2016. nov. 1.

TÜRELEM, TÜRELEM

Miért nem lehet a fideszest meggyőzni észérvekkel? Miért nem kell kavarni? Miért passzivak  az emberek? Aki több lépcsőfokban tud ok okozati összefüggéseket meglátni, amihez az elvont gondolkodásra is képesnek kell lenni, csak azok a személyek tudnak gondolkodni gondolatokról. Az aki csak egy lépcsőfokban tud ok okozati összefüggéseket meglátni, és nincs születési adottsága az elvont gondolkozásra, az csak személyekről tud gondolkodni. Az a bökkenő, hogy nagyon sokan még ezt az egyszerű magyarázatot sem tudják megérteni, hisz ehhez rendelkezni kellene az elvont gondolkodás képességével. Ez az oka a lehetetlenségnek.

Akit egyszer megfertőzött az egyszerű tőmondatokba csomagolt demagóg szöveg, az úgy marad. Soha sem fog spontán megvilágosodni, ha nem képes az elvont gondolkodásra. Annál nem lehet érvekkel operálni, mert ellenszenvet, utálatot szül. Nem lehetséges a párbeszéd a két, illetve mindkét tábort egyformán elutasító harmadik – ők nem a szocializmus hívei – tábor között. (A két tábor rendszeresem a másik táborhoz mossák a harmadikat. Ezért vagyok én a fideszeseknek gyurcsányista, az MSZP-seknek, DK-soknak stb. orbánista, rosszabb esetben jobbikos. Csoda ha nem értenek semmit?) Felesleges bármi tüntetés, csak ellenszenvet szül. Felpaprikázza az ellentéteket, és az bajt, nagyon nagy bajt fog szülni. Meg kell várni, hogy magától elrohadjon ez a rendszer. Mert törvényszerűen be fog következni, az innováció természetes fejlődésébe durva, átgondolatlan módon történt belenyúlása (a liberalizmus elvetése és az illiberalizmus meghonosítása) miatt. Ezt látni kellett volna. Ebből is látszódik, hogy nem államférfiúi nagyság Orbán Viktor. Meg kell várni a spontán megvilágosodást. Azt a beetettetett, aki rendelkezik az elvont gondolkodás képességével, azt sem lehet meggyőzni. Mert most az is ellenségesként fog viselkedni. 

Aki nem éri a fenti magyarázatot, akkor az rá vonatkozik. Magasabb szinten levő gondolkodók számára érthető, logikus, Nem lehet elmagyarázni olyan szóhasználattal, hogy az egyszerűbb gondolkodók is megértsék, mert az sértő lenne nekik. De akik beetették őket, azok bezzeg megértenék. Gyakorlati értelmezésre lefordítva: Orbán Viktorék úgy elvarázsolták demagóg szöveggel az embereket, hogy nagy részük soha nem fog felébredni. Azt hiszik, hogy úgy gondolkodnak - az ő általuk egyformának  hitt ellenzékiekről - mint ők, mert nem is tudják elképzelni, hogy másképp is lehet. Reakcióikat úgy veszik mint hogy ők reagálnának hasonló esetben. A Gyurcsány vonal egésze is olyan, de Juhász-Szigetvári vonal gondolkodó része nem. A megtévesztett fideszeseket semmilyen érvvel nem lehet feloldani a varázslatot alól. Annál, akinek van olyan képessége, olyan személyisége, hogy ki tud menekülni a bűvkörökből, annál várni kell, hogy kifejtse hatását Viktorék által elültetett bolha. Fel fognak ébredni. Teljesen felesleges minden erőfeszítés, meggyőzés. Türelem, türelem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10