2011. júl. 27.

HIDEG VAN

Nem rendkívüli a mi, mérsékelt éghajlatunkon, még nyáron sem. De nem ilyen hosszú ideig, és ennyire! Lassan gondolkodni kell azon, hogy este fürdésnél be kell egy kicsit langyosítani. Én ugyan bírom a hideget, nem vagyok puhány, de el tudnám viselni, ha kicsit kellemesebb lenne a levegő hőfoka. A fürdőszobában mindenképpen.

2011. júl. 24.

FIN

Nekem kár, hogy vége, de a Tour de France versenyzői legalább megpihenhetnek egy kicsit, mielőtt következik a következő, a spanyol Vuelta. Kell egy kis regenerálódás, mert a több mint 3000 km tekerés alatt alaposan elfáradtak, meg le is poszkoltak. De hát valamit valamiért. Kapnak szép pénzt, mert még a 140-ik is kap 400 € abból a 3,4 millióból, amit szétosztanak. Akkor el lehet képzelni a dobogósok mennyit kaphatnak. Tévedés, nem az irigység beszél belőlem. Megérdemlik, mert heroikus küzdelem révén jutottak el idáig. Már csak laza csuklógyakorlat lesz nekik a mai etap, afféle gálamenet a Champs Élysées-n, hiszen a verseny tegnap a gyorsasági szakasszal eldőlt.

2011. júl. 14.

TORTURA

Illusztráció
Felületes szemlélő csak azt látja, a Tour de France-on hogy minden esemény nélkül tekernek, olybá tűnik, mint a Forma 1. Pedig nem az. A tv nézőnek dupla élvezetet nyújt egy etap látványa. Akit nem amatőr szinten, hanem haladóként érdekli a kerékpársport, annak valóban unikumnak számit a világ elsőszámújának tartott versenyéről látott professzionista közvetítés. Aki, nem csak a kerékpársport szeretete miatt cseppent ide, arra is gondolt a közvetítés rendezője.

2011. júl. 12.

REAGÁLÁSRA VÁLASZ 2

Eredetileg válasznak készült ez az irás, több (összesen öt, 1-2-3-4-5) bejegyzésemre kapott reagálásra, de aztán úgy döntöttem, hogy gondolataim megérdemlik, hogy nagyobb nyilvánosságot kapjanak. Tudom, a válaszoknak van rögzített helyük az aktuális blogban, de, a címzetthez hasonló érdekeltségű felek, csak magukban (a gondolataiban) megfogalmazott, nem rögzített kérdéseikre válaszomat itt biztos, hogy megtalálják.

2011. júl. 10.

REAGÁLÁSRA VÁLASZ

Eredetileg egy válasznak készült a legutóbbi bejegyzésemre kapott reagálásra, de aztán úgy döntöttem, hogy gondolataim megérdemlik, hogy nagyobb nyilvánosságot kapjanak. Tudom, a válaszoknak van rögzített helyük az aktuális blogban, de, a címzetthez hasonló érdekeltségű felek, csak a gondolatában megfogalmazott nem rögzített kérdéséikre válaszomat itt biztos, hogy megtalálják.

2011. júl. 5.

MIT LEHET EZEN NEM ÉRTENI?

Illusztráció. 
Úgy érzem magamat, mint az, akire így vicsorog ez a fenevad.
Sokan nem látják át ennek a jelenlegi politikának iszonyatosan káros voltát, mert rengeteg homály ember van, akire még az észérv sem hat. Oka az, hogy olyan agyi képességekkel rendelkeznek, ami nem engedi meg számukra a tisztán látást. Azt hiszik, hogy tisztán látnak, de nagy tévedés, megvezették, megvezetik őket. Nem születhet mindenki jobb képességekkel, nem is velük van a bajom. Vannak ilyen, vannak olyan emberek. Vannak emberek, akiket lehetetlenség meggyőzni. Aki megért engem, az már magától is rájött hibás beállítottságára. Ha meg nem, majd akkor, mikor neki is úgy fáj, mint ahogy nekem most.

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10