2011. jún. 10.

A CIVILIZÁCIÓ ÁRTALMAS?

Nem áll szándékomban reklámozni senkit sem, de ha mégis ezzel a bejegyzéssel azt teszem, nem fogok haragudni magamra. Bele-bele olvasgattam Szendi Gábor Paleolit táplálkozás című könyvébe (a látásproblémám miatt csak röviden), de ez is elegendő volt sarkalatos megállapításokra. Amit már amúgy is sejtettem, most már teljes mértékben bebizonyosodott számomra, hogy nyavalyáimnak, a civilizált világ betegségeinek oka a modern élelmiszerek miatt van. Itt a modernt a kb. 10000 éve elkezdődött új táplálkozási szokásaink kezdetétől bevezetett ételeinkre értem. A gabonára, a tejre, cukorra, stb.
Szendi tudományos vizsgálatokra hivatkozva tételesen bizonyítja könyvében a modern ételeink káros voltát. Aki hitetlenkedik, és nem hiszi, az járjon utána, de nekem elhiheti, hogy így van. Arra alapozom véleményem csalhatatlan voltát, hogy hirtelen változás traumát vált ki az emberben. Ez is hirtelen változás, mert az ember 1 millió éves életének csak nagyon pici töredéke az utolsó 10000 év. Csak 1 %. Amihez hozzászokott a majd 1 millió év alatt, arról átállni a civilizáció kezdete óta eltelt idő alatt, az bizony nagyon kevés volt. Akinek nem áll át a szervezete az ki/el fog pusztulni.
A természeti népeknél ismeretlenek a modernkor emberének betegségei, mert ők egészséges, hogy is mondjam, az emberhez kompatibilis ételt fogyasztanak. Az ő példájukat kellene követni, de nem megy, mert túlszaporodtunk ezen a bolygón. Ekkora létszámú ember ellátása meg ipari méretű élelmiszertermelést igényel. Természetes, paleolit ennivaló előállítására ipari méretekben nem lehetséges Én lehetségesnek látnám. De mégsem lehet. Arra alapozom véleményemet, hogy a jelenlegi élelmiszer lobby úgyis megtorpedózna minden ez irányú törekvést. Nagyon hosszú idő elteltével lehetséges majd átállni. (De az is lehet, addigra majd valami más miatt kipusztulunk.) Mint ahogy mást, az ember életét javító dolgokat is megakadályoztak, és ezután is meg fognak akadályozni különböző lobbyk. (Az élelmiszerlobby ezt, a kőolajlobby az alternatív üzemanyagok, környezetkímélő energiák kutatására törekvő szándékokat. A gyógyszergyártoknak is az az érdekük, hogy betegek legyünk, mint a temetkezési vállalkozónak, hogy hulljon a nép. Sorolhatnám a káros termékek előállításában, vagy káros tevékenység végzésében érdekelt csoportokat, mint például a dohánylobbyt, az alkohollobbyt, a szerencsejáték lobby, stb.) Ha nem tetszik ezeknek a hatalmi érdekcsoportoknak az effajta gondolatok, régen eretnekséggel, ma összeesküvés-elméletek gyártójának titulálják azokat, akik átlátnak a szitán.(sic)

Sajnos a világ így rendezkedett de, még szerencse, hogy nem vagyunk örök életűek. Áldom a buta fejemet, hogy életem alkonyán ismertem meg ezeket a tényeket, összefüggéseket, mert legalább boldog tudatlanságban éltem le földi létem javát. Aki nálam fiatalabb olvassa, és el is fogadja dadogásomat, azt szívatom. Bocsika.

1 megjegyzés:

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10