgy, hogy nem tudja meg mi volt az igazság. De a történelemben idővel, le fog lepleződni a hazugság. Nekem már lenne annyi önérzetem, ha be akarnék kerülni nagyemberek arcképcsarnokába, olyat tegyek, ami miatt a jövő nemzedék ne köpje le képemet. Nem szeretnék a szemétdombra kerülni.

A fenti számok nem a valóságot tükrözik. Aki mégis ezeknek hisz, az önmagát ámítja. De mit csodálkozok. Abból indulok ki, hogy az emberek nem szeretik az igazat. Próbálják hazugságaikhoz igazítani a világot. Ez eddig annak ellenére ment, hogy kurvára nem volt tisztességes. Aki azt hiszi, hogy ez a civilizációnk végéig menni fog, az el van tévedve. Ha meg van győződve e gondolatnak az igazáról, és mégsem ennek a szellemében cselekszik, az nemcsak hogy hazudik önmagának, hanem bűnt is követ el embertársaival szemben.

Szám a sokat emlegetett 2/3. Oltárira egyszerű bebizonyítani abszurditását, melyet tettek mások is. Sima logika. Aki ezt sem érti, az nem méltó arra, hogy egyáltalán felvegyék a szavazói névjegyzékbe. A választáson megjelentek kétharmada nem azonos Magyarország lakóinak kétharmadával.

Na a fenti számsorok is ugyanilyenek.

Aki elhiszi a neki is nyilvánvaló hazugságokat, az aljas ember. (Nagyon sajnálom)

5 megjegyzés:

  1. :) Majdnem mindenben egyetértünk! Abban már nem, hogy 1x mindenkinek ki fog mindez világosodni. Sajnos ez csak álom marad, én attól tartok. Sok a (bocsánat) buta, vagy félrevezetett ember. Ám ők nem feltétlenül aljasok, csak mert elhiszik a hazugságokat. Szimplán csak könnyen félrevezethetőek, a mostani "vezérkarnak" pedig ebben nagy tehetsége van!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én azt írtam, hogy történelmi távlatban biztosan ki fognak derülni a hazugságok. Azok, amik még eddig nem bizonyosodtak be. Annak, aki a történelmi képcsarnokba szeretne be kerülni, lehetne annyi önérzete életében, hogy nem kockáztatja emlékének megítélését becstelenségekkel. De hát én magamból indulok ki. Nem azokat minősítem aljasoknak, akiket szép szavakkal elkábítottak, és nincs az a képességűk, hogy „átlássanak a szitán”, hanem azokat, akik látják a fals dolgokat, de anyagi haszonszerzésűk miatt, inkább vállalják ezt a jelzőt.
      A megvezetettek ugyan olyan áldozatok, mint mi, csak abban szerencsések, hogy nem tudnak még róla. A feleszmélés, vagy a kracht bekövetkeztének a traumáját vérmérséklettől függően ki így, ki úgy fogja megélni. Nagyon rossz lesz nekik. Rosszabb, mint annak aki, ha másban nem is, de lelkiekben már felkészült rá. Őket is meg fogja viselni. Lehetséges, pesszimizmusom festi ezeket a sorokat ilyen sötétre. Bár tévednék, úgy szeretném.

      Törlés
    2. Én, mint világ optimistája, sem látom derűsebbnek a témát, sajnos... ez a realitás!

      Törlés
  2. A Fidesz és Orbán híveinek kemény magja már inkább tekinthető "vallási fanatikusoknak", mint párthíveknek. Ők soha nem fognak eszmélni.

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10