2011. jún. 6.

ÁTLÁTNI A SZITÁN

Apámnak volt mondása, mikor valami csalafintaságról előzetesen látta az igazságot. Rájönni, hogy valójában mi a hátulütője a dolgoknak. Ilyen trükkösek jelenleg az sms-es szavazásokkal operáló tehetségkutató versenyek, és reality show-k. A műsor szervezőinek piszkosul mindegy, hogy az arra valójában a legtehetségesebbe nyeri-e a versenyt, és a vele járó anyagi értékeket, csak az a lényeg, minél több pénzt tudjanak bekasszírozni a pórnéptől.
Van egy személyes teóriám, arról, hogy miért így alakultak a végeredmények. Igaz, fenntartásokkal elfogadom, hogy a szavazások eredménye tiszta. (A bolha azért munkálkodik fülemben.) Nagyon valószínű szimpátiaszavazás történt. A lakóhely szerinti hovatartozás, személyes viszonyok a döntők, nem pedig, a tehetség magasabb foka. Mint például a legutóbbi csillag szüleikben a romániai szavazatok döntő többségének szíve hazahúzott. Ugyanez a helyzet volt a Megasztáros nagyváradi leánynál, akinél még hozzá adódott előző fordulókban kiesett fiúja szavazó táborának voksa is. A területi hovatartozás dönthetett a vajdasági mesemondó fiúcskánál is. Kivétel az X-faktoros felvidéki kalapos pacsirtatorkú esetében, ahol a testvéri szavazói szeretet lebirkózta. No problem, majd, az elkövetkező időszak eldönti, hogy valójában ki a rátermettebb. Mint ahogy eddig is bebizonyosodott. Példának lásd a Megasztár első szériájának harmadik helyezettjét. Azért vannak kivételek, mint pl.-l a kishegyesi leánynál, ami bizonyítja, hogy a kivételek erősítik a szabályt. Aztán ha meg nem így van, ám legyen, ha esetleg mégis igazam van, attól még nem lesz olcsóbb a kenyér. Magyarul nem oszt, szoroz, hogy én mit gondolok, mert ezután is lesznek emberek, kiket meg lehet vezetni. De talán valakinek kinyitottam a szemét.

3 megjegyzés:

  1. Mint a világszépe választás. Az is érdekek mentén folyik. De tökmindegy, mert mindegyik szép. Itt meg majdnem mindegy, mert mindegyik jó.

    VálaszTörlés
  2. Vagy mint pl.-l az Eurovíziós dalversenyeken. Az a bosszantó, hogy hülyének néznek mindenkit. De szerencsére vannak akik "átlátnak a szitán”.

    VálaszTörlés
  3. Kezdem megszokni. Már idegesít, ha nem néznek hülyének. Akkor azt hiszem azért nem, mert készül valami.

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10