2011. dec. 28.

ABBAHAGYOM

Abbahagyom egy időre, lehet örökre az „ész” osztást, mert értelmét nem látom erőfeszítéseimnek. Lebegtetem visszatértemet, mert bármennyire is pesszimista hangvételűek írásaim, akkor is reménykedek a csodában. A csodát itt értem mind az én, mind az ország betegségére. Egyik oka leendő kukaságomnak, hogy nagyon kalimpáló lassú kezem miatt nem tudom gondolataimat megfelelő sebességgel rögzíteni. Mire kezem utolérné gondolatomat, tápanyaghiányos agyam elfelejti azt. Ez a lassúság nagyon bosszant. Az egyre jobban szétfolyó látásom miatt is adódnak komoly problémák.

De nem ezek az indokok a fő okai annak, hogy önkéntes némaságra ítéltettem magamat. Az utóbbi időben iszonyatosan meghatározója minden gondolatomnak a politika. Sajnos semmi más téma nem tud igazán lefoglalni. Nem akarom a sirámokat sorolni, azokat szaporítani. Nem akarok írásaimban nyüszíteni, mert minden egyes betű leütése azt eredményezné. Vannak nálam sokkal okosabb emberek, akik mind ésszel, mind tehetséggel fel tudják venni a versenyt, vitatkozást azokkal, akikre az én jogos ész érveim nem hatnak. Nem hatnak, mert lehetséges olyan hátsó szándék van a pakliban, amit én még nem látok, nem láthatok. Majd január 1. után elővillanik a lóláb. De akkor már késő lesz ellene tenni. A jelen felállás szerint, ami kis időm még vissza van, azt inkább a családomra szánom.

Úgy tartom ildomosnak, hogy elköszönjek Tőletek. Megköszönöm hűségeteket. Amíg lesz áram, net, meg én, addig oda odakukucskálok hozzátok. Ha valamin megakad szemem, abba biztos, hogy beleugatok.

Egyszer már elköszöntem, de aztán visszatértem. Most komolyabb oka van lelépésemnek. Nem tudtam megállni, hogy újonnan született gondolataimat közre ne adjam. Én, naiv azt hittem, szavaim meghallgatásra találnak. Tévedtem. Igazságérzetemmel magamra maradtam. Semmi effektív eredménye nem lett „meztelenre vetkőzésemnek”. A „nemzetközi helyzet” más. Ha minden így marad, isten bizony, hogy nem fogok az Utolsó bejegyzésem kivételévvel visszatérni. Bár az is igaz soha se mond, hogy soha.

10 megjegyzés:

  1. Soha... :)
    Mostanában ritkán írtam, mert túl sok időm vitte el, de mindig olvastalak. Voltak ezzel még így sokan, ebben biztos vagyok. Már csak ezért megérte írnod, hiszen olyan emberek is megismerhették a gondolataid, akiket nem is ismersz. A "mag" amit ily módon elvetettél, talán nem látszik még, de isten segedelmével sarjadzik már...
    Jó pihenést barátom!

    VálaszTörlés
  2. Pihenj. Én olybá veszem, pihensz és majd visszatérsz.
    Mert most nincs egészen igazad. Szavaid meghallgatták, legfeljebb bizonyos szinteken nem, de ott másokét sem.
    Nem tévedtél, nem maradtál egyedül az igazságérzeteddel.
    Lett eredménye a "vetkőzésednek" én is profitáltam belőle nemegyszer.
    Nem fog minden így maradni, eben biztos vagyok!
    Ezért mondtam: -olybá veszem ...
    Így hát: -a viszont látásra Kedves Barátom!

    VálaszTörlés
  3. Teljes mellszélességgel felsorakozok.
    Pihenj. Visszavárlak Kedves Barátom!

    VálaszTörlés
  4. Egyszerűen nem tudom mit írjak. Mert ugyanebben a hajóban evezem én is. Minden nap felteszem magamnak a kérdést, megéri e minden nap másfél két órát írással tölteni? Egy ajtót cakkpakk asztalosilag kb nyolc óra alatt rakok össze. Lakkozás nélkül. Legyen csak száz lej a munkadíjam egy ajtóra. Hetente összeraktam volna egy ajtót írás helyett. Három éve rendszeresen írok. Többször abbahagytam, többször újrakezdtem. Az kábé 15o ajtót jelentene. Abból vehetnék egy jó autót. Az írásom miatt lejárattam magam sokak előtt, minél többet írok annál többen elhagynak. Olyanok vagyunk egy páran itt, mint a névtelen alkoholisták egyesületében. A napi adag helyett kiírjuk magunkat. Olyan világban élünk, ahol a mi kiáltásaink nem érnek abszolút semmit. Sőt, néha az az érzésem jobb lenne az ellenségnek ha semmiről sem írnánk. Mintha minden írásunkkal csak őt erősítenénk. Legyen bárki az az ellenség. Akkora méretet öltött ez az arogancia, a bagatellizálás, hogy semmik vagyunk velük szemben. ÍGy ahjogy vagyunk, nem vagyunk másak, mint valami bohócok. Minél többet erölködünk, annál többet röhögnek rajtunk.
    Nekem személyesen egy problémám van csupán. Ha abbahagyom az írást, teljesen egyedül maradok. Még azt a két három virtuális barátomat is elvesztem. Választanom kell, vagy ez a pár virtubarát az önmarcangolás fejében, vagy még ez sem, de nem biztos hogy megszabadulnék az önmarcangolástól.
    Elnézem a cimkéidet, csak azokból ítélve egy művet alkotnak a bejegyzéseid. Csak érdekességképp, amíg a temetkezés, az ünnep egy egy bejegyzésre, az elmélkedés 67 bejegyzésre utalnak. Ha ezt mérlegre tesszük, tisztán látszik, hogy egy nagyon pozitív ember vagy. Csak hát ennek meglátására szem kell, meghallására meg fül. Ha addig nem találkozunk, boldog új évet kívánok. Szeretettel.

    VálaszTörlés
  5. Mondtam, hogy kukucskálni, és ugatni még fogok. Köszönöm szerető szavaitokat. Nem távozom el örökre, csak inaktív leszek. Barátságotok örökre megmarad. Sok mindent elvettek, és el is fognak venni de a virtuális barátságunkat már visszafordíthatatlan. Ezt senki nem tudja elvenni már tőlünk.

    VálaszTörlés
  6. Soha ne mond,hogy soha,látod a példa én is lehetnék sokáig nem írtam, mert az életem másképp alakult és időre volt szükségem ahhoz,hogy mindezt feldolgozzam most viszont már boldog vagyok és szeretném ezt a barátaimmal veletek megosztani mert jó tartozni ide hozzátok!Pihenj és térj vissza hozzánk amint úgy érzed elérkezett az idő én is csak azt tudom írni neked amit én kaptam tőled mikor úgy éreztem abbahagyom az írást de te azt mondtad,hogy csak írj,írj,írj!!!!Köszönet érte!!Mi várni fogunk ameddig kell!!Szeretettel:Gina

    VálaszTörlés
  7. Egy kedves régi barátomtól kapott levélnek részlete, mely ide tartozik:
    "Nem vagy egyedül azzal, hogy életed egyik meghatározó szereplője lett a politika, mindjányunk életét befolyásolja, megváltoztatja és sajnos 99 százalékban negatív irányba.

    Nem maradtál magadra az igazságérzeteddel, én és a környezetemben elképzelhetetlenül sok ember érez és gondolkodik hasonlóan mint te.

    Jók a meglátásaid, helytálló a véleményed és örülök, hogy kimondod és leírod azokat a gondolatokat, amiket a mai világban sokan nem mernek "papírra" vetni. Aki még dolgozik az félti az állását, és tart a retorziótól, mert hamar lecserélődnek a nem "elvhű" emberek.Új munkahely pedig nincs.

    Sajnos egyelőre nincs olyan erő amely összefogná azokat az embereket, akik ezt a politikát és az ennek következtében kialakult helyzetet elutasítják. Remélem a választásokig alakul a helyzet.

    Írásaid és mások hasonló írásai megerősítenek abban, hogy nagyon sokan vagyunk másképp gondolkodók."

    VálaszTörlés
  8. Boldog Új Évet kívánok szeretettel!! Gína

    VálaszTörlés
  9. Békés, boldog, reményeidben megvalósult új esztendőt kívánok!

    VálaszTörlés
  10. Boldog új esztendőt kívánok neked és szeretteidnek is!

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10